22 Οκτ 2011

Η "ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ" ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑ

Χθες στο δημαρχείο Ρόδου πέρα από τον ξεσηκωμό των Καλυθενών, Μαριτσενών παρακολουθήσαμε την πολιτική κωλοτούμπα του δημάρχου Ροδίων κ. Κουσουρνά. Ο κ. Κουσουρνάς παρά την εισβολή των κατοίκων επέμενε αρχικά να λέει ψέμματα χρησιμοποιώντας τις φράσεις "δεν υπάρχει απόφαση, δεν έχουμε καταλήξει".
Και όμως το δημοσίευμα της ΡΟΔΙΑΚΗΣ την περασμένη Τετάρτη μετά την σύσκεψη φορέων είναι αποκαλυπτικό και φανερώνει πως ο κ. Κουσουρνάς είχε καταλήξει στο συγκεκριμένο σημείο αγνοώντας την τοπική κοινωνία. Διαβάστε και θα καταλάβετε γιατί ο κόσμος έφτασε σε σημείο αγανάκτησης. Ο δήμαρχος Ρόδου έκανε την "κωλοτούμπα" υπό το βάρος των αντιδράσεων. Εάν ο κόσμος ήταν ήπιος και ευγενής ο καταυλισμός των τσιγγάνων θα γινόταν στο βουνό Λούκα όπως είχε αποφασιστεί την περασμένη Τρίτη χωρίς καν να υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα για την καταλληλότητα της περιοχής.

Το δημοσίευμα της ΡΟΔΙΑΚΗΣ με ημερομηνία Τετάρτη 19 Οκτωβρίου που "ξεγυμνώνει" τον δήμαρχο Ροδίων:
Λύση για τους «ΡΟΜΑ»

Στα νέα λατομεία μεταξύ Δουκέρη και Μαντζόν, θα χωροθετηθεί ο προσωρινός καταυλισμός των αθίγγανων στη Ρόδο, η μετεγκατάσταση των οποίων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2012, με τη δημιουργία και όλων των στοιχειωδών υποδομών, όπως έκανε γνωστό, χθες, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, μετά από σύσκεψη που είχε με υψηλόβαθμους εκπροσώπους όλων των ενδιαφερόμενων φορέων.
Συγκεκριμένα, χθες, στη 1:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε, στο γραφείο Δημάρχου, συνάντηση που συγκάλεσε ο Δήμος στο πλαίσιο της χωροθέτησης για την εγκατάσταση των ROMA στη Ρόδο και ως συνέχεια των διερευνητικών συναντήσεων.
Στη χθεσινή συνάντηση, λοιπόν, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Α’ Αστυνομικός Διευθυντής Δωδεκανήσου κ. Αδάμ Δαλάκας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου κ. Σταύρος Παραλούσης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/Τμήμα Δωδεκανήσου κ.
Ιάκωβος Γρύλλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Κώστας Χρυσοχοΐδης, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Μιχαήλ Μιχαήλ καθώς και ο πρώην Δήμαρχος κ. Σάββας Καραγιάννης λόγω της επισταμένης ενασχόλησής του με το θέμα.
Μετά το πέρας της συνάντησης, καταρχάς, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των φορέων που έπειτα από την πρόσκληση παραβρέθηκαν στη σύσκεψη και συζήτησαν πολύ αναλυτικά για το θέμα της χωροθέτησης των τσιγγάνων και δήλωσε ο Δήμαρχος:
«Καταλήξαμε όλοι ότι, η κατάσταση ως έχει δεν μπορεί να συνεχιστεί, ότι πρέπει να υπάρχει μία χωροθέτηση σ’ αυτά που πρότεινε η ομάδα εργασίας και ότι, ίσως, η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι η περιοχή που βρίσκεται κοντά στα λατομεία».
Μάλιστα, ο ίδιος, θέλησε να διευκρινίσει ότι, όταν λέμε λατομεία, να μη γίνεται σύγχυση και αντιδρούν οι Κοσκινιάτες. «Μιλάμε για τα νέα λατομεία, μεταξύ Δουκέρη και Μαντζόν, σ’ εκείνη την περιοχή. Αναλύθηκαν οι λόγοι που θεωρείται, ως περιοχή, η πιο κατάλληλη.
Συζητήσαμε και ίσως κάποια χρονοδιαγράμματα που πρέπει ν’ ακολουθηθούν και ότι απλώς δεν πάμε να μεταφέρουμε τους ROMA και να λύσουμε το πρόβλημα από μια περιοχή και να μεταφερθεί σε άλλη
περιοχή», είπε ο Δήμαρχος και συνέχισε:
«Σημασία έχει να υπάρχει και μία κοινωνική τους ένταξη, με την έννοια ότι θα τους προσφέρουμε υποδομές παιδείας, υγείας και να έχουν στοιχειώδεις υποδομές στην περιοχή αλλά και οι ίδιοι θα έχουν υποχρεώσεις που σήμερα δεν φαίνεται να έχουν. Θα ξέρουμε ποιοι θα είναι εκεί και θα μπορούμε να επεμβαίνουμε ώστε να μη δημιουργούν προβλήματα και να εξασφαλίζουμε και εμείς στοιχειώδη δικαιώματα που έχουν όσοι μένουν στη Ρόδο ή είναι δημότες της Ρόδου».
Τα επόμενα βήματα είναι ότι πρέπει μέχρι τέλος του χρόνου να έρθει το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και μέσα στον επόμενο χρόνο, αφού και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση γνωμοδοτήσει για το χώρο που θα χωροθετήσει ο Δήμος, να μπορούν να ξεκινήσουν τις υποδομές ώστε μέσα στο 2012 να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα.
«Εμείς, ήδη, έχουμε ξεκινήσει με ομάδες εργασίας που έχουμε, και βλέπουμε κάποια πράγματα. Η Περιφέρεια, ήδη, βλέπει και οι κοινωνικοί φορείς είναι μαζί μας για να αντιμετωπιστεί αυτό το
πρόβλημα.
Εγώ είμαι αισιόδοξος για το θέμα αυτό, με την έννοια ότι υπάρχουν πια συνθήκες ωρίμανσης που μπορούμε ένα χρόνιο πρόβλημα να το αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και να το επιλύσουμε»,τόνισε ο Δήμαρχος.
Ερωτηθείς, ακόμη, εάν έχει ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου είπε ότι πρόκειται για ακίνητο που ανήκει στο δημόσιο τομέα και δεν υπάρχουν καταληψίες.
Σημειώνεται ότι πρόκειται πάντα για προσωρινές χωροθετήσεις-και έτσι λέγονται-ενώ ο κ. Κουσουρνάς επεσήμανε ότι και αλλού υπάρχουν καλά παραδείγματα που έχουν επιλύσει το πρόβλημα.
«Επομένως, πάμε αργά μεν, σταθερά, αλλά οργανωμένα για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», είπε, χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι, μετά την ενημέρωση που έγινε πριν από ένα μήνα στους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων, ήταν προγραμματισμένη αυτή η συνάντηση με τους κοινωνικούς φορείς, ενώ η επόμενη ενημέρωση θα γίνει στα μέλη της πλειοψηφίας για να υπάρχει μετά εισαγωγή του θέματος στο δ.σ.
«Ελπίζω όλα να πάνε καλά», κατέληξε ο Δήμαρχος

ΣΧΟΛΙΟ: Τελικά δήμαρχε ήσουν εκτός πραγματικότητας... Τίποτα δεν πήγε καλά και προσπάθησες με ψέμματα να αγνοήσεις την τοπική κοινωνία που τελικά σε ανάγκασε υπό καθεστώς φόβου και τρόμου να πάρεις πίσω τις δηλώσεις σου...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εἰμαστε ὀτι τρὠμε, εἰμαστε ὀτι ψηφἰζουμε. KA/SK

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ?

ε?

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...