12 Νοε 2008

"ΠΑΓΩΝΟΥΝ" ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΚ

Τις προηγούμενες ημέρες δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ και ΡΟΔΙΑΚΗ) η είδηση ότι η ΔΕΥΑΚ θα προχωρήσει στην πρόσληψη 19 μόνιμων υπαλλήλων διάφορων ειδικοτήτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν τα τηλέφωνα της εταιρείας από ενδιαφερόμενους απ' όλη την Ελλάδα.
Η αλήθεια είναι ότι εδώ και έναν χρόνο υπήρχε ο σχεδιασμός να γίνουν αυτές οι 19 προσλήψεις και κατατέθηκε το σχετικό αίτημα στο ΑΣΕΠ. Στις 30 Οκτωβρίου 2008 το ΑΣΕΠ ενέκρινε τις προσλήψεις ώστε να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες δημοσίευσης της προκήρυξης. Αυτή ήταν η πληροφορία που είχαν οι εφημερίδες και την δημοσίευσαν.
Η πραγματικότητα είναι όμως ότι ο δήμος Καλλιθέας έχει αποφάσει να "παγώσει" τις 19 προσλήψεις.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο σχεδιασμός που είχε γίνει ήταν ότι με αυτές τις 19 θέσεις θα μονιμοποιούταν 14 άτομα, διάφορων ειδικοτήτων, που εργάζονται εδώ και χρόνια στην ΔΕΥΑΚ με συμβάσεις.
Ομως η διαδικασία του ΑΣΕΠ δεν εγγυάται την πρόσληψή τους ως μόνιμους, κάτι που σημαίνει ότι υπήρχε σοβαρός κίνδυνος αυτά τα άτομα να χάσουν τη δουλειάς του και να προσληφθούν άλλοι ακόμη και εκτός Ρόδου. Αν γινόταν αυτό θα δημιουργούταν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της εταιρείας και οι νεοπροσληφθέντες θα μπορούσαν μετά από μερικούς μήνες να ζητήσουν μετάθεση σε άλλη περιοχή.
Πλέον αναζητείται άλλη φόρμουλα,χωρίς να αποκλείεται και το "ξεπάγωμα" του διαγωνισμού σε μελλοντικό χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...