13 Νοε 2008

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ





Εδώ και δύο εβδομάδες ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις στον αύλειο χώρο του δημαρχείου που θα διαμορφωθεί από μηδενική βάση. Σύμφωνα με την μελέτη θα γίνει πλακόστρωση, θα φυτευτούν λουλούδια και δέντρα και θα μεταφερθεί εκεί το ηρώωο στο οποίο θα γίνονται οι καταθέσεις των στεφάνων στις εθνικές εορτές.

Με αφορμή αυτό το έργο κάποιοι ρωτάνε αν εξακολουθεί να υπάρχει προοπτική κατασκευής νέου μεγάλου δημαρχείου που θα συγκεντρώσει όλες τις δημοτικές επιχειρήσεις, οργανισμούς και εταιρείες. Οταν έγινε ο 1ος Καποδίστριας (1999) το υπουργείο Εσωτερικών είχε υποσχεθεί κονδύλια για την κατασκευή νέων δημαρχείων σε όλους τους νέους δήμους. Ο δήμος Καλλιθέας, τότε, πρότίμησε την στέγασή του στο παλιό δημοτικό σχολείο Καλυθιών. Αν με το καλό κατασκευαστεί νέο δημαρχείο (πολύ δύσκολο με τις "αφραγκίες" του κεντρικού κράτους) τότε το παλιό δημοτικό θα πρέπει να μετατραπεί σε εκπαιδευτικό μουσείο. Εκεί άλλωστε έμαθαν γράμματα γενιές και γενιές Καλυθενών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΡΙΣΚΑ.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...