11 Ιαν 2012

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ









Πριν 25 χρόνια μετά από απαίτηση και πίεση της τοπικής κοινωνίας ο στρατός έφυγε από την περιοχή του μοναστηρίου Προφήτης Αμώς στο Φαληράκι.
Παρά τα μεγαλεπήβολα σχέδια για αξιοποίηση των κτιρίων και τις μελέτες που έγιναν, στην πράξη δεν προχώρησε κάτι με αποτέλεσμα η ο χώρος γύρω από το μοναστήρι να παραμένει σε κακή κατάσταση. Τα ετοιμόρροπα κτίρια δείχνουν πως η τοπική εξουσία του χωριού μας (κοινότητα, δήμος, εκκλησία) δεν κατάφεραν επί 20 χρόνια να αποφασίσουν πως και με ποιο τρόπο θα γινόταν η εκμετάλλευση των κτιρίων και της ευρύτερης περιοχής.  

Να σημειωθεί πως ένα κτίριο, με απόφαση της εκκλησιαστικής επιτροπής, έχει παραχωρηθεί σε άτομα που ασχολούνται με το άθλημα της πυγμαχίας και έχουν δημιουργήσει γυμναστήριο για προπονήσεις, ενώ ένας χώρος έχει παραχωρηθεί στους έφεδρους καταδρομείς. Πίσω από το εστιατόριο που λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες έχει τοποθετηθεί λυόμενο κτίριο που μεταφέρθηκε από το 1ο δημοτικό σχολείου Καλυθιών προκειμένου να στεγαστεί ο σύλλογος ομπρελάδων Φαληρακίου.  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

META MIN PARAPONIOMASTE AN TA KANOYN KATALIPSI ROMA KAI ALODAPOI

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...