9 Νοε 2008

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ





Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης στο Φαληράκι, ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο δήμο Καλλιθέας κ. Γιώργος Κώστας συνομίλησε με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και του παρέδωσε κλειστό φάκελο με επιστολή διαμαρτυρίας για τον "αντιδημοκρατικό" τρόπο λειτουργίας της δημοτικής αρχής. Στην επιστολή εκφράζονται σοβαρά παράπονα για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία τη μειοψηφία και καταγγέλονται παραβάσεις των νόμων που ισχύουν για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πέρα από την παρακάτω, δυναμική, επιστολή ο φάκελος περιείχε όλα τα απαραίτητα έγγραφα που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες.

Φαληράκι 8 Νοεμβρίου 2008

Ανοιχτή Επιστολή
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης Καθηγητή κ Π Παυλόπουλο
Της μειοψηφίας του Δήμου Καλλιθέας

Κ Υπουργέ,
Σας καλωσορίζουμε στο νησί μας.
Με την ευκαιρία της παρουσίας σας η Αντιπολίτευση του Δήμου Καλλιθέας θέλοντας να αναδείξει τον αντιδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, αντί ‘δώρου’ και τίτλων ‘επιτίμου δημότη’ θεωρούμε ότι είμαστε περισσότερο χρήσιμοι καταθέτοντας μια σειρά από ερωτήματα που αφορούν την δράση της δημόσιας διοίκησης, του Δήμου Καλλιθέας και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου .

Συγκεκριμένα:

1ο Πως κρίνετε άραγε την ‘δημοκρατική’ διαδικασία ορισμού των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των επιχειρήσεων του Δήμου Καλλιθέας κατά την οποία τα μέλη- εκπρόσωποι της μειοψηφίας υποδείχθηκαν και εκλέχθηκαν από την πλειοψηφία. Συμφωνεί άραγε με τον εκπρόσωπο του Κράτους στο Νομό (Περιφερειάρχη) ότι αυτή είναι η προτεινόμενη διαδικασία του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων;
2ο Πόσο δημοκρατική και σύμφωνη με τους Νόμους είναι η συμπεριφορά της δημοτικής Αρχής να αναβάλει δημοτικό συμβούλιο, νομίμως συγκληθέν ακολουθώντας τα οριζόμενα από τον Ν 3463/06 με θέματα προς συζήτηση τα οποία θέτει η μειοψηφία; Σε άλλη περίπτωση να θεωρεί ότι τα θέματα συζητήθηκαν χωρίς αυτό να έχει γίνει; Απόδειξη αυτού η μη ύπαρξη αποφάσεων.
3ο Πόσο χρηστή διοίκηση θεωρείτε ότι ασκεί, η Δημοτική Αρχή όταν διαγράφει, χωρίς καμία έγγραφη εισήγηση, χωρίς να παρουσιαστούν έγγραφα ή παραστατικά που να δικαιολογούν την αναγκαιότητα διαγραφής βεβαιωθεισών οφειλών σε δύο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, από το 2000 ύψους 93822ε .
Πόσο σωστά έπραξαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κ Υπουργέ, όταν
παρά την προφανή αναγκαιότητα για ‘αυτεπάγγελτο’ έλεγχο της συγκεκριμένης απόφασης από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και τις Δικαστικές Αρχές και παρά την κατάθεση ένστασης από δημοτικό σύμβουλο.
Αντί ελέγχου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μας εξέπληξε με το απορριπτικό σκεπτικό της απόφασης της ‘…. ο προσφεύγων δεν επικαλείται, προσωπικό και άμεσο έννομο συμφέρων…. Απορρίπτουμε την ένσταση ως απαραδέκτως ασκηθείσα…’ που επί της ουσίας καταργεί την έννοια της αντιπολίτευσης και του έλεγχου;

4ο κ Υπουργέ καταθέσαμε αίτηση για να μας χορηγηθεί το πόρισμα ελέγχου της Δημοτικής επιχείρησης Καλλιθέας η όποία διαχειρίζεται την παραλία. Παρακάμπτοντας τις Αντιστάσεις της Δημοτικής Αρχής , περί εννόμου συμφέροντος, καταφύγαμε στον εισαγγελέα ο οποίος εξέδωσε εισαγγελική παραγγελία για την χορήγηση των συγκεκριμένων εγγράφων.

Η απάντηση της δημοτικής αρχής εξέπληξε και τον κάθε καλόπιστο Δημότη
‘….Η εισαγγελική παραγγελία θα έπρεπε να απευθύνεται προς την αρμόδια …..ΑΔΕ του Δήμου Καλλιθέας και όχι Δήμος Καλλιθέας…. Περαιτέρω, η Α.Δ.Ε. σαν νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου δεν εμπίπτει στα αναφερόμενα στις διατάξεις του Ν 1756/88 νομικά πρόσωπα’
Θεωρείτε κ Υπουργέ ότι η παραπάνω απάντηση κινείται στην κατεύθυνση της διαφάνειας; Πιστεύετε ότι η συγκεκριμένη απάντηση έπεισε του Δημότες του Δήμου μας για χρηστή διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης;

Θεωρούμε ότι κοινός παρανομαστής όλων των παραπάνω είναι η ανοχή και μη αποτελεσματικότητα της Περιφέρειας.
Είναι βέβαιον κ Υπουργέ ότι οποιαδήποτε προσπάθεια για νέο Καποδίστρια θα πέσει στο κενό αν προηγουμένως δεν λειτουργήσουν οι θεσμοί και κυρίως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί χωρίς κοντόφθαλμες κομματικές και συντεχνιακές σκοπιμότητες.
Ελπίζουμε τα παραπάνω να είναι η αφορμή για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα εκτός και ο κύριος υπουργός επικροτεί τα συγκεκριμένα γεγονότα και θεωρεί ότι προάγουν το δόγμα του, περί διαφάνειας, αποτελεσματικότητας διοίκησης και καλής λειτουργίας των θεσμών.

Με Τιμή
Γιώργος Κώστας
Γιατρός
και Δημοτικοί σύμβουλοι
Επικεφαλής Μειοψηφίας Μειοψηφίας
Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας

ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΟΜΙΛΙΑ



Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος επιθεώρησε στο... πόδι (στάση 3 λεπτών) τα έργα που πραγματοποιούνται στην εθνική οδό, στο ύψος της στροφής για Λαδικό.
Αμέσως μετά δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω ομιλία (που προφανώς ήταν έτοιμη αλλά δεν διαβάστηκε δημόσια...):

«Με ικανοποίηση επισκεπτόμαστε σήμερα το έργο για τη λειτουργική βελτίωση της Εθνικής Οδού Ρόδου – Φαληρακίου. Ένα έργο το οποίο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, συμβάλλοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων, αλλά και των πολυάριθμων επισκεπτών του νησιού. Πρόκειται για ένα ακόμη αναπτυξιακό έργο για την Περιφέρεια, ύψους 3,5 εκ. ευρώ περίπου, το οποίο εντάχθηκε τον Απρίλιο του 2004 και χρηματοδοτήθηκε από το Π.Ε.Π. Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να δώσει νέα δυναμική και προοπτική στον τομέα των χερσαίων μεταφορών, καθώς και της τουριστικής ανάπτυξης της Ρόδου.
Το έργο καλύπτει τα διοικητικά όρια του Δήμου Καλλιθέας (τμήμα από διασταύρωση προς Κοσκινού έως διασταύρωση προς Λαδικό) και περιλαμβάνει:
Την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων και πεζοδρομίων, όπου δεν υπάρχουν, στην αστική περιοχή του Φαληρακίου.
Τη διαμόρφωση και σηματοδότηση τριών κόμβων.
Τη διαπλάτυνση του δρόμου από τον κόμβο στην περιοχή Πλάτανος έως τον κόμβο προς Λαδικό.
Εργασίες ηλεκτροφωτισμού, καθώς και κατασκευή δύο υπέργειων διαβάσεων πεζών.
Και η λειτουργική βελτίωση της Εθνικής Οδού Ρόδου- Φαληρακίου καταδεικνύει ότι εργασθήκαμε ήδη από την προηγούμενη θητεία μας με στρατηγική και στόχο, έτσι ώστε, τόσο οι κοινοτικοί όσο και οι εθνικοί πόροι, να «πιάσουν τόπο» σε ό,τι αφορά τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και, ειδικότερα, την ενδυνάμωση του τουρισμού του νησιού. Γιατί δυναμικός τουρισμός, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και αναβαθμισμένες υποδομές, σημαίνει ισχυρή οικονομία, και, άρα, σε μία χώρα με έντονα νησιωτικά χαρακτηριστικά, όπως η Χώρα μας σημαίνει ισχυρή Ελλάδα».



Στις φωτογραφίες το αποφρακτικό μηχάνημα που ανήκει από κοινού στους δήμους Ιαλυσού και Καλλιθέας και το μικρό πυροσβεστικό που παραχώρησε στο δήμο Καλλιθέας η εταιρεία LUIS

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ






Στα μέρη μας εμφανίστηκε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος που αρχικά επιθεώρησε (με ταχύτητα... φωτός) τα έργα επί της εθνικής οδού και στην συνέχεια έδωσε το παρών σε εκδήλωση που έγινε στον παιδικό σταθμό τοτ Αγίου Νεκτάριου Φαληρακίου και αφορούσε την παρουσίαση αποφρακτικού μηχανήματος που αγόρασαν από κοινού οι δήμοι Καλλιθέας - Ιαλυσού και την παράδοση μικρού πυροσβεστικού οχήματος από την εταιρεία LUIS (ξενοδοχείο Κολοσσός) στο δήμο Καλλιθέας.
Η εκδήλωση κράτησε 15 λεπτά και κυριάρχησαν οι ανταλλαγή φιλοφρόνήσεων.

Η δημοτική αρχή δεν κατέθεσε, επίσημα, κάποιο αίτημα για ενίσχυση αλλά παρέδωσε στον υπουργό εσωτερικών τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης με τα παραλιακά ακίνητα που δεν είχαν ενταχθεί στο κτηματολόγιο από τους Ιταλούς και τώρα έχει δικδικήσεις και επιβάλλει πρόστιμα η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.

* Οι δήμαρχοι Καλλιθέας συμφώνησαν στο πόσο καλός και χρήσιμος είναι ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος.
* Το προγραμματισμένο γεύμα στην ταβέρνα Μιμάκος δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης χρόνου από πλευράς του υπουργού ο οποίος έκανε ταξίδι - αστραπή στο νησί μας και στάση "δημοσίων σχέσεων" στο Φαληράκι.
* Ο Περιφερειάρχης κ. Κόκκινος τόνισε στην ομιλία του ότι συνεχίζονται οι μεγάλες προσπάθειες για την τουριστική αναβάθμιση του Φαληρακίου.

ΠΑΡΕΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ











Η κορυφαία στιγμή της χθεσινής αναμέτρησης καταγράφηκε πριν από το σφύριγμα της έναρξης. Οι παίκτες και των δύο ομάδων κατέθεσαν λουλούδια στο πανό που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Γιάννη Κοσκινιάτη και δημιουργήθηκε από τη διοίκηση του Απόλλωνα Καλυθιών.

Οι φίλοι του Ερμή (περίπου 60) δημιούργησαν τη δική τους εξέδρα με δύο πανό και πανηγύρισαν με πάθος τα πέντε γκολ της αναμέτρησης. Πριν την έναρξη του αγώνα άναψαν και καπνογόνα.

Στο τέλος δημιουργήθηκαν παρεξηγήσεις επειδή ο Στέργος Σταυρής πανηγύρισε έντονα το 5-1, επειδή κάποιος από την εξέδρα έβρισε τον Δημήτρη Δημητρά και αυτός απάντησε και επειδή κάποιοι στα αποδυτήρια έλεγαν ότι ο Ερμής θέλει να ρίξει τον Απόλλωνα. Μάλιστα υπάρχει καταγγελία ότι παράγοντας του Ερμή είπε ότι θα ρίξει τον Απόλλωνα, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται.

Η τρομερή υγρασία δυσκόλεψε την παρακολούθηση του αγώνα, όπως και το φως των προβολέων που έκανε "θαμπή" την εικόνα του γηπέδου.

Δυστυχώς και στις δύο πλευρές υπάρχουν οι λίγοι που θέλουν το κακό της αντίπαλης ομάδας. Οποιος νόμιζε ότι θα υπήρχε "συννενόηση" για το παιχνίδι, αποδείχθηκε αφελής.

Οι άνθρωποι του Ερμή πριν την έναρξη σχολίαζαν το γεγονός ότι τάχθηκε έξτρα πριν στους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα κάτι που δεν είχε γίνει σε άλλα παιχνίδια, αλλά και την παρουσία σεκιουριτά στην είσοδο (ήταν για να μην μπουν τζαμπατζήδες).

Από την άλλη η επόμενη μέρα βρήκε τους φίλους του Απόλλων να εκφράζουν το παράπονο ότι δεν υπήρξε σεβασμός στην ιστορία μιας ομάδας που περνάει δύσκολες ώρες.

Η ουσία είναι ότι ο Ερμής δεν έχει καμμία ευθύνη για όσα περνάει ο Απόλλων. Ο Απόλλωνα πληρώνει τα λάθη των διοικήσεών του εδώ και μία δεκαετία. Ο Απόλλων δεν πρέπει να ψάχνει άλλοθι για τα χάλια του στις "ορέξεις" λίγων ανθρώπων του Ερμή που αναζητούσαν (και πήραν) εκδίκηση.
Πλέον η κάθε ομάδα ακολουθεί τη δική της, διαφορετική πορεία.

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗ 5-1



Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε το χθεσινό ποδοσφαιρικό ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων του χωριού μας. Σε ρόλο πρωταγωνιστή ο Ερμής και σε ρόλο κομπάρσου ο Απόλλων. Το τελικό 5-1 υπέρ του Ερμή αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης που διεξήχθη υπό το φως των προβολέων παρουσία περίπου 500 φιλάθλων (θα ήταν περισσότεροι αν δεν υπάρχαν την ίδια ώρα δύο γάμοι).
Αγωνιστικά η αναμέτρηση δεν αντέχει σε κριτική αφού ο Ερμής ήταν σαφώς ανώτερος και στα 90' της αναμέτρησης και έχασε πολλές ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ. Οι παίκτες του Ερμή είχαν πάθος και σωστή λειτουργία, στοιχεία που απουσίαζαν εντελώς από τον Απόλλωνα. Μόνο οι φωνές των Χατζηνικόλα και Βιτσέντζου θύμιζαν την άλλοτε ισχυρή ομάδα. Ο Απόλλων ήταν αγωνιστικό "πτώμα" και ο Ερμής βρήκε την ευκαιρία να "μαγαρίσει" τη μνήμη του.
Ο Ερμής είναι ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα και "κρυφοβλέπει" το όνειρο της ανόδου.
Ο Απόλλων παραμένει "βυθισμένος" στην πρότελευταία θέση και χρειάζεται ένα θαύμα για να μην υποβιβαστεί για πρώτη φορά στην μεγάλη του ιστορία.
Η κατάσταση στο ποδόσφαιρο των Καλυθιών συνοψίζεται στην φράση "πέθανε ο βασιλιάς, ζήτω ο νέος βασιλιάς".
Η ατμόσφαιρα μέχρι το 75ο ήταν πολύ καλή, χωρίς ακρότητες, αλλά τα πράγματα χάλασαν στο φινάλε όταν ακούστηκαν αχρείαστες εκφράσεις από παίκτες, παράγοντες και φιλάθλους.
Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν κωμικοτραγικά γεγονότα και γλιτώσαμε το ρεζιλίκι.
Τα γκολ του Ερμή πέτυχαν οι Γιαννόπουλος, Βασιλόπουλος (από 2) και Στέργος Σταυρής, ενώ για τον Απόλλωνα μείωσε σε 4-1 ο Κιάρι.

Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Οι παίκτες του Ερμή πανηγυρίζουν και αυτοί του Απόλλωνα κοιτούν θλιμμένοι.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...