15 Ιαν 2014

ΤΙ ΟΡΑΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ;




ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΚΟΥ ΣΥΛΟΓΓΟΥ ΚΑΛΥΘΙΩΝ

Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός σύλλογος Καλυθιών "Ο ΦΑΡΟΣ" είναι ένας σύλλογος αποτελούμενος από 18 άτομα γεμάτα διάθεση για προσφορά και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Συμμετέχουν στο σύλλογο χωρίς κάποιο προσωπικό όφελος, χωρίς κάποιο κέρδος, προσφέροντας με ανιδιοτέλεια για τον τόπο τους πραγματοποιώντας εκδηλώσεις στις οποίες μπορεί να συμμετέχουν μικροί αλλά και μεγάλοι ηλικιακά κάτοικοι των Καλυθιών αλλά και εκτελώντας έργα καλλωπισμού του τόπου.
Αύριο το πρωί, στις 8, έπειτα από απόφαση του αντιδημάρχου Καλλιθέας, θα καταστραφεί ένα από αυτά τα έργα. Το εν λόγω έργο είναι τα παρτέρια που φτιάχτηκαν στην πλατεία Καλυθιών, έπειτα από πρωτοβουλία του συλλόγου, έγκρισής τους από την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και προσφοράς υλικών από κατοίκους. Σκοπός του συλλόγου με αυτό το έργο ήταν να δοθεί χρώμα στην περιοχή αλλά και η ενίσχυση οικολογικής συνείδησης, καταφέρνοντας να απομακρύνουν, έστω και για λίγο, τα αυτοκίνητα από την πλατεία.
Εν μια νυκτί, λοιπόν, πάρθηκε η απόφαση καταστροφής αυτού του έργου, προκειμένου να υπάρξει χώρος για δύο θέσεις πάρκινγκ.
Σε αντίδραση όλης αυτής της κατάστασης, της ισοπέδωσης της διάθεσης προσφοράς και της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, Ο ΦΑΡΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ τις προγραμματισμένες του εκδηλώσεις για την περίοδο των αποκριών, αλλά μακριά από την πλατεία Καλυθιών από την οποία αύριο το πρωί θα απομακρυνθεί κι ένα κομμάτι του συλλόγου.

Τα μέλη του συλλόγου αύριο το πρωί στις 7:30 θα είναι εκεί, θα είναι στην πλατεία Καλυθιών, για να δουν αυτήν του την προσπάθεια να "ξεριζώνεται"

ΣΧΟΛΙΟ BLOG: Ποιο είναι το όραμα που έχουν οι "άρχοντες" για την εικόνα του χωριού μας. Το όραμα των παρκαρισμένων αυτοκινήτων; Τώρα που με προφορική απόφαση γκρέμισαν τα παρτέρια με τα λουλούδια νομίζουν ότι βελτιώνουν την καθημερινότητα μας; Με τη λογική του πάρκινγκ ας γκρεμίσουν και στο Φαληράκι τους κήπους στην πλατεία. Το μόνο που κατάφεραν σήμερα είναι να παραδώσουν στα αυτοκίνητα δύο μέτρα δρόμου αλλά επίσης ΠΕΤΥΧΑΝ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ...
Εχουμε να πούμε και να γράψουμε πολλά... Οι καρέκλες τρίζουν αφού... σκούριασαν!

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι δυστυχώς δεν ικανοποιούνται με τίποτα... Πριν καιρό όταν αυτά τα παιδιά έφτιαξαν αυτά τα παρτέρια σχολίαζαν αρνητικά την όλη προσπάθεια γιατί έχασαν χώρους πάρκινγκ και δέχτηκαν κατηγορίες. Σήμερα έγινε μια κίνηση η οποία ζητήθηκε προφανώς από τους ανθρώπους αυτούς και πάλι σχολιάζεται αρνητικά! Δυστυχώς άκρη δεν θα βγάλουμε αλλά ένα είναι σίγουρο, ότι προτεραιότητα στις μέρες μας έχουν πρακτικά θέματα και για αυτά παλεύουμε! Πώς θα κάνουμε την ζωή μας πιο εύκολη και όχι πώς θα βελτιωθεί αισθητικά ο τόπος μας! Γι' αυτό αυτές οι κινήσεις καμιά φορά έχουν αντικρουόμενα συναισθήματα! Ας ελπίζουμε για το καλύτερο και ας μην αναλωνόμαστε σε μικρά πράγματα όταν η κοινωνία μας ζει καταστάσεις που χρήζουν πραγματικής ανάγκης και ας μην ρίχνουμε πια το φταίξιμο σε ανθρώπους που ικανοποιούν τα "θέλω " της πλειοψηφίας ή έστω τα δήθεν "θέλω" και ας κρίνουμε την εξουσία για τα σοβαρά λάθη! Υπεύθυνοι και μυαλωμένοι άνθρωποι είμαστε! Με κάθε εκτίμηση.

Ανώνυμος είπε...

Θα φτιάξουν αλλά αφού έρχονται εκλογές να δούμε και ένα έργο από τον κύριο Αθηνόδωρο και όχι μόνο τους παίρνει όλους η μπόρα, και τον κύριο Σταυρη και κύριο Πολύχρονη , γιατί πάλι θα μας πουν πως δεν το γνώριζαν η ότι δεν το ψήφισαν στο συμβούλιο αυτήν την απόφαση .

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε παιδια ενας συλλογος που αριθμοι 18 μελη(ατομα) συμφωνα με το εκτακτο δελτιο τυπου που εξεδωσαν και οπως οι ιδιοι αναφερουν θα κανει οτι θελει στο χωριο ολων μας!!! Αυτη ειναι τελικα η πραγματικη προσφορα ενος πολιτι(στι)κου συλλογου δεν νομιζω?Μηπως ολοι αυτοι εξυπηρετουσαν συμφεροντα και πλεον εχουν σταματησει?

Ανώνυμος είπε...

με το Φαλιράκι δίπλα και με τόσο τουρισμό που έχει το νησί το χωριό θα έπρεπε να είναι τουριστικό παραδοσιακό (βλέπε Λίνδος) με πολλές ομορφιές, δυστηχώς αντί αυτού βλέπουμε να συμβαίνει το ανίθετο.
Βάλτε τα μυαλά σας και κάντε το χωριό να έχει τη δικιά του παραδοσιακή ταυτότητα, να ανοιξουν μαγαζιά κτλ

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Αθηνόδωρou K. ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΡΤΙΕΡΙΩΝ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΥΘΙΩΝ ΟΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΥΘΙΩΝ Ο ΦΑΡΟΣ.ΑΠΌ ΣΉΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΊ ΛΟΙΠΌΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΑΝΟΊΞΑΝΕ 3 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΚΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΕΣΗ...ΔΗΛΑΔΗ ΈΧΕΤΕ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΛΥΘΙΕΣ ΚΑΙ ΦΑΛΗΡΑΚΙ κ.ΑΘΗΝΟΔΩΡΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΙΡΆΞANE ΤΑ ΠΑΡΤΕΡΙΑ???ΈΧΕΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΈΨΗ ΤΗΣ ΚΑΛΥΘΙΈΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ............

Ανώνυμος είπε...

Η ΟΜΟΡΦΙΑ,ΚΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ,ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΟΤΡΩΝΕΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ
ΤΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΛΑΣΤΡΟΥΛΕΣ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΗΘΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΑΝΕΦ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ.ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΓΥΡΙΖΟΥΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ,ΜΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΧΟΧΛΑΚΟΥΣ ,ΛΑΣΠΕΣ.Ο ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ,ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΧΑΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΛΥΘΙΩΝ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΣ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΜΗΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΠΟΥ ΑΠΛΩΧΕΡΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΣΧΗΜΙΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί τα παρτέρια να έγιναν με διάθεση προσφοράς και αγάπης για το χωριό αλλά ήταν σε λάθος μέρος και τα έκρυβαν τα αυτοκίνητα.Εντέλει σωστά απομακρύνθηκαν γιατί έκλειναν, όχι το χώρο στάθμευσης αλλά το δρόμο.
Υ.Γ. 1)Αγαπητέ πρόεδρε μόνο 18 άτομα? για κλειστό club ακούγεται
2)Ασχοληθείται καλύτερα με κάτι που το "έχετε"
3)Μη στενοχωριέστε από αισθητικής πλευράς δεν ήταν και ότι το καλύτερο.
4)Καλές επιτυχίες με τις επόμενες εκδηλώσεις και δράσεις σας
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στους υπαλληλους του δημου που εκτελεσαν με ζηλο και ανταποκριση το καθηκον τους πηγαινοντας απο πολυ νωρις να καταστρεψουν οτι εκανα τα παιδια τους .οταν τους αναθετουν καθημερινη δουλεια πηγαινουν στις 8.30 ,ενω τωρα για την καταστροφη πηγαν απο τις 7.30το πρωι.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε ανώνυμε που λες για 18 άτομα, για ρώτα πρώτα πόσα ήταν και έμειναν τώρα, ο όποιος έχει το θάρρος να πάει να δουλέψει εθελοντικα να προσπαθήσει να κάνει κάτι για το χωριο , και τα παρτέρια από ότι θυμάμαι είχαν κάνει την μελέτη και οι κυριοι αυτοι τους έδωσαν το οκ να τα κάνουν και όπως παρατηρώ πολύ φτωχικό και ίσως και αδιάφορο όμως ήταν μια προσπάθεια και αυτό μέτρα , αν είναι τοτε ποτέ κάνεις να μην προσπαθεί για το τίποτα, κάποιοι άλλοι κάνουν ότι γουστάρουν με τις πλατες άλλων , αλλά σας καίει μερικούς γιατί εδώ και χρόνια μόνο ο φάρος κάνει εκδηλώσεις παιδια μην μασατε καντε τις αποκριες στο φαληρακι Γιωργος

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ CLUB ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CLUB ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ...ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ
ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ Η ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ...ΑΛΛΑ ΤΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ Η ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΊ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΙ...ΑΛΙΟΣ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ....ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΆΡΚΙΝΓΚ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΙ ΕΡΓΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ????ΓΙΑΤΊ ΑΛΛΆ ΒΛΈΠΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΆ ΛΕΣ.....

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 4.55 ατύχησες δεν είμαι ούτε κολλητός του Αντιδημάρχου ούτε εκπρόσωπος της Δημοτικής αρχής για να απολογηθώ για τα έργα τους.
Ελπίζω ο ξεσηκωμός σας να καταλαγιάσει και να σας απολαύσουμε και φέτος καμουζέλες στην ωραία μας πλατεία.

Ανώνυμος είπε...

Παιδια πολυ καλα τα λέτε και πολυ ωραίες οι πρωτοβουλίες! Το θέμα όμως είναι ότι τα παρτερια αυτα δεν τα κατέστρεψαν σήμερα! Απο την στιγμη που φτιάχνετε κάτι αλλα δεν μπαίνετε στον κόπο να το συντηρησετε και φτάνει στην σημερινή κατάντια η οποία μόνο κίνδυνο μπορει να αποτελέσει για την υγεία των κατοίκων (λογω ακαθαρσιων ζωων και όχι μόνο) καλο είναι να καταστραφεί! Πόσο μάλλον όταν απο την αρχή ήταν καταδικασμένη η προσπάθεια απο τo κοινό (αν θυμηθούμε τα σχόλια απο 16-17-18-19 Οκτωβρίου 2012 στο ίδιο blogspot). Καμία φορα δεν αρκεί η καλη θέληση αλλα και η απόφαση κατόπιν ωρίμου σκέψης και αναγνώριση των συνεπειών καθώς και καταλογισμό των ευθυνών!!! Μπορούμε να ασχοληθούμε με πιο ουσιαστικά πράγματα απο το να χάνουμε χρόνο σε δυο παρτερια τα οποία δημιουργούσαν περισσοτερο πρόβλημα παρα αισθητικό αποτέλεσμα αναλογικά με τον χώρο που μας διατειθεται! Ο συγκεκριμένος χώρος του χωριού είναι αρκετά περιορισμένος ώστε να μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε αισθητικά με ογκώδη αντικείμενα! Επίσης καλο θα ήταν οι φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν την προηγουμενη κατασταση να μην ειναι προ 2 ετων αλλα επρεπε να μας δείξετε πώς είχαν καταντήσει τα παρτερια λίγο πριν καταστραφούν ώστε να μην μας παραπλανειτε με λανθασμένες αναρτήσεις! Αυτο θα ήταν και το σωστό ώστε να συνειδητοποιήσει ο κόσμος γιατι καταστράφηκαν πραγματικα και να κρίνει αντικειμενικά! Ή μήπως δεν σας συμφερε; Ευχαριστω!

Ανώνυμος είπε...

Όχι μι λέμε και υπερβολές ο κύριος αντιδήμαρχος εκτέλεσε σωστά το έργο της μεσόγειου για το χωρίο έξω από το χωριό που ποτέ δεν το έχει κάνει ο φάρος αυτό την περίοδο τον εορτών . Έργο είναι και αυτό απλά λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν από μεγάλα έργα.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 2014 ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ, 2 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!! κ αντιδημαρχε ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΟΥΣ ΓΥΜΝΙΣΤΕΣ ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΤΕ???
Υ.Γ. ΤΟΝ ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΦΕ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΙ ΩΡΑ ΤΟΝ ΗΠΙΑΝ ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΤΕΡΙΑ ΣΤΙΣ 7:30!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΧΩΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΛΛΑ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.ΓΙΑ ΟΛΑ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΠΑΡΤΕΡΙΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ??ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΦΤΙΑΞΑΤΕ!!

Ανώνυμος είπε...

Η πλατεία ή αυτό που ονομάζουμε πλατεία δεν θέλουμε κύριοι να αλλάξει,τελικά αυτό άλλωστε μας αρέσει, είναι ,άναρχη,ακαλαίσθητη,μουντή,αποπνυχτική,αλλά έτσι την έχουμε συνηθίσει.Πριν μερικά χρόνια έγιναν πεζόδρομοι,τοποθετήθηκαν πέργκολες,λουλούδια αλλά εμείς εκεί να γίνει όπως πρώτα,παλαιότερα επιχειρήθηκε να απαγορεύσουν την στάθμευση και τελικά και αυτό απέτυχε.Πάρτε παράδειγμα το κλικ,νέοι ιδιοκτήτε ς το πήρανε το ανακαινήσανε αλλά το όνομα δεν άλλαξε,το καφενείο του Γιάννη και το μαγαζάκι της Καρραγιανούς τα έχουν αναλάβει οι διάδοχοι, αναβαθμίζονται αλλά έχουν την ίδια φιλοσοφία δεν μας αρέσει η αλλαγή γουστάρουμε να βλέπουμε το εγκαταλειμμένο της Περιάνδρενας χωρίς παρτέρια δεν του ταιριάζει ρε παιδί μου,μας αρέσει να βλέπουμε τους ψαράδες στη μέση του δρόμου και τα ψαρόνερα να τρέχουν στο δρόμο,μας αρέσει να ακούμε τη φωνή του Τσουμπερτέ θαρρείς και τσακώνεται με κάποιον,μας αρέσει αυτή η ακαταστασία και αν είναι δυνατόν να έρχεται και το λεωφορείο του κτελ όπως παλιά.Αλλαγές δεν γίνονται στην πλατεία ας την αγαπήσετε όπως είναι και δώστε της χρώμα με την καθημερινή σας παρουσία ή να ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπα τον τοπο του αυτος που βαζει ένα λιθαράκι, αυτός που τον καταστρέφει είναι ΑΠΩΝ...

Σάββας Ταχραμάνης είπε...

Κανένας επώνυμος; Όλοι ανώνυμοι είναι; Κατά τη γνώμη μου, δίχως να θέλω να αδικησω κάποια παιδιά που εθελοντικά έκαναν όλοι αυτή τη προσπάθεια, η κατασκευή των παρτεριών ήταν από την αρχή λάθος. Θα κάνω όμως και μία πρόταση, γιατί δε μ'αρεσει να κρινω δίχως να προτήνω, για την ανάπλαση της πλατείας μας. Αυτή έιναι: Η άμεση απαλοτρίωση των κτιρίων που βρίσκονται δίπλα στα παρτέρια (μερικά δε είναι και επικύνδινα για τους πεζούς που διέρχονται από το σήμείο, λόγο παλαιότητας) και η καταδέφησή τους με σκοπό τη διαπλάτηση της πλατείας. Παράλληλα θα πρέπει να απαλοτριωθούν 2-3 οικόπεδα που βρίσκονται κωντά στην πλατεία για τη δημιουργεία θέσεων parking. Τη δημιουργεία στο κέντρο της πλατείας κυκλικού κόμβου (ωστε να μπορεί κ Τάσο να δημιουργηθεί ένα όμορφο και πρακτικό παρτερι). Μόνο έτσι θα μπορέσει η πλατεία μας να ομορφήνει αλλά και να γίνει πρακτική για όλους μας! Υ.Γ. Αν ο δημος δεν διαθέτει τα κεφάλαια να απαλοτριώσει κάποια ακίνητα, του υπενθυμίζω ότι υπάρχει και η λύση της ανταλλαγης, κάτι που έχει κάνει με επιτυχία και στο παρελθόν

Ανώνυμος είπε...

http://www.zougla.gr/automoto/article/h-proti-poli-pou-8a-apagorepsi-entelos-ta-aftokinita Εμεις όταν μαθουμε πρώτα τι είναι μονοδρομος ίσως φτασουμε σε αυτό το σημείο για το χωριο και συγκεκριμένα την πλατια . ΠΟΛΥΣ

Σάββας Ταχραμάνης είπε...

Πρέπει να συγχαρω τον φίλο Πολυ!!! Πραγματικά μία πολύ ωραία πόλη το Αμβούργο. Στις Καλυθιές όμως ούτε πεζοδρόμιο δεν έχουμε! Ξέρεις έιμαι από αυτους που πολλές φορες "κατεβένει" στα μαγαζια της πλατείας μας με το πόδήλατο. Δυστηχώς δεν υπαρχει ούτε μία θέση να το παρκαρω (για να μην μιλήσω για ποδηλατόδρομο, είναι ονειρο απατηλό) Να λοιπόν μία πολύ ωραία ιδέα για τα παιδιά του Φάρου, αντί να ασχολούνται με τα κατεστραμένα παρτερια ας φτιάξουν μερικές θέσεις σταθμεσης ποδηλάτων, εξάλλου είναι γνωστή η αγάπη τους για το συγκεκριμένο μέσο. Είμαι σίγουρος όλοι οι κάτοικοι του χώριού θα στυρίξουν την προσπαθειά τους με κάθε τρόπο!

Ανώνυμος είπε...

αγαπητοι φιλοι ολα καλα αυτα που γραφονται,αλλα προσοχη κυκλοφορει ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ που θα δωσει κληση στο οχημα που εχει σταθμευση στο χωρο με την ταμπελα χωρος σταθμευσης για οχηματα με σημα αναπηρος.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητοι φιλοι ολα καλα αυτα που γραφονται,αλλα προσοχη κυκλοφορει ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ που θα δωσει κληση στο οχημα που εχει σταθμευση στο χωρο με την ταμπελα χωρος σταθμευσης για οχηματα με σημα αναπηρος.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...