30 Μαρ 2021

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ

 Έκκληση για περιορισμό μετακινήσεων και συγκεντρώσεων σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους πραγματοποίησε ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Καλυθιών κ. Αντωνάς μιλώντας στα μεγάφωνα του χωριού (όπως παλιά) μετά την ολοκλήρωση των Rapid tests στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας το μεσημέρι της Τρίτης. 

Στις υγειονομικές αρχές υπάρχει έντονη ανησυχία για τις Καλυθιές αφού τις τελευταίες ημέρες έχουν εντοπιστεί περισσότερα από δέκα κρούσματα σε μόνιμους κατοίκους, νεαρής ηλικίας στην πλειοψηφία τους. Η απουσία ελέγχων έχει ως αποτέλεσμα τη... χαλαρότητα και καθημερινά μεγάλες παρέες μετατρέπουν την πλατεία σε υπαίθρια καφενεία και μπαρ χωρίς μάσκες και αποστάσεις ενώ και μαθητές σχολείων κινούνται χωρίς περιορισμούς και δίχως μέτρα προστασίας αδιαφορώντας για τον κίνδυνο εξάπλωσης της πανδημίας. 

Βέβαια και η τοπική κοινότητα αντιμετώπισε χαλαρά την κατάσταση δίνοντας, τις προηγούμενες εβδομάδες, άδεια για λειτουργία αχρείαστων υπαίθριων οικονομικών δραστηριοτήτων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στις Καλυθιές είχαμε πάντα χαλαρή αντιμετώπιση της κατάστασης. Ήμασταν πάντα κατώτεροι των περιστάσεων. Ήμασταν κατώτεροι, γιατί εν μέσω τρομερής αβεβαιότητας κάποιοι μιλούσαν για καρναβάλι. Ήμασταν κατώτεροι, γιατί εν μέσω αυτσηρού lockdown κάποιοι έκαναν κρυφά πάρτυ με sms σε πρότυπα Μυκόνου και στη βάση μιας ψεύτικης γκλαμουριάς. Ήμασταν κατώτεροι, γιατί το Πάσχα κάποιοι ήθελαν ανοιχτές εκκλησίες (και ό,τι ακολούθησε). Ήμασταν κατώτεροι, γιατί το Καλοκαίρι κάποιες επιχειρήσεις λειτούργησαν με τρομερή αφέλεια. Ήμασταν κατώτεροι, γιατί δεν πιστέψαμε το δεύτερο και τρίτο κύμα. Δεν χρησιμοποιήσαμε τη μάσκα, δεν σεβαστήκαμε τις κοινωνικές αποστάσεις. Είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων, γιατί μέχρι και τώρα κάποιοι αφμισβητούν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ας προετοιμαστούμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...