17 Οκτ 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Από τον επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, ιατρό Γιώργο Κώστα λάβαμε την παρακάτω επιστολή για δημοσίευση:

"Αγαπητέ συμπολίτη και συμπολίτισσα , φίλε και φίλη

Απευθύνομαι σε σας τους αναγνώστες του blog, για να αποκαταστήσω την αλήθεια στην επιχειρούμενη παραπληροφόρηση από τους από τους γνωστούς – άγνωστους παρατρεχάμενους της εξουσίας στο δήμο Καλλιθέας,
για το θέμα που έχει να κάνει με την σύναψη δανείου με σκοπό την ταχύτερη κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου.

Χωρίς επιχειρήματα, τα φερέφωνα της δημοτικής αρχής θέλουν να μεταφέρουν την συζήτηση στο αν πρέπει ή όχι να κατασκευαστεί το κλειστό.
Όμως
1o. Στα επιχειρήματα μας ότι δεν ενέκρινε την μελέτη το δημοτικό συμβούλιο, δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη εφαρμογής και επομένως ως προς τι η βιασύνη του δανείου, υπήρξε σιωπή επιχειρημάτων από την δημοτική πλειοψηφία.

2o. Στα επιχείρημα μας ότι μπορεί να προκύπτει από τον έλεγχο της μελέτης υπερκοστολόγηση του έργου , ότι η μελέτη που στον Δήμο μας κόστισε 800000ε προσφερόταν δωρεάν σε άλλο Δήμο, δεν δόθηκε καμιά απάντηση από την πλειοψηφία
3o. Το επιχείρημα μας ότι το δάνειο εξυπηρετεί μόνο τον εργολάβο (με την ταχύτερη πληρωμή του) αποδεικνύεται από το ότι υποστηρίζουν ότι η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη .

4o. Στο επιχείρημα μας ότι αν τελικά δεν εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση θα υποθηκευθεί το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για τουλάχιστον 1,5 χρόνο, αφού το ετήσια εκτελούμενο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου μας είναι ύψους 2.000.000 ευρώ., δεν δόθηκε απάντηση.


Σ’ αυτό το σημείο μια ιστορική αναδρομή θα ενδυνάμωση την μνήμη μας. Ποιος άραγε ξέχασε τον βουλευτή να δέχεται δώρο από τον κ Κωβαίο διότι ‘κατόπιν ενεργειών του’ εξασφαλίστηκαν τα 6000000ε για την χρηματοδότηση του έργου;
Ξέχασαν, προφανώς, προεκλογικά να μας πουν πως θα υποθηκεύαμε τα έσοδα του Δήμου για να κατασκευαστεί το χρηματοδοτούμενο έργο. Ξέχασαν να μας πουν ότι η χρηματοδότηση θα γίνονταν μέσω τραπέζης.

Είναι τελικά ύψιστης σημασίας και προτεραιότητας το συγκεκριμένο έργο που να οδηγήσει τον Δήμο σε δανεισμό υποθηκεύοντας τα έσοδά του, σε μια ρευστή οικονομικά κατάσταση;
Δανεισμό για ένα έργο χρηματοδοτούμενο χωρίς χρονικούς περιορισμούς εκτέλεσης είναι βέβαιο ότι δεν θα ψηφίζαμε και δεν θα ψηφίσουμε στο μέλλον. Θεωρούμε άλλες της προτεραιότητες του τόπου μας.
Είναι βέβαιον ότι λάθη κάνουμε κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων μας , για τα οποία ευπρόσδεκτη η κριτική. Είναι βέβαιον όμως ότι κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για ιδιοτέλεια, δρούμε πάντα με γνώμονα το αισθητήριο μας για το καλό της κοινωνίας μας.


Γ. ΚΩΣΤΑΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...