24 Ιουν 2013

ΑΘΩΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΑΤΡΙΔΗΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ΠΡΟΟΔΟΣ
Αθώοι κρίθηκαν, από το προεδρείο του Μονομελούς Δικαστηρίου Ρόδου, ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας Γιάννης Ιατρίδης, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ρόδου Μιχάλης Παναγιώτου, οι οποίοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι για την τέλεση του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του σημερινού γενικού διευθυντή της επιχείρησης, Μανόλη Διακομανώλη.
Με την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι, διότι φέρεται να αποδείχθηκε πως τα όσα ανέφεραν στις καταθέσεις τους ήταν αληθή, καθώς και ότι δεν είχαν σκοπό να βλάψουν την τιμή, αλλά ούτε και την υπόληψη του γενικού διευθυντή της επιχείρησης.
Οι κατηγορούμενοι φέρονταν να είχαν προβεί σε δηλώσεις κατά του γενικού διευθυντή, κατά τη διάρκεια του έτους 2007, και συγκεκριμένα όταν ο τότε δήμαρχος Ροδίων Χατζής Χατζηευθυμίου, είχε αποφασίσει την απομάκρυνσή του από τη θέση του. Ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Μιχάλης Παναγιώτου, δια μέσου επιστολής του υποστήριζε δε, πως το δικαστήριο υπέπεσε σε πλάνη σε ότι αφορά στην έκδοση απόφασης επιστροφής του γενικού διευθυντή στην επιχείρηση, ζητώντας από τους αρμοδίους την άσκηση εφέσεως.
Ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας Γιάννης Ιατρίδης, φέρεται να υποστήριξε πως ο τότε γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΡ Μανόλης Διακομανώλης, δεν μπορούσε να συνεργαστεί με τους δημάρχους των υπόλοιπων ενοτήτων του νησιού στα ζητήματα που αφορούσαν στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Από την άλλη πλευρά, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Μιχάλης Παναγιώτου, είχε υποστηρίξει πως η διαχείριση της επιχείρησης δεν ήταν η ενδεδειγμένη, με αποτέλεσμα να προκύψει ζημιά χρηματικής αξίας 11.738.954 ευρώ.
Την υπόθεση χειρίστηκαν οι δικηγόροι Β. Καταβενάκης και Στ. Παρασκευάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...