22 Οκτ 2011

"ΜΑΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙΤΕ"

Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών

Ρόδος, 22 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συνεχής απαξίωση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών, η συστηματική υποβάθμιση της περιοχής μας και η περιφρόνηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής από πλευράς δημοτικής αρχής, κορυφώθηκε στο ζήτημα της μετεγκατάστασης των Roma.
Η άρνηση του κ. Δημάρχου και των άμεσων συνεργατών του να συμμετάσχουν στην λαϊκή συνέλευση
που πραγματοποιήθηκε στις Καλυθιές και με συμμετοχή κατοίκων αλλά και αιρετών από τα Μαριτσά και την Παστίδα, οδήγησαν ένα κόσμο εξαγριωμένο στην απόφαση να διαδηλώσει στο Δημαρχείο, με τον τρόπο που το έκανε.
Ο καθένας από εμάς κρίνεται από τα πεπραγμένα του και σε ότι μας αφορά, δηλώνουμε πως δεν θα ανεχθούμε πλέον τη συνέχιση αυτής της συνεχούς υποβάθμισης του ρόλου μας και πολύ περισσότερο του τόπου μας.
Όσοι πιστεύουν πως με την απαξίωση, την περιφρόνηση και την αλαζονεία θα μας βάλουν στο περιθώριο, να γνωρίζουν πως εμείς δεν εντασσόμαστε ούτε σε λογικές ελεγχόμενης αντίδρασης ούτε λειτουργούμε με δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Σταθερά και με συνέπεια, χωρίς λεονταρισμούς και κορώνες, υπεύθυνα και με επιχειρήματα θα συνεχίσουμε να τιμούμε τον κόσμο που μας εμπιστεύθηκε και να υπηρετούμε τον τόπο μας.

Οι Τοπικοί Σύμβουλοι,

Συρτσάκος Κωνσταντίνος
Κώστας Σάββας







ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ

• Ανακοίνωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Καλλιθέας της Νέας Δημοκρατίας (ΔΗΜ.Τ.Ο.) για την «εν κρυπτώ» απόπειρα δημιουργίας καταυλισμού Αθιγγάνων εις βάρος της κοινωνίας των Καλυθιών.

• Εχθές το βράδυ της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης (ΔΗΜ.Τ.Ο.) Καλλιθέας της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την αυθαίρετη πρόθεση της ηγεσίας του Δήμου Ρόδου να δημιουργήσει καταυλισμό Αθιγγάνων εις βάρος της κοινωνίας της Καλλιθέας.
Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε ότι η (ΔΗΜ.Τ.Ο.) Καλλιθέας της Νέας Δημοκρατίας συντάσσεται ενεργά στο πλευρό των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να ΜΗΝ επιτρέψουν την δημιουργία καταυλισμού ΡΟΜΑ στην περιοχή των νέων λατομείων μεταξύ Μαντζών και Δουκέρη (περιοχή Λούκα).
Η θέση αυτή της ΔΗΜ.Τ.Ο. Καλλιθέας στηρίζεται στο γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας μας υφίστανται και λειτουργούν ήδη δραστηριότητες και δημόσιες υποδομές (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, ο Βιολογικός στο «Βόδι» και ο σχεδιαζόμενος αγωγός τέρας, Λατομεία ) που επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής μας για να εξυπηρετηθεί το σύνολο του Βορείου Τριγώνου της Ρόδου .
Βέβαια η μεθόδευση της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα του κ Κουσουρνά δεν μας προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη, διότι πιστευουμε ότι αποτελεί συνέχεια μίας πολιτικής που θεωρεί ότι η περιοχή της Καλλιθέας προσφέρεται «για να πληρώνει τα σπασμένα» όπως συνέβη για παράδειγμα με την πρόσφατη αύξηση των τιμολογίων του νερού.
Από την πλευρά μας, είμαστε σίγουροι ότι το πρόβλημα των ΡΟΜΑ δεν επιλύεται με την «γκετοποίηση» τους σε μία συγκεκριμένη περιοχή, διότι αφορά το σύνολο του νησιού. Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι η δημιουργία ενός καταυλισμού σε μια οποιαδήποτε περιοχή αποτελεί «πολιτική κουτοπονηριά» και προσπάθεια να «κρυφτεί κάτω από το χαλάκι» η κοινωνική διάσταση του προβλήματος των «ΡΟΜΑ».
Άραγε υπάρχει κανένας που να πιστεύει ότι με την δημιουργία ενός «άβατου» καταυλισμού πλησίον των Καλυθιών θα επέλθει η κοινωνικοποίηση των αθιγγάνων ή θα αποτραπούν οι προστριβές με την τοπική κοινωνία;
Για το λόγο αυτό καλούμε τη Δημοτική Αρχή που στήριξε την προβληματική όπως αποδεικνύεται μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» να αποδείξει εμπράκτως ότι έστω και τώρα, θα ξεκινήσει ένα διάλογο με την τοπική κοινωνία, η οποία θα πρέπει αφού ενημερωθεί πλήρως, να εκφραστεί και να εισακουστεί στη σύνθεση μίας συνολικής λύσης.
Μίας λύσης όμως που υπογραμμίζουμε ότι θα πρέπει να αφορά μόνο τους Αθιγγάνους που είναι είτε συνδημότες μας είτε νομίμως διαμένοντες στο νησί μας.
Οι αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς χωρίς εμάς, δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές σε καμία περίπτωση και για το λόγο αυτό θα αντιταχθούμε στις λογικές και τις πρακτικές της σημερινής δημοτικής αρχής, που προσπαθεί να διαχύσει τις ευθύνες της προς την αποκεντρωμένη διοίκηση.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν δεν καταλαβει απο λογια τοτε θα καταλαβει απο πραξεις

Ανώνυμος είπε...

για το μνημόνιο όμως ΔΕΝ κουνιέται φύλο όλοι βγάζετε το σκασμό και σκάτε όμορφα !

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...