24 Ιουν 2013

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ


Στην περιοχή Φαληράκι της Ρόδου, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά, ένα φεστιβάλ παραδοσιακής τοπικής γαστρονομίας. Ένα απολαυστικό ταξίδι πίσω στον χρόνο με συνοδοιπόρο την παράδοση και τις γεύσεις του νησιού. Μία γνωριμία μεταξύ των σεφ από τα πολυτελή ξενοδοχεία του νησιού και των επισκεπτών από κάθε σημείο της γης.

Το γεγονός θα λάβει χώρα στις 15 Ιουλίου και ώρα 8.00 μμ, στο κέντρο της περιοχής και μέχρι την ώρα έναρξης, θα έχουν την δυνατότητα οι επισκέπτες, να περιπλανηθούν στα σοκάκια και τους δρόμους της δημοφιλούς περιοχής.

Με την έναρξη του Φεστιβάλ, θα ξεκινήσει και το ταξίδι στις γεύσεις, δοκιμάζοντας και απολαμβάνοντας παραδοσιακά Ροδίτικα πιάτα και όχι μόνο δοκιμάζοντας αλλά και συμμετέχοντας στην παρασκευή ορισμένων τοπικών εδεσμάτων με την καθοδήγηση από τους  πρέσβειρες της παράδοσης και του πολιτισμού μας.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ένα υπερθέαμα από το τοπικό χορευτικό μπαλέτο και θα ολοκληρωθεί με την πρόσκληση στους επισκέπτες να ακολουθήσουν και να μάθουν τα βήματα της παράδοσης μαζί με τους χορευτές.

Η διοργάνωση είναι μια πρωτοβουλία και ευθύνη του συλλόγου γυναικών Καλλιθέας Ρόδου «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» και θα γίνει υπό την αιγίδα του αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Αθηνόδωρου και των μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης και με την στήριξη του προγράμματος Aegean Cuisine και την ένωση ξενοδόχων Ρόδου.


Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...