16 Ιουν 2012

ΝΕΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ






Επρεπε να περάσουν 30 χρόνια για να αποκτήσει η θαλάσσια ζώνη του Φαληρακίου αξιοπρεπείς τουαλέτες, καθαρές και προσεγμένες. Πριν λίγες ημέρες η Δημοτική Εταιρεία "ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΕ" σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο Καλυθιών και τον Σύλλογο Ομπρελλάδων ολοκλήρωσε την ανακατασκευή των τουαλετών που βρίσκονται στο κέντρο Φαληρακίου δίπλα στο εστιατόριο Ακρογιάλι.
Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες οι τουαλέτες "λάμπουν" και πραγματικά αποτελούν "κόσμημα" για την κεντρική παραλία. Υπάρχει μέχρι και ειδική τουαλέτα για άτομα με ειδικές ανάγκες. Μάλιστα το επόμενο διάστημα θα κατασκευαστεί ειδική ράμπα για την ευκολότερη πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Την καθαριότητα έχουν αναλάβει οι ομπρελάδες του Φαληρακίου.
Το κόστος ανακατασκευής ήταν ελάχιστο και δημιουργείται η απορία γιατί τόσες δεκαετίες με τόσα εκατομμύρια που έχει εισπράξει η τοπική αυτοδιοίκηση (κυρίως ο πρώην δήμο Καλλιθέας) δεν είχε γίνει αυτή η παρέμβαση; Οι δικαιολογίες πάντοτε ήταν πολλές αλλά όπως φαίνεται έλειπε η διάθεση και η αποφασιστικότητα. Οι προτεραιότητες τα προηγούμενα χρόνια ήταν άλλες και απλά γινόταν συντηρήσεις σε μικρές και άσχημες τουαλέτες.
Η εταιρεία ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΕ επέστρεψε στο Φαληράκι ένα μικρό (πολύ μικρό) μέρος των εσόδων που παράγει η περιοχή μας. Ανάλογες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν σε όλες τις παραλίες, από του Τραουνού μέχρι το Καστρί.
Δυστυχώς τα αυτονόητα έργα στην Ελλάδα του 2012 θεωρούνται δύσκολα και... πολυτέλεια!
 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Έλληνες κατά καιρούς μπορεί να φτιάχνουν διάφορα πράγματα, αλλά ΠΟΤΕ δεν τα συντηρούν!
Η τύχη τους είναι προδιαγεγραμμένη!!!
Δεν νομίζω να βγάλουν δεύτερο καλοκαίρι!!! στην ίδια κατάσταση!!!

Ανώνυμος είπε...

και οι υπολοιπες τουαλεττες σε ολο το Φαληρακι θα γίνουν ή μονο στο κέντρο?
επίσης, γιατί αφαιρέθηκε το άρθρο με τους μετανάστες??

Ανώνυμος είπε...

Εαν ήταν ολόκληρο το σκαλοπάτι για τα Α.ΜΕ.Α δέν νομίζω να πείραζε αλλά μήπως δεν εφτασε το τσιμέντο πάντως συγχαρητήρια.. κάλιο αργά παρά ποτέ.-

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...