19 Φεβ 2014

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΕΚΤΑΣΗ 50 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ

Από την εκκλησιαστική επιτροπή Καλυθιών εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΟΔΟΥ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ
ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΥΘΙΩΝ      
ΘΕΜΑ : ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΓΡΟΥ
H εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλυθιών σύμφωνα με απόφαση της εκκλησιαστικής επιτροπής Καλυθιών, προτίθεται να προβεί στην εκμίσθωση του αγρού στην περιοχή ΘΟΛΑΡΙ με κτηματολογικά στοιχεία αρ.μερ. 746 Γ.Κ.
Ο αγρός νοικιάζεται σχεδόν στο σύνολο της μερίδας από τα 60 στρέμματα περίπου τα 50 με ετήσιο ενοίκιο 3.000 ευρώ πλέον άλλα 500 ευρώ για τις 60 περίπου ελιές που υπάρχουν.
Ο διαγωνισμός  του ανωτέρω θα γίνει με ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό που θα διενεργηθεί την 27-2-2014 και από ώρα 17:00 στο γραφείο της εκκλησιαστικής επιτροπής ,που στεγάζεται στο κτήριο όπισθεν του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλυθιών.
Για την συμμετοχή μέσω τρίτου προσώπου απαιτείται η ύπαρξη συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου και λοιπόν νομιμοποιητικών εγγράφων ,τα οποία θα κατατεθούν στην επιτροπή πριν την έναρξη της του διαγωνισμού.
 Το εκκλησιαστικό συμβούλιο δύναται να ακυρώσει την διαδικασία εάν κρίνει το αποτέλεσμα ασύμφορο .
Για περισσότερες πληροφορίες και την παραλάβει των γενικών όρων της προκηρύξεως ,στο τηλέφωνο  6944015183 κ. Κιόττου Νικόλαο.

Για το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού.

Σχόλιο blog: Οταν σε παλιότερες αναρτήσεις το blog ζητούσε η παραχώρηση των εκκλησιαστικών εκτάσεων να γίνεται με διαφανείς διαδικασίες η εκκλησιαστική επιτροπή υπερασπιζόταν των αποφάσεών της για παραχωρήσεις με απλές αιτήσεις ενδιαφέροντος. Για μέρος της συγκεκριμένης έκτασης που βγαίνει προς ενοικίαση ο διαχειριστής του blog βρέθηκε κατηγορούμενος ως ζωοκλέφτης με τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής να υπερασπίζονται τον τότε ενοικιαστή και τις λανθασμένες διαδικασίες (όπως φαίνεται τώρα με την παραπάνω ανακοίνωση) που ακολουθήθηκαν. Το blog αισθάνεται δικαιωμένο που ανάγκασε την εκκλησιαστική επιτροπή να ακολουθήσει τον δρόμο της διαφάνειας.
Το περίεργο είναι ότι η δημόσια ανακοίνωση γίνεται για μία έκταση που σύμφωνα με τις πληροφορίες ενδιαφέρεται (και έχει ήδη κάνει κρούση στην εκκλησιαστική επιτροπή) γνωστός επιχειρηματίας.
Το blog σημειώνει ότι οι εκτάσεις της εκκλησίας θα πρέπει να παραχωρούνται αποκλειστικά για αγροτικούς και κτηνοτροφικούς σκοπούς, να μην δίνεται η δυνατότητα εμπορικών χρήσεων, να μην κατασκευάζονται κτίρια και να εξετάζονται κοινωνικά κριτήρια όπως ανεργία, οικονομικά εισοδήματα, πολύτεκνες-άπορες οικογένειες. Η εκκλησία οφείλει να επιτελεί κοινωνικό έργο και να μην λειτουργεί προς όφελος επιχειρηματιών.
Και αν η εξεύρεση πόρων είναι επιτακτική υπάρχουν επιχειρήσεις που νοικιάζουν ακίνητα της εκκλησίας και οφείλουν πολλά μισθώματα. Ας ξεκινήσει από εκεί η εξεύρεση πόρων.
To blog προτρέπει Καλυθενούς να συνεργαστούν και να καταθέσουν συγκεκριμένη πρόταση αξιοποίησης του εκκλησιαστικού ακινήτου στο Θολάρι για αγροτικούς σκοπούς. Με την πίεση της τοπικής κοινωνίας η έκταση μπορεί να παράγει προϊόντα και να παραμείνει σε δικά μας χέρια όπως θα ήταν η επιθυμία των προγόνων μας που σε δύσκολες εποχές την παραχώρησαν στην εκκλησία. 

1 σχόλιο:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ είπε...

ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΣΟΔΑ.ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΑΙ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ,ΣΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο65 ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΙΣΘΩΣΟΥΜΕ ΤΑ 50 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΑΝ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ Ή ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ''ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ''.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο65

Μίσθωση χώρου 50 στρεμμάτων από Ι.Ν.Μεταμορφώσεως του Σωτήρως Καλυθιών Ρόδου.
Η συνεδρίαση άρχισε υπό την προεδρία του κ.Δημητρίου Τσιμενίδη,προέδρου του Δ.Σ. και Διευθύνοντος συμβούλου όστις προτείνει τη μίσθωση έκτασης 50 στρεμμάτων από εκκλησία των Καλυθιών η οποία θα χρησιμοποιηθεί για καλλιέργεια μονοετών φυτών,λαχανικών,κηπευτικών καθώς επίσης για την εκτροφή πουλερικών,κουνελιών,προβάτων χοίρων και κάποιων άλλων ζώων τα οποία θα μπορούμενα διαθέσουμε σε κατοίκους τησ περιοχής καθ'ότι θα πρόκειται για ελληνικές και βελτιωμένες ράτσες.Στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει η πατρίδα μας με ηθικά,κοινωνικά και οικονομικά προβλήματαμεγάλη ποσότητα των παραπάνω(λαχανικών,ζώων κλπ.)θα χρησιμοποιηθεί για τη σίτιση απόρων οικογενειών και φοιτητών που δεν δικαιούνται σίτιση από το Δημόσιο καθ'ότι η εταιρεία μας θα προβεί στην ίδρυση μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία <> για το σκοπό αυτό.Με την εκτροφή των ζώων θα δώσουμε το παράδειγμα και το κίνητρο της οικοσιτίας σε όσους κατοίκους των Καλυθιών ενδιαφέρονται.Επίσης ,το προσωπικό που θα απασχοληθεί θα είναι κατ'επάγγελμα γεωργοί,κτηνοτρόφοι και γεωπόνοι και θα προτιμηθούν κατά προτεραιότητα κάτοικοι του δήμου Καλυθιών.

Δεδομένου ότι δεν υπαρχει άλλο θέμα για συζήτηση,ο πρόεδρος κηρύσσει τη λήξη της συνεδρίασης.

Το παρόν αναγνωσθέν και βεβαιωθέν ως έπεται.

Τα στοιχεία της εταιρείας μας είναι: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΕ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-LOGISTICS-ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙΣ-ΔΙΑΝΟΜΕΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΟΝΤΟΥ 19, Β ΚΤΕΟ ΤΗΛ. 2310753267-753781-753782 FAX. 2310753780
ΥΠΟΚ. ΑΘΗΝΩΝ: ΟΡΦΕΩΣ 201-ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΤΗΛ. 2103452526 FAX. 2103452528
ΥΠΟΚ. ΡΟΔΟΥ: 17ο ΧΛΜ ΛΕΩΦ. ΛΙΝΔΟΥ ΤΗΛ. 2241086326-86418-86620 FAX. 2241086621
e-mail: info@tsimenidis.gr

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...