10 Φεβ 2015

ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΧΑΜΕΝΟ ΘΗΣΑΥΡΟ!


Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός σύλλογος Καλυθιών «Ο ΦΑΡΟΣ» διοργανώνει την Κυριακή 15/02/2015 το ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ, στις 11:00 στην πλατεία Καλυθιών.
Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού είναι ένα παιχνίδι που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τον Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό σύλλογο Καλυθιών «Ο ΦΑΡΟΣ», στo  πλαίσιo των αποκριάτικων εκδηλώσεων από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του συλλόγου.
 Σκοπός του παιχνιδιού είναι μέσα από ένα εύρος ερωτήσεων αλλά και παιχνιδιού, να οδηγηθεί μία ομάδα στην ανεύρεση του χαμένου θησαυρού. Ομάδες των 10 ατόμων καλούνται να αποδείξουν τις γνώσεις τους και τη σχέση τους με την τοπική παράδοση, να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους και να αναδείξουν τη φυσική τους κατάσταση απαντώντας σε ερωτήσεις γνώσεων και φέρνοντας εις πέρας δοκιμασίες δημιουργίας, τεχνικής και αντοχής.
Το παιχνίδι αυτό έχει αγαπηθεί από τους κατοίκους των Καλυθιών αλλά και όλου του νησιού. Κάθε χρόνο, το κυνήγι του χαμένου θησαυρού προσελκύει πλήθος κόσμου. Χαρακτηριστικά είναι τα περσινά νούμερα των συμμετεχόντων αλλά και των θεατών που αποδεικνύουν τη λατρεία του κυνηγιού, καθώς έφτασαν περίπου τους 1.000.
Φέτος έχουν λάβει μέρος οι ακόλουθες 26 ομάδες: 1) ΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΡΟΙ 2) GREEK STYLE 3) ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ 4) ΤΑΒΑΣ SHOW 5) LARES 6) ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 7) TENΕΚΕΔΕΣ 8) Τα ΑΛΑΝΙΑ 9) ANDROIDS 10) ΣΑΛΙΛΕΣ 11) SPECIALISTES 12) ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΑ 13) ΡΕΜΑΛΙΑ 14) ΠΟΤΑΘΛΗΤΕΣ 15) ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΠΤΕΝ ΤΡΟΥΜΠΑ 16) UNDER UMBRELLA 17 ) WARNER BROS 18) ΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ 19) OI ΩΡΑΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΗ 20)ΥΠΟΒΡΥΧΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ 21) ΟΙ ΜΑΦΙΕΣ 22) DALTONS 23) ΑΞΑΚΙΑ 24) ΛΑΣΤΙΧΑΔΕΣ ΑΕ ( ανωτάτου επίπεδου) 25) XAIBANIA 26) ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΞΗΡΟ Ο «ΦΑΡΟΣ» παρέδωσε στις 3 Φεβρουαρίου τις πέντε πρώτες αποστολές του παιχνιδιού ώστε οι ομάδες να τις φέρουν εις πέρας ως την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου οπότε και θα διεξαχθεί το ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ. Οι αποστολές είναι οι εξείς: ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ 2015
Ερώτηση 1
Βγάλτε μια φωτογραφία <SELFIE> όλοι η ομάδα στο κέντρο του πεζόδρομου Θεοδωράκη στην Πόλη της Ρόδου από όποια κατεύθυνση θέλετε για φόντο. Η φωτογραφία θα παραδοθεί εκτυπωμένη σε κολλά Α4 πλαστικοποιημένη την ημέρα έναρξης του κυνηγιού και πριν με προσωπικό μήνυμα inbox στο Facebook στο προφίλ του Φάρου έως 12-02-2015 ημέρα Πέμπτη (βλέπε παράδειγμα Φώτο)
Επιλογές όπου όλες μπορούν να υπολογιστούν
4 βαθμοί όλοι ντυμένοι με την στολή της ομάδας (αν έστω και ένα άτομο δεν είναι παρών ακυρώνονται οι πόντοι) 2 βαθμοί κρατώντας ένα οποιοδήποτε διακριτικό του φάρου 4 βαθμοί με άσχετο κόσμο άνω των 5 ατόμων που να ποζάρει στην φωτογραφία σας
Ερώτηση 2
Βγάλτε μια φωτογραφία της ομάδας με την ενδυμασία σας αυστηρά σε οποιοδήποτε τουριστικό αξιοθέατο του νησιού μας Ροδος , Φαληρακι κτλ..πχ ήχος και φως ,μύλοι ,ελαφάκια ,παλιά Πόλη . Η φωτογραφία θα παραδοθεί εκτυπωμένη σε κολλά Α4 πλαστικοποιημένη την ημέρα έναρξης του κυνηγιού και πριν με προσωπικό μήνυμα inbox στο Facebook στο προφίλ του Φάρου.
5 Βαθμοί
Ερώτηση 3
Φέρτε μια αφίσα αποκριάτικη εκτός Καλυθιών με σφραγίδα του διοργανωτή ανεξαρτήτως ημερομηνίας.
Επιλογές όπου μια θα ληφθεί υπόψη:
2 βαθμοί από Ρόδο 3 Βαθμοί από υπόλοιπη Ελλάδα 5 βαθμοί από Ρέθυμνο Ξανθή Πάτρα
Ερώτηση 4
Κατασκευάστε ένα αυτοσχέδιο αυτοκινητάκι με το θέμα της ομάδας σας που να χωρεί μόνο ένα άτομο χωρίς μηχανή το αμαξίδιο θα προορίζεται για αγώνα ταχύτητας την ημέρα του κυνηγιού.
ΒΑΘΜΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ : 10
Προδιαγραφές αμαξίδιου και οδηγού 4 τροχούς Να είναι ασφαλές πχ σε περίπτωση ατυχήματος να μην υποστούν σωματικές βλάβες στον οδηγό του και στους υπόλοιπους θεατές. Μέγιστες διαστάσεις μήκος 1,50 μετρά πλάτος 1,00 μέτρο Ο οδηγός να φοράει υποχρεωτικά κράνος και γάντια.
Info: GOOGLE YOUTUBE (soapbox red bull race)

ΕΡΩΤΗΣΗ 5

Βρείτε και φέρετε ένα αντικείμενο με τα χαρακτηριστικά και παραστατικά του Φάρου που βρίσκεται κρυμμένο σε μια μουριά (μουνουρία) εντός μοναστηρίου των καλυθιών, εντός περιβαλλοντικών και λειτουργικών ορίων του μοναστηρίου (10μ έως και 150μ)δεν χρειάζεται να ανέβητε επάνω δεν χρειάζεται να σκάψετε (κορμός-δίπλα στον κορμό-κλαδιά). Δεν χρειάζεται υπερβολική ταχύτητα δεν χρειάζεται βιασύνη μόνο σκέψη υπομονή και παρατηρητικότητα. Έχετε χρόνο. Μια ομάδα θα καταφέρει να το βρει και να το παραδώσει την ημέρα του κυνηγιού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προδιαγραφές αμαξίδιου 4 τροχούς η με 3 για την ερωτηση Νο4 το ξερουν οι ομαδες ΦΑΡΟΣ

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...