21 Οκτ 2011

Η ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ









Εντυπωσιακή σε πάθος και παλμό ήταν η πορεία των κατοίκων Καλυθιών, Μαριτσών και Παστίδας στο δημαρχείο Ρόδου το βράδυ της Παρασκευής. περισσότεροι από 300 κάτοικοι των χωριών με ασυγκράτητο πάθος παραβίασαν τις κλειστός πόρτες και αρχικά μπήκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου όπου φώναξαν συνθήματα ενάντια στη δημιουργία καταυλισμού τσιγγάνων, πέταξαν έγγραφα στον αέρα και άναψαν ένα καπνογόνο.
Στη συνέχεια το ασυγκράτητο πλήθος ανέβηκε στο 2ο όροφο του δημαρχείου και εισάβαλε στην αίθουσα συσκέψεων στριμώχνοντας, κυριολεκτικά και μεταφορικά, το δήμαρχο Ροδίων. Μετά από τρεις ώρες αντεγκλήσεων, φωνών, συσκέψεων, αντιδράσεων ο δήμαρχος Ροδίων κ. Κουσουρνάς αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως ήταν λάθος η τοποθέτησή του περί "κατάλληλης θέσης στα Λατομεία Λούκα" και δήλωσε δημόσια πως ο δήμος ακυρώνει την μελέτη της επιτροπής χωροθέτησης.
Αρχικά ο δήμαρχος Ρόδου μιλούσε για μη απόφαση και παρανόηση των δηλώσεών του αλλά μετά από πολλές πιέσεις παραδέχθηκε πως όσα είπε ήταν λάθος.
Επίσης ο κ. Κουσουρνάς παραδέχθηκε ότι λόγω αντιδράσεων δεν μπορεί οι τσιγγάνοι να μεταφερθούν στο βουνό Λούκα.
Απόψε παρ' ότι υπήρχαν στιγμές που χάθηκε ο πολιτισμός και επικράτησε η βία, οι κάτοικοι των τριών χωριών νίκησαν αφού ο δήμαρχος, φοβισμένος, πήρε πίσω τις δηλώσεις του.
Αν δεν υπήρχαν αυτές οι ακραίες αντιδράσεις σίγουρα ο κ. Κουσουρνάς θα προχωρούσε στη δημιουργία καταυλισμού στην περιοχή μας μια και το μεσημέρι με θράσος είχε πει "αυτή η δημοτική αρχή ούτε απειλείται ούτε εκβιάζεται".
Χρειάστηκε ο ξεσηκωμός για να καταλάβει αυτή η δημοτική αρχή πως οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων και των εκλεγμένων εκπροσώπων τους και όχι με τακτικές "αποφασίζουμε και διατάσσουμε".

Υ.Γ Ως Καλυθενοί δεν χρωστάμε ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ στους πολιτικούς για την εξέγερσή μας και τον τρόπο διεκδίκησης των θέσεών μας. Αυτοί πρέπει να ζητήσουν συγνώμη που με τα λάθη τους κατάφεραν να οδηγήσουν εκτός εαυτού φιλήσυχους ανθρώπους.
Οφείλουμε μόνο ένα ΣΥΓΝΩΜΗ στο άτυχο ζευγάρι που την στιγμή της εισβολής στο δημαρχείο παντρευόταν με πολιτικό γάμο. Τους χαλάσαμε μία όμορφη στιγμή της ζωής τους αλλά το πάθος ήταν ανεξέλεγκτο. Ζητάμε συγνώμη και ελπίζουμε στην κατανόησή τους...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΛΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ..ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ..ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΟΜΩς ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ κ.κωστα ΝΑ ΠΑΡΕΙς ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΠΩς ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΣΑΝ GETO- ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ...ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΚΑΙΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ..ΤΟΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ..ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΝΤΟ ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ...ΕΙΧΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΕΠΙ ΙΑΤΡΙΔΗ..ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ..ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ..ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ..ΚΑΠΝΟΓΟΝΑ..ΚΑΙ ΒΡΙΣΙΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΧΩΡΙΟ ΗΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ..

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΙΠΤΕΙ ΡΑΒΔΟΣ ΛΕΝΕ . ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ , ΧΥΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ.ΕΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ. ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ. Η ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΒΛΑΚΕΙΑ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΝΤΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΥΣ ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΨΗΦΟΥΣ.ΕΧΘΕΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ. ΑΝ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΦΥΓΕΙ ΑΛΛΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΗΤΑΝ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΗ! ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΡΟΠΟ...ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ!!! ΕΞΑΛΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΚΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ... ΠΑΝΤΩΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΑΟΡΑΤΟΣ" ΥΠΟΚΙΝΗΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΑΤΡΙΔΗΣ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ -ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ- ΑΠΟΦΑΣΗ!!!

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...