23 Μαρ 2013

ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!





ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΥΘΙΩΝ

Ο διπλωματούχος ξεναγός, δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Θεοφάνης Μπογιάννος, βαθύς γνώστης της ιστορίας και λάτρης της Ρόδου, συνηθίζει να ξεναγεί τα σχολεία της Ρόδου επιστημονικά και αφιλοκερδώς, με αγάπη καρδιάς και διαρκές χαμόγελο εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης, πολύ συχνά προσφέρει στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς έργα του, προσδοκώντας κάθε ροδίτικη οικογένεια να μάθει υπεύθυνα και συνοπτικά την ιστορία της Ρόδου, να ταξιδέψει στο νησί μας αξιοποιώντας μεστούς από πληροφορίες χάρτες, να γευτεί τον ελληνικό πολιτισμό.
Μια τέτοια γενναιόδωρη προσφορά πραγματοποίησε στο σχολείο μας ο κ. Μπογιάννος, με την ευκαιρία της σχολικής γιορτής της 25ης Μαρτίου, αφού μας μίλησε για τα «Δωδεκάνησα και το 1821» δώρισε σε όλα τα παιδιά της Γ΄ τάξης, τους δασκάλους,τις δασκάλες και στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας από ένα αντίτυπο του βιβλίου του  που φέρει τον τίτλο «ΜΙΚΡΗ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ», με προσωπική αφιέρωση σε κάθε παιδί ξεχωριστά.
Με αφορμή αυτή την τελευταία κίνηση του κ. Θεοφάνη Μπογιάννου, ο Δ/ντής του 1ου Δ.Σ. Καλυθιών, κ. Πλαστρούγγης Ιωάννης, ο σύλλογος διδασκόντων, τα παιδιά και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αισθάνονται την ανάγκη να τον ευχαριστήσουν θερμά και δημόσια για την προσφορά του. Γνωρίζοντας ότι τα βιβλία του είναι εργαλεία για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι,  τον διαβεβαιώνουν ότι το βιβλίο του αυτό θα αποτελεί γι’ αυτούς σημείο αναφοράς για την πλούσια ιστορία της Ρόδου.
     Ακόμη, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το χορευτικό σύλλογο «Τερψιχόρη» για την πολύτιμη προσφορά όλων των φορεσιών που χρειάστηκαν για να πραγματοποιηθεί η γιορτή μας καθώς επίσης και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, πολύτιμο αρωγό σε κάθε μας εκδήλωση. Τέλος, θερμές ευχαριστίες στις αρχές του τόπου μας για την πολύτιμη βοήθειά τους.
Υ.Γ.Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο χωριό των Καλυθιών, έγραψε ένα ποίημα αφιερωμένο στο χωριό και τους κατοίκους του.

ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΛΥΘΙΕΣ

Έχει η Ρόδος όμορφα χωριά ευλογημένα
ιστορικά, φιλόξενα, στον κόσμο ξακουσμένα.

ΡΟΔΟΣ, νησάκι ξακουστό, ο κόσμος σε θαυμάζει
ο Ήλιος σ’ ερωτεύτηκε, θάλασσα σ’ αγκαλιάζει.

Σαράντα δύο τα χωριά, ολόχρυσα αστέρια,
φιλόξενα κι ιστορικά, ΕΛΛΑΔΑ μας ακέρια.

ΟΛΑ της Ρόδου της χωριά, αστέρια τα’ ουρανού,
Οι Καλυθιές οι όμορφες μας κλέψανε το νου!

Γεια σας χαρά σας Καλυθιές, Καλυθενοί καλοί μου
σας έχω μέσα στην καρδιά και μέσα στην ψυχή μου.

Για μένα οι Ροδίτισσες, γλυκιές και ζαχαρένιες
αλλ’ όμως οι Καλυθενές με μέλι ζυμωμένες!

Πανέμορφες Καλυθενές λουλούδια ανθισμένα
χιλιόμορφεες, χιλιόγλυκες, μπουμπούκια μυρωμένα!

Φιλόξενοι Καλυθενοί, λεβέντες τιμημένοι,
υγεία, χαρά, χαμόγελα, στο σπίτι σας να μένει.

Θεέ μου στους Καλυθενούς πάντα καλό να κάνεις
γιατί πολύ τους αγαπά ΜΠΟΓΙΑΝΝΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ!

Καλυθενοί, Καλυθενές πολύ σας αγαπάω
ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΣΑΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΩ!

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...