28 Νοε 2022

ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΑΚΙΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΡΟΔΟ

Τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου όταν στο Φαληράκι φιλοξενήθηκε το final four μπάσκετ με την συμμετοχή Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Κολοσσού, Προμηθέα σε ανάρτηση στο facebook γράφτηκε το παρακάτω σχόλιο:  

"Το κλειστό Φαληρακίου που φιλοξενεί το Super Cup μπάσκετ είναι η μοναδική αθλητική εγκατάσταση που έχει δημιουργηθεί, από το μηδέν, στο νησί εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Τα δέκα χρόνια του ενιαίου Δήμου γίνονται μόνο παρεμβάσεις και βελτιώσεις σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις παρότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες όπως κολυμβητήριο, σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου, ποδηλατοδρόμιο, κλειστό γυμναστήριο για στίβο κ.α.
Ο πρώην Δήμος Καλλιθέας με μπροστάρη τον Γιάννη Ιατρίδη αποφάσισε, σχεδίασε και υλοποίησε το σύγχρονο κλειστό κάτι που δεν κατάφερε κανένας άλλος στο νησί παρά τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες.
Αθλητική εγκατάσταση από το μηδέν με ανεύρεση χώρου, μελέτες, εξασφάλιση χρηματοδότησης και υλοποίηση.
Φυσικά θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο (αν και τότε φτιάχτηκε για τις ανάγκες του δήμου Καλλιθέας και όχι του Κολοσσού αφού ο δήμος Ρόδου είχε εξαγγελει παλέ ντε σπορ), θα μπορούσε να έχει περισσότερα αποδυτήρια, θα έπρεπε να έχει εξ αρχής ψύξη.
Όμως εδώ στη Ρόδο είναι η μοναδική αθλητική εγκατάσταση που έφτιαξε η τοπική αυτοδιοίκηση.
Το κλειστό του δήμου Καλλιθέας είναι η έδρα του Κολοσσού αφού το Βενετόκλειο είναι άλλης εποχής και το Παλέ ντε Σπορ της Ρόδου παραμένει έργο υποσχέσεων.
Το κλειστό του δήμου Καλλιθέας φιλοξενεί το Super Cup, φιλοξένησε final four volleyball, διοργανώσεις μαχητικών αθλημάτων ενώ για πολλούς μήνες χρησιμοποιήθηκε ως το κεντρικό εμβολιαστικό κέντρο του νησιού.
Ήρθε η στιγμή η Ρόδος να αποκτήσει και άλλες σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και να μην περιορίζεται το νησί σε συντηρήσεις.
Σήμερα στη γιορτή του μπάσκετ έπρεπε στις πολυθρόνες των επισήμων να είναι τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας".

Τα παραπάνω ισχύουν στο ακέραιο και μετά τη φιλοξενία στο Φαληράκι των δύο αγώνων της Εθνικής Γυναικών μπάσκετ κόντρα σε Εσθονία και Μεγάλη Βρετανία. Η αθλητική κληρονομιά του δήμου Καλλιθέας εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλη παρκαταθήκη στο νησί και δίνει τη δυνατότητα στα πολιτικά στελέχη του ενιαίου Δήμου και της Περιφέρειας να διεκδικούν και να απολαμβάνουν τις δάφνες των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις εντυπωσιακές Πηγές Καλλιθέας που ο δήμος Καλλιθέας παρέλαβε εγκαταλελειμμένες και τις παρέδωσε ως στολίδι του νησιού. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...