3 Οκτ 2013

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ


Με δυναμικό τρόπο έχει επιστρέψει στο επίκεντρο η δημόσια συζήτηση για την αποτυχία του συστήματος τοπικής αυτοδιοίκησης Καλλικράτης και κυρίως η αδυναμία του ενιαίου δήμου Ροδίων να ανταποκριθεί στις ανάγκες του νησιού.
Από πολλούς και κυρίως από την τοπική ΝΔ προωθείται η διοικητική διάσπαση του νησιού σε τρεις δήμους.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι πως θα προκύψουν τα νέα... αυτοδιοικητικά σύνορα της Ρόδου.
Οι πρώτες πληροφορίες επιμένουν πως η πόλη της Ρόδου θα ενσωματώσει διοικητικά τους πρώην δήμους Καλλιθέας (Κοσκινού, Καλυθιές, Φαληράκι, Ψίνθος), Αφάντου (Αφάντου, Αρχίπολη) και Αρχαγγέλου (Αρχάγγελος, Μαλώνα, Μάσσαρι).
Η Ιαλυσός θα συνενωθεί με τους πρώην δήμους Πεταλουδών, Καμείρου και Αταβύρου και τέλος η Λίνδος με τον πρώην δήμο Νότιας Ρόδου.
Η περιοχή μας (Καλυθιές-Φαληράκι) με την τελευταία διοικητικά μεταρρύθμιση και την ενσωμάτωσή της στον ενιαίο δήμο έχασε πολλά προνόμια και οι προσφερόμενες υπηρεσίες στους πολίτες μειώθηκαν στο ελάχιστο.
Ο νέος σχεδιασμός με τρεις δήμους θα αποτύχει εάν η μεταρρύθμιση σταματήσει στον αριθμό των δημάρχων του νησιού. Η τοπική αυτοδιοίκηση νοσεί και πρέπει να αλλάξουν ΠΟΛΛΑ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...