13 Απρ 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ




Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Απριλίου ο εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Φαληρακίου που διοργανώθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Καλλιθέας. Η συμβολική πρωτοβουλία του ΤΟΣΥΝ Καλλιθέας είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους νέους, προκειμένου να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην προστασία και την ανάδειξη ενός σημαντικού συλλογικού αγαθού, όπως η παραλία.
Οι εθελοντές που συγκεντρώθηκαν μαζί με δύτες από το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Ρόδου, πέρασαν το μήνυμα ότι ο κάθε ένας μας προσωπικά αλλά και οι επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή πρέπει να σέβονται το φυσικό μας περιβάλλον.
Στα αξιοσημείωτα, πέρα από τις σακούλες σκουπιδιών που μαζεύτηκαν από την παραλία, η σιδερένια σκαλωσιά και άλλα αιχμηρά μεταλλικά αντικείμενα που ανασύρθηκαν από τον βυθό της θάλασσας.
Το ΤΟΣΥΝ Καλλιθέας θα ήθελε να ευχαριστήσει δημοσίως:
• Την Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Καλλιθέας Ρόδου
• Το κρεοπωλείο Φώτης & Βάγιος, το κρεοπωλείο του Βασίλη Ψυλάκη, το εστιατόριο «Λεβέντης», την εταιρία εμπορίας ποτών «Αμφορέας», την βιοτεχνία εμφιάλωσης νερού Εμμανουήλ Κυριακούλη, το βιβλιοπωλείο «Το Τρενάκι», το ταξιδιωτικό πρακτορείο Κ&Β Travel, την εβδομαδιαία εφημερία «Ο Τόπος μας», το μπαρ «Chaplins”, και το καφέ Κλικ, που αποτέλεσαν τους χορηγούς της διοργάνωσης.
• Τον κο Πανορμίτη Βιτσέντζο, την κα Μαρούλα Γαλατά που μαζί με τους κους Γιώργο Αργυρού και Μιχάλη Σφήκα από το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Ρόδου ανέσυραν πεταμένα αντικείμενα από τον βυθό της θάλασσας με την συνδρομή του κου Μανωλάγκα.
• Όλους τους εθελοντές που στήριξαν την προσπάθεια.

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ την Κυριακή 12 Απριλίου 2009 τμήμα των ακαδημιών του Α.Ο. Ερμή Καλυθιών αποτελούμενο από παιδιά γεννηθέντα τα έτη 1998 και 1999 τον προπονητή Σαχινίδη Θεόδωρο και τους υπεύθυνους των ακαδημιών Αργύρα Αντώνιο και Καζέλλη Σάββα, αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει στο 1ο τουρνουά που διοργανώνει η Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή της Παναγιώτη Κατσούρη.
Το πρόγραμμα
ΠΑΟΚ-Ερμής (10-0)
Ερμής-Κυψέλη (2-4)
Ερμής-Αχαϊκός (0-6)
Eρμής-Δόξα Δράμας (0-4)
Τελικοί (Τετάρτη πρωί)

Ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη

Kιόττου Νικόλαος του Στέργου
Κότε Ιωάννης του Κοσμά
Φιλιππάκης Σάββας του Βασιλείου
Φιλιππάκης Ιωάννης του Βασιλείου
Σαρικάς Ηλίας του Γεωργίου
Τοκούζης Ιωάννης του Παναγιώτη
Τσαλίκης Σταμάτιος του Γεωργίου
Μαραγκάκης Οδυσσέας του Μιχαήλ
Αναστασάς Ελευθέριος του Σταματίου
Κώστας Σταμάτιος του Παναγιώτη
Ηλίας Βασίλειος-Λουκάς του Ευαγγέλου
Ηλίας Αλέξανδρος-Πέτερ του Ευαγγέλου
Αντωνάς Σταμάτιος του Σάββα
Κώστας Κωνσταντίνος του Κυριάκου
Λεβέντης Νικόλαος του Μιχαήλ
Προπονητής : Σαχινίδης Θεόδωρος
Συνοδοί από Διοίκηση: Αργύρας Αντώνιος και Καζέλλης Σάββας

Εκπρόσωποι γονέων : Γιωργάς Γεώργιος και Κότε Κοσμάς

"ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" Η ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ



Η υπόθεση Παυλίδη έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για το δήμο Καλλιθέας αφού υποψήφια να τον αντικαταστήσει, σε περίπτωση παραίτησης, είναι η πολιτευτής κυρία Μίκα Ιατρίδη.
Στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής δημοσιεύτηκαν οι παρακάτω δηλώσεις της κυρίας Ιατρίδη, αλλά και του δημάρχου Καλλιθέας Γιάννη Ιατρίδη:

«Θα ήμουν η τελευταία που θα υπεδείκνυα στον κ. Παυλίδη το τι θα πράξει. Οπως και να έχει, η υπόθεση αποτελεί κομβικό σημείο για την πορεία της κυβέρνησης», δηλώνει στον ΕΤ.Κ η κυρία Μίκα (Τσαμπίκα) Ιατρίδη, η οποία θα γίνει βουλευτής του νομού Δωδεκανήσου στην περίπτωση που ο κ. Παυλίδης υποβάλει την παραίτησή του. Στις εκλογές του 2007 –τότε πολιτεύθηκε για πρώτη φορά– η 32χρονη οικονομολόγος ήρθε τέταρτη συγκεντρώνοντας περίπου 9.000 ψήφους.
Για τις εξελίξεις στην υπόθεση Παυλίδη δηλώνει στον ΕΤ.Κ: «H υπόθεση των άγονων γραμμών ταλαιπωρεί τα Δωδεκάνησα χρόνια τώρα. Οι υπόλοιποι συμπατριώτες μας δυστυχώς άργησαν να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει με τους διαγωνισμούς, τους εφοπλιστές και τους ακτοπλόους του Αιγαίου. Αργησαν να μάθουν τι πραγματικά σημαίνει να είσαι νησιώτης και μάλιστα αποκλεισμένος από τα φυσικά φαινόμενα, να κινδυνεύεις και το καράβι που ακριβοπληρώνει ο Ελληνας φορολογούμενος να μην έρχεται ποτέ. Στη συγκεκριμένη υπόθεση ο Δωδεκανήσιος πρώην υπουργός και βουλευτής απλά τήρησε το νόμο για την ανάθεση των άγονων γραμμών που θέσπισε το ΠΑΣΟΚ με πολλά και επικίνδυνα κενά, που σήμερα πληρώνει ο ίδιος».

Δυσφορία πολιτών

Η κυρία Μίκα Ιατρίδη δικαιολογεί την καχυποψία των πολιτών έναντι του πολιτικού συστήματος. «Η κοινή γνώμη που ήδη θεωρεί ότι τίποτα δεν λειτουργεί σωστά στη χώρα μας έχει άλλο ένα λόγο να δυσφορεί για τις καταγγελίες που εκθέτουν τον πολιτικό κόσμο της χώρας μας γενικά σε θέματα ηθικής και αξιών πιστεύοντας ότι μεταξύ των πολιτικών λειτουργούν μηχανισμοί συγκάλυψης και συμψηφισμού. Εύλογα λοιπόν ζητά υποθέσεις όπως αυτή που αφορά τον κ. Παυλίδη να διερευνώνται πλήρως ώστε να μη μένουν στους πολίτες αμφιβολίες ή αναπάντητα ερωτήματα. Φυσικά ο κ. Παυλίδης έχει κάθε δικαίωμα να θέλει να υπερασπιστεί τον εαυτό του, παραμένοντας βουλευτής, στηρίζοντας με την ψήφο του την κυβέρνηση. Αν είναι σοφή ή όχι η στάση αυτή, και μάλιστα πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ο χρόνος θα δείξει».

Ο πατέρας της, δήμαρχος Καλλιθέας Ρόδου επί δύο δεκαετίες Ιωάννης Ιατρίδης, αναφέρει στον ΕΤ.Κ: «Δεν θα ήθελα να είναι στη θέση του κ. Παυλίδη ούτε ο χειρότερος εχθρός μου. Εύχομαι να λάμψει η αλήθεια. Αν είναι αθώος, να αθωωθεί».

Μία σελίδα αφιέρωμα στη Μίκα Ιατρίδη είχε και η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (εικόνα)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...