17 Νοε 2012

ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ








Από θαύμα αποφεύχθη τραγωδία στο χωριό μας όταν το βράδυ της Παρασκευής παραδόθηκε στις φλόγες σπίτι στο οποίο διέμενε οικογένεια με δύο μικρά παιδιά.
Ολα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7.00 το βράδυ όταν ο ενοικιαστής του σπιτιού (στρατιωτικός στο επάγγελμα) άναψε τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. Από άγνωστη αιτία προκλήθηκε βραχυκύκλωμα με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά ο θερμοσίφωνας που βρισκόταν στην ξύλινη σοφίτα. Η φωτιά σε λίγα λεπτά επεκτάθηκε λόγω της ξύλινης κατασκευής του ταβανιού με αποτέλεσμα οι φλόγες να πέσουν στο πάτωμα όπου υπήρχαν χαλιά. Ευτυχώς με ψυχραιμία άμεσα μεταφέρθηκαν εκτός σπιτιού τα δύο μικρά παιδιά και η σύζυγος του στρατιωτικού και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Ακολούθησαν συγκλονιστικές στιγμές με το σπίτι να καταστρέφεται εσωτερικά (κάηκε ότι υπήρχε) ενώ παρά την προσπάθεια των πυροσβεστών κατέρρευσε η ξύλινη στέγη. Στο σημείο έφτασαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με δύο πυροσβέστες να φοράνε ειδικές μάσκες και να μπαίνουν στο εσωτερικό της προκατασκευασμένης οικίας όπου ακουγόταν εκρήξεις από σπασμένα τζάμια και ηλεκτρικές συσκευές.
Συνεργείο της ΔΕΗ έφτασε στο σημείο και έκοψε την παροχή ρεύματος από παρακείμενη ξύλινη κολώνα αφού υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για σοβαρό ατύχημα.
Το σπίτι που καταστράφηκε βρίσκεται επί της οδού 28ης Οκτωβρίου στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην πλατεία του χωριού, λίγο πριν το ταχυδρομείο Καλυθιών και είναι ιδιοκτησίας της οικογένειας Μιχάλη Λεβέντη.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...