5 Μαρ 2008

ΚΟΥΝΗΘΗΚΑΜΕ...

Αισθητοί και στην περιοχή μας έγιναν οι δύο σχεδόν ταυτόχρονοι σεισμοί που είχαν μέγεθος 5,1 ρίχτερ και επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Ρόδου και της Χάλκης, νότια του μικρού νησιού το απόγευμα της Τετάρτης, λίγο μετά τις 6.00.
Αναμένουμε και μετασεισμούς. Ευτυχώς εμείς δεν καταλαβαίνουμε από αυτά.

ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ




Μετά από μεγάλη καθυστέρηση και πολλές αναβολές οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά και ξεκίνησαν οι χωματουργικές εργασίες στο οικόπεδο που θα κατασκευαστεί το νέο δημοτικό σχολείο Καλυθιών. Πρόκειται για τον χώρο όπου κάθε χρόνο στο πανηγύρι του Σεπτεμβρίου φιλοξενούταν λούνα παρκ. Αφού ξεπεράστηκαν τα προβλήματα με τις ενστάσεις των εταιρειών βρέθηκε φόρμουλα και για την αγορά οικοπέδου που βρισκόταν στην έκταση που θα γίνουν οι εργασίες.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το σχολείο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2008 αφού η χρηματοδότησή του είναι από το Γ’ κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, αλλά λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν ίσως ζητηθεί παράταξη έξι μηνών.
Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.350.000 ευρώ και αφορά κατασκευή 12τάξιου δημοτικού σχολείου στο δημοτικό διαμέρισμα Καλυθιών. Θα είναι διώροφο σε σχήμα Π, με υπόγειο, συνολικής επιφάνειας 2870 τ.μ. περίπου, με κάλυψη 1857 τ.μ. και υπόγειο χώρο 695 τ.μ. Θα κατασκευαστούν 12 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια πληροφορικής, φυσικής, χημείας, φωτογραφίας, κεραμικής, αίθουσα μουσικής – μουσικοκινητικής γυμναστικής, βιβλιοθήκη και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Επίσης θα δημιουργηθούν γραφεία διευθυντή και δασκάλων, αρχείο, κυλικείο, δωμάτιο θυρωρού, γραφείο γονέων και κηδεμόνων, ιατρείο, αίθουσα γυμναστικής, καθώς επίσης WC, αποθήκες και λοιποί βοηθητικοί χώροι. Προβλέπεται επίσης διαμόρφωση του αύλειου χώρου, με δημιουργία χώρου γυμναστικής και γηπέδου μπάσκετ.Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής θα τεθεί εκ νέου θέμα νέας χωροθέτησης των σχολείων με αμοιβαίες μεταφορές στα κτίρια προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για δημιουργία και λυκειακών τάξεων, σύμφωνα με το σχεδιασμό που υπάρχει στο δήμο Καλλιθέας.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...