18 Νοε 2014

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ...


 Για πολλοστή φορά το πρωί της Τρίτης συνεργείο της τοπικής κοινότητας Καλυθιών προχώρησε σε αντικατάσταση σπασμένων πλακών στην πλατεία με άσφαλτο... Το θέμα είναι αν κάποιος πολιτικός, υπάλληλος, μελετητής, εργολάβος θα πληρώσει για την πλήρως αποτυχημένη ανάπλαση της πλατείας μας πριν μερικά χρόνια. Εκτός τις σπασμένες πλάκες ξηλώθηκε ο πεζόδρομος, καταργήθηκαν οι μονοδρομήσεις, αφαιρέθηκαν κολόνες φωτισμού και οι αλλαγές συνεχίζονται... Πλήρης αποτυχία των έργων. Το πρώην δημοτικό συμβούλιο, ομόφωνα τα μέλη της παράταξης Ιατρίδη, ψήφισε θετικά για την ανάπλαση της πλατείας και των γύρω δρόμων αλλά στην πράξη η εφαρμογή της μελέτης ήταν απογοητευτική. Πετάχτηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε προβληματικά έργα χωρίς κάποιος να «τιμωρηθεί» ή να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.  Τα λεφτά που ξοδεύτηκαν (με τοπικούς, εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους) κατέληξαν στα σκουπίδια.


Τις τελευταίες ημέρες στον κεντρικό οδικό άξονα Ρόδου - Λίνδου γίνεται ασφαλτόστρωση στην κατεύθυνση προς Αφάντου από το ύψος του Αγίου Νεκταρίου. Το... παράλογο είναι ότι στο συγκεκριμένο σημείο ο δρόμος ήταν σε καλή κατάσταση και δεν υπήρχαν ιδιαίτερα πρόβλημα ακόμη και στις έντονες βροχοπτώσεις. Ο δρόμος είναι σε άθλια κατάσταση από το πρώην περίπτερο Καζέλη μέχρι το ξενοδοχείο Antonios με αποτέλεσμα σε κάθε βροχή το οδόστρωμα που έχει υποστεί καθίζηση να καλύπτεται από μεγάλες ποσότητες νερού. Η ασφαλτόστρωση γίνεται με ελλιπή μέτρα ασφαλείας και τα αυτοκίνητα (κυρίως πούλμαν, λεωφορεία και φορτηγά) που κινούνται προς Λίνδο αναγκάζονται να "στριμώχνονται" δίπλα στα ογκώδη οχήματα της εργολήπτριας εταιρείας.   





Δύο ημέρες πριν την έντονη καταιγίδα της περασμένης εβδομάδας το blog φωτογράφισε τη λίμνη στο τεχνητό φράγμα του Αγίου Ιωάννη. Τα νερά είχαν υποχωρήσει και η λιμνούλα ήταν σχεδόν άδεια. Σε ένα βράδυ, την περασμένη Πέμπτη, έπεσαν τεράστιες ποσότητες βροχής με αποτέλεσμα η λιμνούλα να γεμίσει και να παρατηρείται υπερχείλιση νερού. Να σημειωθεί ότι το τοπικό συμβούλιο Καλυθιών εξετάζει, για άλλη μία φορά, τρόπους παρέμβασης ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση γύρω από τη λιμνούλα, να συντηρηθεί η παιδική χαρά και να κατασκευαστούν υποδομές για να φιλοξενούνται περιβαλλοντικές δράσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...