1 Νοε 2021

ΚΑΥΓΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής μέσω της εφαρμογής ZOOM σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν στις τοπικές εφημερίδες. Υπήρξαν έντονοι διαξιφισμοί μεταξύ του δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη και του Φώτη Χατζηδιάκου.

Η απορία των δημοτών είναι γιατί οι συνεδριάσεις δεν μεταδίδονται διαδiκτιακά ώστε όλοι οι κάτοικοι του νησιού να έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση γύρω από τις συζητήσεις και τις αποφάσεις του κορυφαίου οργάνου του δήμου.



O κ. Χατζηδιάκος εξέφρασε αρχικά την αντίδρασή του για τη συζήτηση του πρώτου εκτός ημερησίας διατάξεως θέματος, που αφορούσε στη μελέτη εισόδου – εξόδου οχημάτων για την φορτοεκφόρτωση σε εταιρεία υγραερίου στις Καλυθιές. Πρόκειται για εργοστάσιο της εταιρείας ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ που κατασκευάστηκε και λειτουργεί στην περιοχή των Σφαγείων και υπάρχει η ανάγκη για χαρακτηρισμό δημοτικής οδού προκειμένου να νομιμοποιηθεί η είσοδος - έξοδος των οχημάτων. Ο κ. Χατζηδιάκος ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία, ώστε να αποφανθεί το Σώμα εάν πρόκειται όντως για θέμα που θα έπρεπε να τεθεί προς συζήτηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σημειώνοντας ότι οι αιτήσεις της εταιρείας υπάρχουν από τον περασμένο Μάρτιο κάτι που σημαίνει ότι δεν δικαιολογείται ο χαρακτηρισμός του επείγοντος. 

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Καλλιθέας κ. Γιάννης Ιατρίδης, χαρακτήρισε το θέμα πολύ σοβαρό για τους κατοίκους και είπε ότι θα έπρεπε να γίνει περαιτέρω διερεύνηση για οχλούσες δραστηριότητες. Είπε, ακόμη, ότι δεν έχει ενημερωθεί σχετικά το τοπικό συμβούλιο-αν και δεν γνωμοδοτεί-και ότι υπάρχει αρνητική εισήγηση από την υπηρεσία αλλά και από τη Νομική υπηρεσία. Επίσης, ότι η τεχνική έκθεση βασίστηκε σε μία βεβαίωση από έναν υπάλληλο στις 20 Ιουλίου του 2021 και τόνισε ότι το θέμα θα πρέπει ν’ αναβληθεί γιατί οι κάτοικοι αντιδρούν. Ανέφερε, ακόμη, ο επί πολλά χρόνια Δήμαρχος της περιοχής: «Εγώ δηλώνω ρητά ότι από το 1990 ο δρόμος αυτός δεν ήταν ποτέ δημοτικός, ούτε συντηρήθηκε γιατί υπήρχαν προβλήματα ιδιοκτησιακά και η βεβαίωση είναι ψευδής», ενώ το ίδιο είπε και σύμβουλος της μείζονος κ. Νίκος Γιαννάς.

Παίρνοντας τον λόγο, στη συνέχεια, ο Δήμαρχος κ. Καμπουράκης είπε ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, του κ. Χατζηδιάκου, ήταν αυτή που έδωσε από την πολεοδομία της οποίας προϊστατο, την άδεια για να χτιστεί και η τότε Δημοτική Αρχή ήταν αυτή που ασφαλτόστρωσε τον δρόμο προς τα δημοτικά σφαγεία και άλλα πολλά τέτοια, όπως είπε, που καθιστούν τον ισχυρισμό περί ψευδούς γνωμοδότησης-εισήγησης-έρευνας, γιατί υπάρχει μεγάλη διαφορά, απ’ αυτούς οι οποίοι το παίζουν αριστεροί από εκείνους που χαίρονται τις άξιες αρχές της Αριστεράς.

Είπε, ακόμη, ο Δήμαρχος, ότι το εργοστάσιο αυτό πήρε νερό και αποχέτευση από τη ΔΕΥΑΡ και ο Δήμος εξετέθη ανεπανόρθωτα. Αυτό που ο ίδιος γνωρίζει σήμερα είναι ότι ένα εργοστάσιο έχει χτιστεί και έχει συγκεκριμένο αίτημα: ποιος έχει την ευθύνη του δρόμου έμπροσθεν της ιδιοκτησίας του. Χαρακτήρισε, επίσης, αδιανόητες τις κατηγορίες προς τον δημοτικό υπάλληλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών. Συνοψίζοντας τη θέση του ο Δήμαρχος, είπε ότι το θέμα είναι κατεπείγον και αρκετά υπέστη ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης από τον σεβασμό του στον Δήμο Ρόδου και επίσης, κατά τη γνώμη του, σε καμία περίπτωση δεν έχουν δικαίωμα στο δ.σ. να κατηγορούν έναν εργαζόμενο ότι έδωσε ψευδή βεβαίωση.

Τελικά το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. 

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος κ. Ιατρίδης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο χαρακτήρισε «τιμωρητικό» για την Καλλιθέα. Ο αντιδήμάρχος κ. Καμπούρης του εξήγησε ότι δεν μπορεί να το καταψηφίσει αφού δεν έχει υποβάλει δική του πρόταση, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί. Και για να καταψηφίσει την πρόταση της δημοτικής αρχής, θα έπρεπε να εγκριθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου ότι η αντιπρόταση που θα υπέβαλλε (υποθετικά) ο κ. Ιατρίδης, θα ήταν υλοποιήσιμη, ώστε να έλθει και αυτή προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο. Τόνισε επίσης ότι περιλαμβάνονται έργα άνω των πέντε εκατομμυρίων για την περιοχή της Καλλιθέας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...