14 Δεκ 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ


Απόκομμα από ρεπορτάζ στην εφημερίδα Η ΠΡΟΟΔΟΣ

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ

Η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Δωδεκάνησου σε συνεργασία με τη Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας Αίτηση Ακυρώσεως της υπουργικής απόφασης 1211/2011, και την εγκυκλίου 1244/1-12-2011 με τη νομική στήριξη του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Σταύρου Τσακυράκη, καθώς με αυτές παράνομα εξαιρέθηκαν από την απαλλαγή του ΕΕΤΗΔΕ οι κοινόχρηστοι χώροι των μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων.
Εν μέσω της φορολογικής καταιγίδας εις βάρος των τουριστικών επιχειρήσεων του κλάδου μας, η προσφυγή της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με τη ΣΕΕΔΔΕ στο ΣτΕ ήταν επιβεβλημένη και αναμένουμε με ενδιαφέρον την επίσημη απόφασή του.

ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΓΚΡΕΜΟ ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΕΑπίστευτη τύχη είχε σήμερα το πρωί ο συνταξιούχος ταξιτζής Κυριάκος Χατζηνικόλας από τη Ψίνθο που έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε σε γκρεμό στην περιοχή ανάμεσα στο γήπεδο Καλυθιών και το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.
Για άγνωστο λόγο το αυτοκίνητο μάρκας Μερσεντές ξέφυγε από την πορεία του βγήκε στο πλάι του δρόμου, κτύπησε σε χώματα και κυριολεκτικά εκτινάχθηκε με αποτέλεσμα να πάρει πορεία προς τον ποταμό Πέραμα. Ως εκ θαύματος το όχημα προσέκρουσε σε δέντρα, αναποδογύρισε και τελικά σταμάτησε σε δέντρο κοντά στην άκρη του ποταμού. Αν δεν υπήρχαν τα δέντρα η τρελή πορεία του οχήματος θα συνεχιζόταν μέχρι το ποτάμι όπου στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν μεγάλοι βράχοι.
Ο συνταξιούχος, ευτυχώς είχε τις αισθήσεις του και με δυσκολία ανέβηκε ξανά στον δρόμο γεμάτος αίματα στο πρόσωπο. Εκεί τον είδαν διερχόμενοι οδηγοί που σταμάτησαν, συνομίλησαν μαζί του και κάλεσαν ασθενοφόρο το οποίο ήρθε και τον οδήγησε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για περαιτέρω εξετάσεις.
Οι φωτογραφίες δείχνουν πόσο τυχερός, μέσα στην ατυχία του, ήταν ο οδηγός της Μερσεντές. Η φράση "είχε συνοδηγό τον Αγιο" ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωσή του.

Η ΖΩΗ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Οπως σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες έτσι και στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις Καλυθιές, το βράδυ της Τρίτης, ξαναγιορτάστη...