8 Οκτ 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙΟΥ


Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη, σχετικά με την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην αποπληρωμή λογαρισμών ύψους 3.000.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Δήμου Καλλιθέας. Στη ερώτηση της η Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά να πληροφορηθεί πότε σκοπεύει το Υπουργείο να αποπληρώσει το συγκεκριμένο ποσό, ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες και να αποπερατωθεί το Κλειστό Γυμναστήριο.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Οικονομικών
ΘΕΜΑ: «Αποπεράτωση Κλειστού Γυμναστηρίου Δήμου Καλλιθέας Ρόδου»

Στα πλαίσια της αναβάθμισης και εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος της περιοχής του, ο Δήμος Καλλιθέας αποφάσισε την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου διεθνών προδιαγραφών, ούτως ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από αθλητικούς, και για τουριστικούς και πολιτιστικούς σκοπούς.
Το συγκεκριμένο έργο δημοπρατήθηκε το 2007 με προϋπολογισμό 6.727.000 ευρώ και εντάχθηκε στη ΣΑΕΠ 167 (Κωδ. Έργου: 2002 ΕΠ 16700006). Μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί περίπου 4.000.000 ευρώ, με το Δήμο Καλλιθέας να έχει αναλάβει δανειακές υποχρεώσεις ύψους 3.000.000 ευρώ για να αντισταθμίσει τις ανεπαρκείς εκταμιεύσεις από τον πιο πάνω κωδικό και να προχωρήσουν οι εργασίες με γρήγορους ρυθμούς.
Παρά τις προσπάθειες του Δήμου Καλλιθέας για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη παράδοση του έργου στους δημότες του και όλους τους κατοίκους της Ρόδου, η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δεν έχει αποπληρώσει ακόμα λογαριασμούς ύψους 3.000.000 ευρώ για να συνεχιστούν οι εργασίες που απομένουν για την αποπεράτωση του έργου.
Επειδή το Κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Καλλιθέας Ρόδου είναι το μεγαλύτερο που κατασκευάζεται μεταπολεμικά στη Δωδεκάνησο και το οποίο ανταποκρίνεται στις ολυμπιακές προδιαγραφές. Επειδή το συγκεκριμένο έργο δημιουργεί πρόσθετες υπεραξίες για τον πολιτισμό και τον τουρισμό με τη δυνατότητα διοργάνωσης στους χώρους του συνεδρίων εκθέσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Επειδή το συγκεκριμένο έργο δεν μπορεί να ενταχθεί σε μικροκομματικούς σχεδιασμούς κυβερνητικών παραγόντων, οι οποίοι, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών φαίνεται να επιλέγουν την υποχρηματοδότηση του και την καθυστέρηση της παράδοσης του στους κατοίκους της Ρόδου.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να αποπληρώσει τους λογαριασμούς ύψους 3.000.000 ευρώ, που έχει καταθέσει ο Δήμος Καλλιθέας στην αρμόδια υπηρεσία, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες και να αποπερατωθεί το έργο;
Η ερωτώσα Βουλευτής
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...