29 Μαρ 2013

ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ

Στα πλαίσια της 28ης αγωνιστικής της Α' κατηγορίας Δωδεκανήσου ο Απόλλων το απόγευμα του Σαββάτου (4.00 μ.μ.) θα υποδεχθεί στο γήπεδο Καλυθιών τον αδύναμο Αστέρα Μασσάρων.
Νωρίτερα στις 2.00 μ.μ. οι παλαίμαχοι Καλυθιών θα δώσουν φιλικό παιχνίδι με την ομάδα παλαιμάχων της Λέρου. Το φιλικό θα διεξαχθεί επίσης στο γήπεδο Καλυθιών.
* Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας και πρώην πρόεδρος του Απόλλωνα Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου ετοιμάζει συνδυασμό για να διεκδικήσει την προεδρεία της ΕΠΣ Δωδεκανήσου.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ


Ο κ. Π. Τοκούζης, μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΔ, απέστειλε προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου την παρακάτω επιστολή – διαμαρτυρία για την χορήγηση αδειών μικροπωλητών μέσα σε τουριστικές αγορές όπως στην πλατεία Φαληρακίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στην επιστολή του ο κ. Παν. Τοκούζης, αναφέρει τα εξής:
 «Κύριοι,
 Μετά την δημοσιοποίηση μέσω του τύπου για τις 28 νέες άδεις υπαίθριου στάσιμου εμπορίου, οι οποίες έχουν εγκριθεί με την υπ. αρ. απόφαση 690/31-10-2012 του ΔΣ Δήμου Ρόδου, έγινα αποδέκτης αρκετών –δίκαιων - αντιδράσεων από επιχειρηματίες της περιοχής Φαληρακίου για τα κριτήρια με τα οποία δυστυχώς συνεχίζεται η χορήγηση των παραπάνω άδειων, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι επιχειρηματικές ανάγκες της περιοχής.
Μιας περιοχής που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί απεγνωσμένα να επιβιώσει από την κρίση που μαστίζει τον επιχειρηματικό κόσμο της.
Για να γίνω σαφής, κανείς δεν έχει αντίρρηση για τη χορήγηση των συγκεκριμένων αδειών και ειδικά σε απομακρυσμένα χωριά αλλά και σε μη τουριστικές περιοχές, ειδικά εάν πρόκειται για τη διάθεση παραδοσιακών προϊόντων (Απολακκιά, Απόλλωνα, Καλαβάρδα, Σιάννα) ή ακόμη και άδειες κινητής καντίνας ειδικά σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν επιχειρήσεις για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Θεωρώ όμως απαράδεκτη την χορήγηση αδειών για είδη λαϊκής τέχνης και παραδοσιακών προϊόντων στην πλατεία Φαληρακίου και έξω από καταστήματα αλλά και εμπορικά κέντρα, τα οποία παραμένουν επί σειρά ετών ξενοίκιαστα λόγω της μείωσης του τουρισμού.
Θεωρώ πράγματι απαράδεκτο η ίδια η Δημοτική Αρχή αντί να προστατέψει, ως οφείλει, τους νόμιμους επιχειρηματίες που αναγκάζονται να πληρώνουν ενοίκιο, δημοτικά τέλη, ασφαλιστικές εισφορές και όλους αυτούς τους φόρους που αναλογούν σε μια επιχείρηση τα τελευταία χρόνια και μάλιστα σε ετήσια βάση, να χορηγεί τις παραπάνω άδειες, δημιουργώντας σε αυτούς που επιχειρούν νόμιμα αθέμιτο ανταγωνισμό και έντονο αίσθημα επαγγελματικής ανασφάλειας.
Εκ μέρους των επιχειρηματιών της περιοχής ζητώ την επανεξέταση της χορήγησης αδειών στα συγκεκριμένα σημεία, οι οποίες όχι μόνο δεν κρίνονται αναγκαίες αλλά υπερκαλύπτονται ήδη από τις υπάρχουσες επιχειρήσεις.

Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Τοκούζης

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ


Ο Σύλλογος Οικογενειακών Καταλυμάτων Νήσου Ρόδου σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα υλοποιήσει τα παρακάτω προγράμματα εκπαίδευσης στον Πνευματικό Κέντρου Ι.Ν Αγίου Νεκταρίου στο Φαληράκι:
1. «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» με πιστοποίηση ΕΦΕΤ, σύμφωνα με την Υ.Α. 14708/2007 του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΦΕΚ 1616/Β/17-8-07).
ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ : σε όλους που είναι άμεσα ή έμμεσα σχετιζόμενοι με τον χειρισμό τροφίμων και πιο συγκεκριμένα το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.
Οι επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων, βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται στην Υπουργική Απόφαση.
Στο τέλος του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι υπόκεινται σε εξετάσεις προκειμένου να αξιολογηθούν από τριμελή επιτροπή που ορίζεται από το Δ.Σ. του ΕΦΕΤ και να πάρουν το απαραίτητο πιστοποιητικό κατάρτισης του ΕΦΕΤ. Το κόστος της εξέτασης ανέρχεται στα 30 ευρώ.
2. Επιμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων
Τεχνικού Ασφαλείας επιχειρήσεων Γ' κατηγορίας (χαμηλής επικινδυνότητας). 
ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: σε εργοδότες οι οποίοι θέλουν να αναλάβουν οι ίδιοι τις υποχρεώσεις του τεχνικού ασφάλειας της επιχείρησής τους και μόνο αυτής, δικαίωμα που τους παρέχει το άρθρο 13 του ν. 1568/85 και το άρθρο 6 του ΠΔ 17/96 χωρίς καμιά άλλη υποχρέωση πέραν της ειδικής επιμόρφωσης
Επισημαίνεται ότι όλες οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να παρέχουν υπηρεσίες τεχνικού ασφαλείας βάσει του ΠΔ 17/96.
Για δηλώσεις συμμετοχής και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Συλλόγου στο τηλ. 22410 87407 από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-14:00.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...