27 Δεκ 2017

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ


Το ημερολογιακό τέλος της χρονιάς δίνει την ευκαιρία για απολογισμούς. 
Το blog αναφέρει κάποια από τα δεδομένα της τουριστικής περιόδου 2017 όπως τα κατέγραψε ο υπεύθυνος διαχείρισης και πωλήσεων τουριστικών μονάδων Σάββας Γιορδαμνής.
Ο Γιορδαμνής απόφοιτος ΤΕΙ Θεσσαλονίκης  Τουριστικών Επιχειρήσεων εδώ και 15 χρόνια βοηθάει ξενοδοχεία του Φαληρακίου να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, να πετύχουν συμφέρουσες συμφωνίες με τα τουριστικά πρακτορεία, να βρουν νέα "κανάλια" προώθησης και παρέχει ειδικευμένες συμβουλές.
Παράλληλα διατηρεί την τουριστική ιστοσελίδα www.filoxeniatms.com.

"Από πλευρας αφίξεων, η τουριστική περίοδος που ολοκληρώθηκε την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου μπορεί να χαρακτηριστεί ως η καλύτερη όλων των εποχών από πλευράς αφίξεων.
Ο συνολικός αριθμός επισκεπτών στο νησί μας ανήρθε στους 2.100.000, νούμερο σίγουρα εντυπωσιακό.
Το 65 με 70% των πελατών ήρθαν στη Ρόδο το τετράμηνο Ιούνιος-Σεπτέμβριος.
Η περιοχή μας, το Φαληράκι, δείχνει ότι αντέχει, παρά τις όποιες δυσκολίες και μάλιστα τα τελευταία χρόνια καταγράφονται βήματα ανόδου.
Αρκετοί επιχειρηματίες-ντόπιοι ξενοδόχοι επένδυσαν στις επιχειρήσεις τους και γενικά παρουσιάσαμε μία καλύτερη ποιότητα υπηρεσίας σε σχέση με προηγούμενα έτη. Αυτό σε βάθος χρόνου θα αποδώσει σε αριθμούς αφίξεων όσο και σε βελτίωση εσόδων ενώ θα συμπαρασύρει και άλλους επιχειρηματίες σε επενδύσεις.
 Πιστεύω ότι οι πελάτες μας, σε μεγάλο ποσοστό, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, σχετικά με την ποιότητα των καταλυμάτων στην περιοχή μας. Αυτό καταγράφεται σε υψηλές βαθμολογίες σε σελίδες όπως το booking.com και κολακευτικά σχόλια στο TripAdvisor.
Ποσοστιαία, η αύξηση σε σχέση με το 2016 για το Φαληράκι έκλεισε περίπου στο 6 με 7%.
 Η πληρότητα κατά τους μήνες Ιούλιο & Αύγουστο άγγιξε σχεδόν το 100% και ήταν ήταν σχεδόν ίδια με το 2016.
Η αύξηση παρατηρήθηκε κυρίως από τις 20 Μαίου έως και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, καθώς  και από τις 20 Σεπτέμβρη έως τις 15 Οκτώβρη, οπότε και εκλεισαν τα περισσότερα μικρομεσαία ξενοδοχεία της περιοχής μας.
 Η αύξηση που ανεφερα, κατα τους δυσκολους μηνες Μάιο και 20 Σεπτεμβρίου-20 Οκτωβρίου, είναι ένα ενθαρρυντικό δείγμα, ότι η περιοχή μας μπορεί να επανέλθει σε μία γεμάτη 6μηνη λειτουργία αρκεί να μην επαναπαυθούμε.
Σε οτι αφορά τις προβλέψεις για το καλοκαίρι 2018 τα πρώτα δείγματα είναι θετικά.
Η αύξηση στις τιμές δωματίων στην περιοχή του Φαληρακιμίου, είναι στο 5 με 8%, παρά τις αντιρρήσεις των tour operators οι οποίοι πάντα και παραδοσιακά ζητάνε μικρότερη αύξηση, όπως ζητάνε και μεγαλύτερα ποσοστά early booking, κάτι στο οποίο οι περισσότεροι ξενοδόχοι δεν ενέδωσαν στις σχετικές πιέσεις.
Οι προκρατήσεις για το 2018 παρουσιάζουν μεγαλύτερη ζήτηση της τάξης του 8 με 10% σε σχέση με πέρυσι τέτοια εποχή.
Εάν συνεχιστεί η βελτίωση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων επενδύσουν σε υποδομές τότε το Φαληράκι θα αφήσει πίσω του το "κακό" όνομα και θα καθιερωθεί ως σεβαστό θέρετρο του πανέμορφου νησιού της Ρόδου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΛΥΘΙΩΝ

Το βράδυ της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου συνεδρίασε η Τοπική Κοινότητα Καλυθιών με αρκετά θέματα στην ημερήσια διάταξη. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τ...