22 Μαΐ 2021

ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΟΡΤΕΣ TO MEGA ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 Στο Φαληράκι, στην περιοχή Λιβάδεια, στο κλειστό γυμναστήριο θα κτυπάει από το πρωί της Δευτέρας ο παλμός των εμβολιασμών κατά της covid 19 για το νησί της Ρόδου. 


Το mega εμβολιαστικό κέντρο στη Ρόδο, που θα λειτουργήσει από την προσεχή Δευτέρα, επιταχύνοντας τη διαδικασία εμβολιασμού των κατοίκων του νησιού, επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, καθώς και κλιμάκιο στελεχών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

 Ο υφυπουργός πραγματοποίησε αυτοψία, μαζί με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, και τον δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη, για την οριστική χωροθέτηση του νέου εμβολιαστικού κέντρου, δυναμικής 24 εμβολιαστικών γραμμών.
Το νέο εμβολιαστικό κέντρο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου Καλλιθέας στο Φαληράκι Ρόδου.


Σε δηλώσεις τους οι κύριοι Χαρδαλιάς και Θεμιστοκλέους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις εργασίες που έγιναν ώστε να μετατραπεί το κλειστό γυμναστήριο σε μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο κι ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τις υπηρεσίες και τους τοπικούς παράγοντες για την προσπάθεια που κατέβαλλαν έτσι ώστε να είναι έτοιμο το κέντρο.



Η εργασία που έγινε αποτελεί πρότυπο, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια που γίνεται αφορά τους πολίτες «για να μπορούν να επιστρέψουμε όλοι ασφαλείς στην κανονικότητά μας». Τόσο ο κ. Χαρδαλιάς, όσο και ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμαναν την ανάγκη να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς οι εμβολιασμοί κι έκαναν έκκληση προς τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν, αλλά και να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.



Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν με δηλώσεις τους και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, και ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, καθώς και η βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μίκα Ιατρίδη, που παρέστη στην ενημερωτική επίσκεψη.



Θα είναι ένα εμβολιαστικό κέντρο με τη δυνατότητα χιλιάδων εμβολιασμών ημερησίως, τόνισε ο περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας πως σε χρόνο ρεκόρ διαμορφώθηκαν οι χώροι ενός αθλητικού γηπέδου σε ένα σύγχρονο και φιλόξενο κέντρο εμβολιασμού.
«Αυτή η μάχη μάς αφορά όλους κι οφείλουμε να μπαίνουμε σε αυτή κάθε μέρα με τη δύναμη που μας δίνει η γνώση οτι θα την κερδίσουμε βήμα-βήμα. Με επιμονή και αφοσίωση. Σε αυτόν τον νέο υπέροχο χώρο, όπως και σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα των νησιών μας, πηγαίνουμε για να κερδίσουμε πίσω τη ζωή μας, να νικήσουμε την αγωνία, την αβεβαιότητα, την ακινησία. Είμαστε όρθιοι και θα βγούμε νικητές» τόνισε ο κ. Χατζημάρκος.



Σε διάστημα μίας εβδομάδας, το κλειστό Φαληρακίου μετατράπηκε σε εμβολιαστικό κέντρο με την συμμετοχή ειδικών συνεργείων, στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και προσωπικού της Στρατιωτικής Μεραρχίας Ρόδου. Για λόγους προστασίας του αγωνιστικού χώρου τοποθετήθηκε ειδικό ξύλινο δάπεδο. 





Να σημειωθεί ότι τα προγραμματισμένα ραντεβού, όλων των εμβολίων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου άλλαξαν και θα πραγματοποιηθούν, την ίδια ώρα και ημέρα στο mega εμβολιαστικό κέντρο Φαληρακίου.  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...