25 Μαΐ 2008

104 ΧΡΟΝΩΝ!!!


Σε ηλικία 104 ετών η κυρία Παρασκευή Γρηγορίου διεκδικεί επάξια τον τίτλο της γηραιότερης, εν ζωή, δημότισσας Καλυθιών. Η κυρία Γρηγορίου γεννήθηκε στις Καλυθιές το μακρινό 1905 και έχει ζήσει δύο παγκόσμιους πολέμους, βαλκανικές συρράξεις, την μικρασιατική καταστροφή, όσα συνέβησαν τον περασμένο αιώνα και φυσικά την αλλαγή χιλιετίας. Με τον σύζυγό της Δημήτρη Γρηγορίου έζησαν πολλά χρόνια στην Αμερική, όπως χιλιάδες άλλοι οικονομικοί μετανάστες. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες η γιαγιά Παρασκευή πηγαινοερχόταν από την Αμερική στη Ρόδο αφού δυσκολευόταν να αποχωριστεί τον τόπο που γεννήθηκε, αλλά και τα μέλη της οικογένειάς της, αλλά τώρα μένει μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες κοντά στα τρία παιδιά της, τα οκτώ εγγόνια και τα πολλά δισέγγονα που απέκτησε.
Το καλοκαίρι του 2005 όλη η οικογένειά της ήρθε στις Καλυθιές και διοργάνωσε πάρτι γενεθλίων με 100 κεράκια στην τούρτα.
Η φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ τραβήχτηκε πριν 1,5 χρόνο στην Αμερική. Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η γιαγιά Παρασκευή μπορεί και επικοινωνεί με τα μέλη της οικογένειάς της και πάντα θέλει να μαθαίνει νέα από τους συγγενείς που έχει στο χωριό.
* Αν υπάρχει δημότης ή δημότισσα Καλυθιών που έχει αγγίξει ή ξεπεράσει τα 100 χρόνια ζωής ενημερώστε σχετικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...