15 Δεκ 2014

ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ "ΖΟΥΜΙΑ" ΕΛΑΙΟΠΥΡΗΝΑΣ




Η ιστοσελίδα δέχθηκε φωτογραφίες - καταγγελία από κάτοικο Καλυθιών για διαρροή "ζουμιών" ελαιοπυρήνα από το ελαιουργείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλυθιών σε μικρό ποτάμι στην περιοχή απέναντι από το εργοστάσιο επεξεργασίας ελαιοκάρπου.
Οπως αναφέρεται στην καταγγελία στον χώρο πάρκινγκ του ελαιουργείου ρίχνεται η ελαιοπυρήνα από την επεξεργασία του ελαιοκάρπου χωρίς να υπάρχει περίφραξη με αποτέλεσμα κάθε φορά που βρέχει ή πλένονται τα μηχανήματα του ελαιουργείου τα "ζουμιά" να καταλήγουν στο δρόμο Καλυθιές - Ψίνθος και από εκεί να περνάνε απέναντι στον κάμπο, στα μικρά ρυάκια, και να δημιουργούν "μαύρες" λίμνες που μυρίζουν άσχημα και μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στις φωτογραφίες.
Το ρέμα των φωτογραφιών καταλήγει στον ποταμό που βρίσκεται πίσω από το γήπεδο Καλυθιών (Περαμα) και από εκεί φτάνει στη θαλάσσια περιοχή Τραουνού από τον ποταμό Ποτός.
Η διοίκηση του Συνεταιρισμού οφείλει να λάβει μέτρα για να μην είναι η πυρήνα "χύμα" στην αυλή του ελαιουργείου με συνέπεια τη δημιουργία μόλυνσης στη γύρω περιοχή. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

θα μολυνθουν τα υπογεια νερά

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...