2 Ιαν 2024

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΥΘΙΩΝ


Με την κοπή βασιλόπιτας και ομιλίες ξεκίνησε στο κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών η νέα πενταετία διοίκησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Από το ξεκίνημα του 2024 αποφάσεις για τον τόπο θα λαμβάνει το νέο τοπικό συμβούλιο με επικεφαλής τον Βασίλη Σωτρίλλη και μέλη τους Σωτήρη Καμπούρη, Γιώργο Σαράντη (παράταξη Κολιάδη), Τάκη Καφετζή (παράταξη Καμπουράκη) και Σταμάτη Αναστασά (παράταξη Γερονικόλα).  


Ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Αντωνάς παρέδωσε την σκυτάλη στον νέο πρόεδρο κ. Σωτρίλλη παρουσία δημοτών, εργαζομένων, πολιτικών προσώπων και εκπροσώπων συλλόγων.
Παρά την αρχική ενημέρωση στην τελετή δεν παρέστη ο νέος Δήμαρχος Ρόδου κ. Κολιάδης αλλά ούτε οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σωτρίλλης και Βαγιανός αφού την ίδια ώρα συνεδρίαζε για πρώτη φορά στο Δημαρχείο Ρόδου το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Ενιαίου Δήμου.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν και μίλησαν οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καλλιθέας από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης Γιάννης Φλεβάρης και Νίκος Γερονικόλας και ο εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Μιχάλης Σαρίκας ενώ διαβάστηκε μήνυμα από το νέο Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας κ. Στάθη Μανουσάκη.
Συμβολική η παρουσία του κ. Μανώλη Σαββή πρώην Δημάρχου Νότιας Ρόδου και νυν ειδικού συνεργάτη του νέου Δημάρχου Ρόδου. 


Στην ομιλία του ο νέος πρόεδρος κ. Σωτρίλλης ζήτησε να τον κρίνουν οι πολίτες στο τέλος της θητείας του και όχι στο ξεκίνημά της.
"Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Καλυθενοί. Ολα πλέον είναι δύσκολα, θα πρέπει να τρέχουμε για να πείσουμε για τα αυτονόητα για αυτά που μας ανήκουν δικαιωματικά. Οι πόρτες του Δημαρχείου θα είναι ανοικτές για όλους. Εχουμε περίσσια τόλμη και θέληση", είπε μεταξύ των άλλων . 



Ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Αντωνάς σημείωσε ότι "κάθε Δημοτική αρχή θα πρέπει να αντιμετωπίζει τις Καλυθιές και το Φαληράκι σαν πόλη και όχι σαν χωριό"



Ο απερχόμενος Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Ιατρίδης εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον Καλλικράτη και τον ενιαίο δήμο Ρόδου που οδήγησε το νησί πολλά χρόνια πίσω.
Με πάθος συνέκρινε τα κατορθώματα του πρώην Δήμου Καλλιθέας και τα εμβληματικά του έργα με τις λίγες παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα χρόνια του ενιαίου Δήμου. 



Ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Καλλιθέας Μιχάλης Σταυρής έκανε απολογισμό της δικής του παρουσίας στην τοπική αυτοδιοίκηση ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας αρχικά και ως δημοτικός σύμβουλος και  Αντιδήμαρχος στην συνέχεια.



Ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης κ. Νίκος Γερονικόλας σημείωσε ότι θα βοηθήσει το έργο του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών και δήλωσε ότι είναι τιμή του που θα εκπροσωπεί τα χωριά του πρώην Δήμου Καλλιθέας στο Δημοτικό Συμβούλιο. 



Με ευχές και δέσμευση για δουλειά και συνεργασία οι τοποθετήσεις του νέου Περιφερειακού Συμβούλου  με την παράταξη Χαττζημάρκου κ. Μιχάλης Σαρίκα και του μέλους του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών κ. Τάκη Καφετζή.




Ο απερχόμενος Περιφερειακός Σύμβουλος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας με την παράταξη Καμπουράκη κ. Φλεβάρης αναφέρθηκε στις σημαντικές αποφάσεις που πάρθηκαν στην αίθουσα της Τοπικής Κοινότητας Καλυθιών. 




Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...