25 Μαΐ 2008

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ



Μνήμες από την περσινή μεγάλη φωτιά του Ιουνίου ξύπνησαν το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής χωριό. Λίγο μετά την μία ξέσπασε φωτιά στο λόφο που βρίσκεται πίσω από το παλιό βενζινάδικο του οικισμού (στην στροφή για Φαληράκι). Οι περίοικοι άμεσα με λάστιχα κατάφεραν να αποτρέψουν την επέκτασή της, αφού παρότι οι φλόγες δεν είχαν μεγάλες διαστάσεις υπήρχε κίνδυνος εξαιτίας των παρακείμενων κατοικιών και γκαράζ αυτοκινήτων.
Πέρα από τους κατοίκους στην κατάσβεση βοήθησαν υπάλληλοι του δήμου Καλλιθέας με το νέο αποφρακτικό – αποθηκευτικό αυτοκίνητο που προμηθεύτηκε η ΔΕΥΑΚ σε συνεργασία με το δήμο Ιαλυσού (είναι πάντα γεμάτο με 18 κυβικά νερού για έκτακτες περιπτώσεις), αλλά και δύο πυροσβεστικά οχήματα με επικεφαλής το διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Σταύρο Παραλούση. Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα ο αντιδήμαρχος Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Τσαλίκης.
Η φωτιά σβήστηκε μετά από μία ώρα αφού πρόλαβε να κάψει λίγα στρέμματα θάμνων και χορτολιβαδικής έκτασης. Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής.
Η νέα φωτιά δείχνει ότι υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τους επόμενους μήνες και οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν προληπτικά μέτρα καθαρίζοντας τα χόρτα και τα σκουπίδια που βρίσκονται δίπλα από τα σπίτια τους. Ας μην τα περιμένουμε όλα από τους κρατικούς φορείς. Ας ενεργήσουμε μόνοι μας για να μην ζήσουμε άλλες στιγμές αγωνίας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kanenas albanos 8a thn ebale gia auta pou grapsate

Ανώνυμος είπε...

autoi pou kseroun tin perioxi gnorizoun poios tin evale(kata lathos vevaia)...

Ανώνυμος είπε...

canım sıkıldıı benim

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...