22 Φεβ 2012

ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ


Ανατράπηκε η αρχική απόφαση για άμεσο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας στο Φαληράκι. Στο πλαίσιο γενικών περικοπών η διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας είχε λάβει την απόφαση να κλείσει το υποκατάστημα Φαληρακίου στις 30 Μαρτίου 2012. Οταν έγινε γνωστή η απόφαση πολλοί συνταξιούχοι μετέφεραν τους λογαριασμούς του στο υποκατάστημα της Τράπεζας Δωδεκανήσου στις Καλυθιές ενώ μεγαλοκαταθέτες ενημέρωσαν τα στελέχη της Εμπορικής πως θα αφαιρέσουν τα χρήματά τους και θα τα μεταφέρουν σε άλλα υποκαταστήματα τραπεζών στο Φαληράκι (Eurobank και Αγροτική).
Οι απώλειες θορύβησαν τα στελέχη της Εμπορικής Τράπεζας και την περασμένη εβδομάδα εκπρόσωπος της κεντρικής διοίκησης από την Αθήνα ήρθε στη Ρόδο και είχε συζητήσεις με τον ιερέα και μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αγίου Νεκταρίου Φαληρακίου.
Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία και το υποκατάστημα θα συνεχίσει την λειτουργία του, τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013 που ολοκληρώνεται το μισθωτήριο συμβόλαιο.
Η εκκλησιαστική επιτροπή συμφώνησε να μειωθεί σημαντικά το μηνιαίο ενοίκιο και η Εμπορική Τράπεζα δέχθηκε να παραταθεί το δάνειο που είχε πάρει η Εκκλησία για την επέκταση του κτηρίου.
* Σχετικά με το ενοίκια που οφείλει ο δήμος στην εκκλησιαστική επιτροπή για τον παιδικό σταθμό, αυτό που έγινε γνωστό είναι πως ζητήθηκαν τώρα γιατί από πέρσι το κράτος έχει επιβάλει φορολογία 20% στα εκκλησιαστικά ενοίκια. Επί εποχής δήμου Καλλιθέας δεν υπήρχε φορολογία στα έσοδα των εκκλησιαστικών ακινήτων. Αυτό σημαίνει πως με βάση τα συμβόλαια τώρα ο Αγιος Νεκτάριος πληρώνει ετήσιο φόρο 4.000 χιλ. ευρώ για το κτήριο του παιδικού σταθμού χωρίς να εισπράττει χρήματα από τον δήμο. Μάλιστα οι υπηρεσίες στους γονείς και τα παιδιά δεν είναι δωρεάν αφού ο δήμος εισπράττει χρήματα για τα τροφεία. 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μία ερώτηση θέλω να κάνω σχετικά με το τελευταίο σχόλιο ( για τα ενοίκια) Το ρεύμα και το νερό, στις Εκκλησίες και τα Μοναστήρια του χωριού ποιός το πληρώνει????? Ο Δήμος ή η Εκκλησία ?????

Ανώνυμος είπε...

esu egw kai loipoi xristianoi anwnhme....

Ανώνυμος είπε...

πιστευω πως καλυτερα θα ηταν η εκλησια να πληρωνει τα εξοδα τησ μονη της κ τους φορους της στο ελληνικο κρατος αλλα να εισπρατει τα ενοικια της κ απο τους δημουσ καλυτερα θα ηταν για να εχει κ χρηματα να καλυψει κ τα λειτουργικα τησ εξοδα ψαλτες κανδηναλαπτεσ δηλ το προσωπικο της καθωσ κ τουσ φορουσ της.για να μπορεσει να κανει κ της φιλανθρωπιες της.κ για να γνωριζουν ορισμενοι ανιδεοι οι 2 εκλησιες του χωριου μασ πολλους βοηθησαν κ βοηθουν στης δυσκολες στιγμες τουσ οχι μονο σημερα αλλα εδω κ πολλα χρονια.οι αποδειξεις υπαρχουν στους ναους για τουσ δυσπιστους

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...