4 Ιαν 2024

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 2010





Κλειδωμένο και αναξοιοποίητο παραμένει εδώ και 14 χρόνια το κτίριο που κατασκεύασε ο πρώην Δήμος Καλλιθέας στο οικόπεδο που γειτνιάζει με τον Αγιο Νεκτάριο Φαληρακίου.
Δίπλα στον βρεφονηπιακό σταθμό βρίσκεται το αδειοδοτημένο κτίριο 250 τετραγωνικών (συν οι υπόγειοι χώροι) που ολοκληρώθηκε το 2010 και μεταβιβάστηκε από τον Δήμο Καλλιθέας στον ενιαίο Δήμο Ρόδου.
Οταν κατασκευάστηκε ο σχεδιασμός της τότε Δημοτικής Αρχής του Γιάννη Ιατρίδη ήταν να χρησιμοποιηθεί ως Αστυνομικός Σταθμός Φαληρακίου ή ως Γραφείο Τουριστικών Πληροφοριών.
Πλέον οι ανάγκες αυτές δεν υπάρχουν αφού η Αστυνομία κλείνει τμήματα και οι πληροφορίες δίνονται κυρίως ηλεκτρονικά και όπως σημειώνει ο Γιάννης Ιατρίδης είναι μοναδική ευκαιρία να ιδρυθεί νέο νηπιαγωγείο με έδρα το Φαληράκι αφού η περιοχή αναπτύσσεται και οι ανάγκες είναι μεγάλες.
Το κτίριο διαθέτει μεγάλο αύλιο χώρο μπροστά και πίσω και πρέπει να αξιοποιηθεί από την τοπική κοινωνία πριν οι ανάγκες συντήρησής του γίνουν μεγάλες. Μετά από 13 χρόνια παραμένει σε καλή κατάσταση και χρειάζεται παρέμβαση μόνο στο βάψιμο των εξωτερικών τοίχων.
Υπάρχουν τεράστια ερωτηματικά γιατί επί 14 χρόνια οι διοικήσεις του ενιαίου Δήμου και οι εκλεγμένοι από την περιοχή μας αδιαφόρησαν, δεν σχεδίασαν το άνοιγμά του, αλλά το άφησαν με κλειστές πόρτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα έχει απασχολήσει, σε συζητήσεις, μέλη του νέου τοπικού συμβουλίου Καλυθιών και θα αναζητηθούν ιδέες ώστε το κτίριο να παραδοθεί προς χρήση, πιθανότατα  για κάποια εκπαιδευτική δραστηριότητα.
Να σημειωθεί ότι παλιότερα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είχε ζητήσει να βρεθεί χώρος στο Φαληράκι προκειμένου να φιλοξενούνται φοιτητές μεταπτυχιακών προγραμμάτων, ενώ έχει κατατεθεί φάκελος και από ιδιωτικό πανεπιστήμιο που αναζητεί χώρους για να δημιουργήσει τμήματα στη Ρόδο. 


Η κατασκευή του κτιρίου ξεκίνησε το 2009 με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα υποδομών της τοπικής αυτοδιοίκησης Θησέας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...