28 Νοε 2022

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΘΕΝΟΣ ΣΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

 Στο μακρινό Χονγκ Χονγκ βγάζει το ψωμί του ως επαγγελματίας ποδοσφαριστής, τους τελευταίους μήνες, ο Καλυθενός επιθετικός Μιχάλης Μανιάς. Από τον Οκτώβριο ανήκει στην ομάδα Κίτσε (Kitchee) που αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας και βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας μετά από 7 αγωνιστικές. 



Ο Μιχάλης Μανιάς μετά το πέρασμά του από την Κύπρο (Ανόρθωση και Ολυμπιακό Λευκωσίας) δεν βρήκε το συμβόλαιο που αναζητούσε σε Ελλάδα η Ευρώπη και τελικά αποδέχθηκε την πρόταση να μετακομίσει στην Ασία λίγο πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος.
Μία εξέλιξη που σίγουρα δεν ήταν αυτή που περίμενε σε ηλικία 32 ετών, αλλά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πλέον είναι άθλημα χωρίς σύνορα. Και σίγουρα η εμπειρία ζωής σε μία κοινωνία με διαφορετική κουλτούρα από την ευρωπαϊκή πρέπει να είναι μοναδική. 




Με την ομάδα της Κίτσε αγωνίστηκε σε τρία παιχνίδια πετυχαίνοντας δύο τέρματα, αλλά στα τελευταία τρία ματς βρίσκεται εκτός αποστολής χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν αυτό συμβαίνει λόγω τραυματισμού ή αποτελεί απόφαση του προπονητή. 


Ο Μιχάλης Μανιάς που ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες των Καλυθιών έχει αγωνιστεί ως επαγγελματίας στον Απολλωνα Σμύρνης, τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Αστέρα Τρίπολης, τον Αρη Θεσσαλονίκης ενώ έχει περάσματα και από ομάδες στα πρωταθλήματα Βελγίου (Βέστερλο), Πολωνίας (Πογκόν) και Κύπρου (Ανόρθωση, Ολυμπιακός). Στην κορυφαία στιγμή η καριέρας του η συμμετοχή, ως βασικός, σε παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος. 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...