13 Δεκ 2022

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Ζούμε σε μία κοινωνία που αδυνατεί να προσφέρει ασφάλεια στα μικρά παιδιά. Οσο κι αν φαντάζει απίστευτο στον τόπο μας οι μαθητές των δύο δημοτικών σχολείων πάνε και φεύγουν από τις υποχρεώσεις τους περπατώντας ανάμεσα σε πολλά μικρά και μεγάλα οχήματα.
Τόσο στο 1ο όσο και στο 2ο δημοτικό σχολείο δεν υπάρχουν σχολικοί τροχονόμοι με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες μποτιλιαρίσματος το πρωί στην άφιξη των μαθητών και το μεσημέρι στο σχόλασμα των παιδιών. 
Το πρόβλημα είναι οξύ κυρίως στο 1ο δημοτικό καθώς ο δρόμος μπροστά από τις εισόδους αποτελεί διαδρομή μεγάλων φορτηγών που κατευθύνονται από και προς το βουνό Λούκα εκεί που δραστηριοποιούνται λατομικές μονάδες, ασβεστοποιίας, ασφαλτάδικα και μονάδες ανακύκλωσης.
Τα φορτηγά, παρότι οι επαγγελματίες οδηγοί ελαττώνουν ταχύτητα, είναι οχήματα που χρειάζονται περισσότερο χώρο και χρόνο για να ακινητοποιηθούν κάτι που προκαλεί ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς καθώς τα παιδιά διασχίζουν κάθετα τον κεντρικό δρόμο.
Δεν αρκούν οι μικρές τριγωνικές πινακίδες που βρίσκονται πολύ κοντά στα σχολεία και προειδοποιούν για μαθητές που διασχίζουν τους δρόμους, η τοπική κοινωνία (εκπαιδευτικοί, σύλλογοι γονέων, τοπικό συμβούλιο) οφείλει να αντιληφθεί τους μεγάλους κινδύνουν και να ζητήσει ΑΜΕΣΑ τη λήψη μέτρων.
Με έγγραφο στην τροχαία πρέπει να ζητηθεί η απαγόρευση μεγάλων φορτηγών τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών και να απαιτηθεί η διενέργεια αυστηρών ελέγχων. 
Πρέπει επίσης να τοποθετηθούν μεγάλες προειδοποιητικές πινακίδες για μείωση ταχύτητα και να εξεταστεί το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων όπως εμπόδια στους δρόμους (σαμαράκια).


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα είναι και εμείς οι ίδιοι να παρκάρουμε σωστά όχι πάνω στα πεζοδρόμια και την πλευρά του σχολικού συγκροτήματος γιατί και αυτό θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα ίδια μας τα παιδιά !!!!! Ούτε επάνω στην διάβαση !

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...