4 Ιαν 2023

ΤΡΟΜΑΖΕΙ Η ΞΗΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ


Η φωτογραφία με τη λίμνη στο φράγμα του Αγίου Ιωάννη γεμάτη τραβήχτηκε έναν χρόνο πριν στις 4 Ιανουαρίου 2022. Και ακολούθησε στις 25 Ιανουαρίου 2022 η απίστευτη χιονόπτωση στην περιοχή μας. 

Σήμερα, έναν χρόνο μετά, η κατάσταση είναι απελπιστική. Δεν υπάρχει ούτε σταγόνα νερού αποτέλεσμα της πρωτοφανούς ξηρασίας και των υψηλών, για την εποχή, θερμοκρασιών. Οι φωτογραφίες είναι αποκαλυπτικές. Έχουν εξαφανιστεί όλα τα πλάσματα που έβρισκαν καταφύγιο ή ξεδιψούσαν στη λιμνούλα. Για πρώτη φορά, μήνες του χειμώνα, μπορείς να περπατήσεις μέχρι τα τοιχώματα του φράγματος.
Κρανίου τόπος...
Εάν συνεχιστεί ο ανοιξιάτικος καιρός η φύση θα υποφέρει, θα ακολουθήσουν μεγάλες φωτιές το καλοκαίρι και το οικοσύστημα θα καταρρεύσει. 







 

ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ





























 Το Φαληράκι μιας άλλης, διαφορετικής, εποχής αποτυπώνουν οι δεκάδες ταχυδρομικές κάρτες που είναι αναρτημένες (προς πώληση) στο διαδίκτυο. Εικόνες από τις δεκαετίες '70, '80. '90 μας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο και προσφέρουν νοσταλγικές αναμνήσεις.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ


Η φωτογραφία του Λουκά Γιασιράνη που τραβήχτηκε από ψηλά και αναρτήθηκε στην ομάδα Facebook Rhodes Drone Photography and Videography αποτυπώνει την συγκλονιστική ομορφιά του μοναστηριού των Αγίων Αποστόλων στο λιμανάκι Φαληρακίου.
Ο φωτογράφος με τη γωνία λήψης που επέλεξε κάνει το χώρο του μοναστηριού να μοιάζει με μικρό νησάκι που ταξιδεύει στα γαλάζια νερά του Αιγαίου ενώ το χρώμα στα σύννεφα συμπληρώνει ιδανικά το τέλειο τοπίο. 


 Η περιοχή των Αγίων Αποστόλων συγκεντρώνει το ενδιαφέρον επαγγελματιών και ερασιτεχνών φωτογράφων που έχουν τη δυνατότητα να αποτυπώσουν μοναδικές στιγμές γνήσιας ελληνικής ομορφιάς. Στο κανάλι του στο youtube o Νίκος Χατζηπέτρος κατέγραψε εναέριο βίντεο της θαλάσσιας ζώνης Φαληρακίου με τη χρήση της τεχνικής timelapse. Απολαύστε το!

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...