6 Ιαν 2024

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΚΑΛΥΘΙΕΣ ΚΑΙ ΦΑΛΗΡΑΚΙ







 Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος ο εορτασμός των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Υψωση Τιμίου Σταυρού) στις Καλυθιές και στον Αγιο Νεκτάριο Φαληρακίου.
Στις Καλυθιές τον μεγάλο Αγιασμό των υδάτων, στην αυλή της εκκλησίας, τέλεσε ο Πάτερ Θεόδουλος Κασταμούλας παρουσία πολλών πιστών και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής.
Στο Φαληράκι την τελετή, στην αυλή του Αγίου Νεκταρίου, έκανε ο Πάτερ Γεώργιος Τοκούζης παρουσία πιστών και των συμβούλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Μάριου Κλωνάρη και Μιχάλη Σαρίκα, ενώ ελευθερώθηκαν στον ουρανό περιστέρια όπως προστάζει το έθιμο.
Οι πιστοί και στις δύο εκκλησίες πήραν τον αγιασμό που σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση αποτελεί δώρο προστασίας για τις οικογένειες. 
Στην τελετή αγιασμού των θαλάσσιων υδάτων που ακολούθησε στο λιμανάκι Αγίων Αποστόλων στο Φαληράκι ξεχώρισε η παρουσία της Φιλαρμονικής Καλυθιών ενώ τον σταυρό ανέσυρε από τη θάλασσα ο Αγγελος Κρούγκερ που έλαβε δώρο αναμνηστικό κόσμημα. 
Χρόνια πολλά και Φωτισμένα. 
 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...