19 Νοε 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Επίσημη ενημέρωση από το γραφείο του προέδρου Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών Μιχάλη Καφετζή



Θετικά μηνύματα για Φαληράκι από την Αντιδήμαρχο τουρισμούΑπό πρώτο χέρι, ενημερώθηκε το πρωί της Τρίτης για τα προβλήματα του τουρισμού της Βορειονατολικής πλευράς του νησιού, (Φαληράκι- Λαδικό, Τραουνού...) η αρμόδια Αντιδήμαρχος Μαρίζα Χατζηλαζάρου. Το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλυθιών και οικοδεσπότης Μιχάλης Καφετζής, ο Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Κώστας Σάββας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Στέφανος Κυριαζής, Μιχάλης Σταυρής και οι εκπρόσωποι των σωματείων: Ενοικιαζόμενων δωματίων Τοκούζης Παναγιώτης και Ομπρελάδων Κεπέρης Δημήτρης. Η συζήτηση επεκτάθηκε επί παντός επιστητού. Κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις. Τα κορυφαία θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ήταν: 
1)Συγκοινωνιακή ένωση του αεροδρομίου με το Φαληράκι.
2) Εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
3) Ηχορύπανση τις πρωινές ώρες
4) Παραχώρηση τουαλετών σε ιδιώτη
5) Σχεδιασμός και ανάπλαση πλατείας Φαληρακίου
6) Δωρεάν πρόσβαση των επισκεπτών στο ίντερνετ μέσω Wi-fi
7) Ξήλωμα των διαφημιστικών πινακίδων στην περιοχή του Φαληρακίου
8) Καλύτερη διοργάνωση της γιορτής τουρισμού.
Η αντιδήμαρχος έδειξε ιδιαίτερα ενημερωμένη για τα θέματα. «Έσκυψε» στα προβλήματα και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επίλυση τους. Μάλιστα τόνισε πως προσεχώς θα επαναληφθεί η συνάντηση και θα γίνει καταγραφή των θεμάτων. Ποια επιλύθηκαν και ποια όχι. Τόνισε πως «Ο ανταγωνισμός των κρατών στο θέμα του τουρισμού είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Θα πρέπει να δοθούν πολλά κίνητρα προκειμένου το αποτέλεσμα και γενικότερα το τουριστικό προϊόν της Ρόδου, να γίνει περισσότερο αποδοτικό».

Έρχονται κάδοι και μηχανήματα
Εποικοδομητική συνάντηση είχαν πριν τρεις ημέρες ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών Μιχάλης Καφετζής με τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Μιχάλη Σταυρή. Ο ευέλικτος ρόλος του τελευταίου δίνει τη δυνατότητα να ενισχυθεί το έργο της Τοπικής Κοινότητας. Συζητήθηκαν τα βασικά προβλήματα και ο Αντιδήμαρχος έδειξε αμέσως τις προθέσεις του. Σύμφωνα με τον ίδιο, τις επόμενες ημέρες θα έρθουν νέοι κάδοι, προκειμένου να αντικατασταθούν οι σπασμένοι, ενώ στα άμεσα σχέδια είναι να έρθει και το όχημα ( σκούπα) για να καθαριστούν αρκετά σημεία.

Ξεκινά ο καλλωπισμός σε Καλυθιές- Φαληράκι
Στο πλαίσιο της συνάντησης με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών Μιχάλης Καφετζής είχε συνάντηση με τον Δημοτικό Σύμβουλο και υπεύθυνο πρασίνου Στέφανο Κυριαζή. Συζητήθηκαν θέματα της αρμοδιότητας του τελευταίου και αποφασίστηκε να γίνουν άμεσες ενέργειες για την αποξήλωση και τον καλλωπισμό αρκετών κεντρικών σημείων της περιοχής. Βασική προτεραιότητα είναι η νησίδα στο Φαληράκι και η αποξήλωση μίας εκ των βασικών εισόδων προς τις Καλυθιές από την αρχή της μεγάλης ευθείας του Φαληρακίου. Επίσης ο κος Κυριαζής απάντησε άμεσα στο αίτημα του 1ου Δημοτικού Σχολείου των Καλυθιών, για το κλάδεμα δέντρων, όπως και το κούρεμα του γκαζόν στον προαύλιο χώρο του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου.

Συνεργασία με γνώμονα τις Καλυθιές

Με γνώμονα το καλό της Δημοτικής Ενότητας Καλυθιών, ολοκληρώθηκε  μία ακόμη συνάντηση μεταξύ του Αντιδήμαρχου Τεχνικών έργων Αθηνόδωρου Κωνσταντίνου και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών Μιχάλη Καφετζή. Τα αιτήματα, οι προτάσεις και γενικότερα οι σκέψεις, μπήκαν σε στάδιο υλοποίησης. Ήδη Αντιδήμαρχος «τρέχει» αρκετά έργα στην περιοχή των Καλυθιών όπως και στο υπόλοιπο νησί. Σε πρώτη φάση ολοκληρώθηκε το τοιχίο στο νεκροταφείο προκειμένου να γίνει η επέκταση του.Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ασφαλτοστρώσεις στο Φαληράκι οι οποίες θα συνεχιστούν προσεχώς. Με εντολή του Αντιδημάρχου συνεργείο της ΔΕΥΑΡ, ήρθε και έκανε αυτοψία στο 2ο και 3ο Νηπιαγωγείο, προκειμένου να γίνει η σύνδεση τους με το αποχετευτικό. Το έργο πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη με τον Πρόεδρο να επιβλέπει. Δόθηκε εντολή στους ηλεκτρολόγους να εξετάσουν όλους τους προβολείς του Δημαρχειακού Μεγάρου και των φωτιστικών σημείων, καθώς τα βράδια η φωταγώγηση του κρίθηκε ανεπαρκής. Παρόμοια εντολή δόθηκε στο πολιτικό Μηχανικό του Δήμου Γιώργο Γιαννόπουλο προκειμένου να συνεχιστούν εργασίες ελαιοχρωματισμού των τουαλετών στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Σε φάση εξέλιξης βρίσκεται και το ξήλωμα των πινακίδων στην ευρύτερη περιοχή. Παραγγέλθηκε ειδικός λαμπτήρας για φωτοτυπικό της κοινότητας το οποίο βρίσκονταν σε αδράνεια μεγάλο διάστημα. Αυτές είναι λίγες από τις δράσεις; που δρομολογεί ο Αντιδήμαρχος σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και άλλες πολλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...