12 Νοε 2008

ΣΤΗΝ "ΚΑΤΑΨΥΞΗ" Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Στις καλένδες παραπέμπεται από την κυβέρνηση το σχέδιο για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας («Καποδίστριας 2»).
Η κυβέρνηση επικαλείται εν προκειμένω αδυναμία εξασφάλισης των αναγκαίων οικονομικών πόρων για τη στήριξη του εγχειρήματος λόγω της οικονομικής κρίσης, οι οποίοι κατά την Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ) ανέρχονται στα 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ και κατά το υπουργείο Εσωτερικών στα 3,5 δισ. ευρώ.

Ωστόσο είναι φανερό ότι έχει προσμετρηθεί και το πολιτικό κόστος (σε μια δύσκολη για το κυβερνών κόμμα συγκυρία), καθ' ότι για τις συνενώσεις των δήμων εκδηλώθηκαν αντιδράσεις από αρκετούς κυβερνητικούς βουλευτές αλλά κυρίως από το σύνολο σχεδόν των Τοπικών Ενώσεων Δήμων - Κοινοτήτων της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα της αναβολής του σχεδίου διοικητικής μεταρρύθμισης «έκλεισε» στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο.

Η αναβολή εφαρμογής του σχεδίου «Καποδίστριας 2» προαναγγέλθηκε ουσιαστικά από τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ (και δήμαρχο Αθηναίων) Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος ενημερώνοντας τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης έκανε γνωστό ότι ουδέποτε έφθασαν στην ΚΕΔΚΕ οι θέσεις της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Εσωτερικών είχε δεσμευτεί να τις καταθέσει μέχρι την 7η Νοεμβρίου.

Μάλιστα ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι από τις επαφές που είχε ο ίδιος με κυβερνητικά στελέχη αντελήφθη ότι το υπουργείο Οικονομίας αδυνατεί να εγγυηθεί τη διάθεση των απαιτούμενων κονδυλίων για την οικονομική στήριξη του «Καποδίστρια».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ.ΜΕΤΡΗΣΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΓΥΡΙΣΤΗ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΟΛΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Κοιζ Ποιος είναι στεναχωρημένος
με την εξέλιξη?
θα δώσω και μια βοήθεια
είχε σχεδιάσει την έκλογική επιτυχία συγγενους του , στο β Καποδίστρια

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τώρα που δεν θα γίνει ο Καποδίστριας οι Φλεβάρης, Ρηνιού, Ηλιάδης, Παπαελευθερίου, Βαγιανός (πρώην αρχηγοί και φιλόδοξοι δήμαρχοι) θα ψάχνονται για συνδυασμό; Και ο ηγέτης Ιατρίδης τι θα κάνει; Ποιοι από την αντιπολίτευση θα πάνε από την απέναντι πλευρά (συνηθίζεται στα μέρη μας); Αντε να έρθει το 2010 να γελάσουμε λιγάκι.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...