7 Σεπ 2012

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Στα πλαίσια εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Διακομιχάλη, η Φιλαρμονική Καλλιθέας παρέλασε και έδωσε συναυλία στο Γιαλό Σύμης στις 29 Αυγούστου 2012, παρουσία του Δημάρχου Ελευθέριου Παπακαλοδούκα ,τοπικών αρχών και της οικογένειας Ανδρέα Διακομιχάλη και πλήθους κόσμου. Εκφωνήθηκαν λόγοι, όπου επισημάνθηκε η προσφορά του Ιδρύματος «Διακομιχάλη» στη Σύμη και γενικότερα στο Δωδεκανησιακό λαό.
Τα μέλη της Φιλαρμονικής Καλλιθέας, ευχαριστούν θερμά την οικογένεια Διακομιχάλη για η δωρεά παραμονή και σίτιση στο Ξενοδοχείο “PEDI BEACH” , τους διευθύνοντες (κ.Σπύρο, κα. Μαρία) και το προσωπικό του Ξενοδοχείου για την άψογη και ζεστή φιλοξενία τους.
Τέτοιες ενέργειες προάγουν τις πολιτιστικές κατευθυντήριες γραμμές στον τόπο μας και διαμορφώνουν νέους ορίζοντες συνεργασίας ,για την αναβάθμιση του πολιτιστικού μας επιπέδου.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΟ Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής Καλλιθέας Ρόδου ευχαριστεί τους : 
ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΑΛΗΡΑΚΙ 
ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΜΑΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑ ΜΙΧΑΗΛ(ΜΙΧΑΛΟΣ)
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Ο ΦΑΡΟΣ» ΚΑΛΥΘΙΩΝ
για την αγορά μουσικών οργάνων στη Φιλαρμονική.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟΟ Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής Καλλιθέας Ρόδου συγχαίρει τα μέλη της Φιλαρμονικής, για την επιτυχία τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ :
ΓΙΑΝΝΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΥ
ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΥ

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΑΣ


Και φέτος νέα παιδιά των Καλυθιών προσφέρθηκαν και βάφουν εθελοντικά σημεία του χωριού ενόψει του μεγάλου πανηγυριού το τριήμερο 13-14-15 Σεπτεμβρίου.
Με την στήριξη του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών και τη δωρεά υλικών (όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις) από το κατάστημα ΣΤΑΥΡΗΣ τα παιδιά φροντίζουν για την αισθητική βελτίωση των δρόμων του χωριού.
Ολα ξεκίνησαν από συζητήσεις και συνεννοήσεις στο ΚΑΦΕ ΚΛΙΚ το σημείο αναφοράς της νεολαίας μας.
Μπράβο σε όλους τους εθελοντές!

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Την προσεχή Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά με τον καθιερωμένο αγιασμό και το μοίρασμα βιβλίων στους μαθητές. Τα σχολεία του χωριού μας (δύο νηπιαγωγεία, δύο δημοτικά και ένα γυμνάσιο) είναι πανέτοιμα για να υποδεχθούν τους μαθητές.
Από τη διεύθυνση του Γυμνασίου Καλυθιών ανακοινώθηκε ότι ο αγιασμός θα τελεστή στις 9.00 το πρωί και παρακαλούνται οι μαθητές να έχουν σχολικές τσάντες μαζί τους για να προμηθευτούν τα βιβλία της νέας χρονιάς.
Να σημειωθεί ότι η Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου είναι αργία για τα σχολεία των Καλυθιών εξαιτίας του εορτασμού της Υψώσεως Τιμίου Σταυρού.
* Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς το blog μεταφέρει την εμπειρία του Γιάννη Φιλιππάκη που τα τελευταία 30 χρόνια ζει και εργάζεται στον Καναδά. Οπως εξήγησε ο αγαπητός συγχωριανός στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς κάθε μαθητής είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει σε άριστη κατάσταση τα βιβλία του στους υπευθύνους του σχολείου. Τα βιβλία μοιράζονται στους μαθητές της επόμενης χρονιάς χωρίς να επιβαρύνεται το κράτος το κόστος εκτύπωσης κάθε χρονιάς.
Οι μαθητές υποχρεούνται να διατηρούν τα βιβλία σε άριστη και καθαρή κατάσταση αφού σε διαφορετική περίπτωση στο τέλος της χρονιάς θα πληρώσουν το κόστος που έχει καθορίσει το υπουργείο Παιδείας.
Σε αντίθεση με τον Καναδά εδώ στην σπάταλη Ελλάδα το κράτος τυπώνει κάθε χρόνο βιβλία αφού οι μαθητές δεν υποχρεούνται να τα επιστρέψουν και έτσι παρατηρούνται θλιβερά φαινόμενα να σκίζονται, να καίγονται και να πετάγονται στα σκουπίδια στο φινάλε κάθε σχολικής χρονιάς. Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα τα βιβλία κατά τη διάρκεια της χρονιάς είναι σε κακή κατάσταση με τους μαθητές να τα χρησιμοποιούν ως καμβάδες ζωγραφικής...
Επίσης ο Γιάννης Φιλιππάκης παρατήρησε ότι εδώ και 30 χρόνια ο Καναδάς ακολουθεί το ίδιο εκπαιδευτικό μοντέλο ανεξάρτητα ποια κυβέρνηση ή ποιος υπουργός ασκεί εξουσίας. Ετσι γονείς και μαθητές γνωρίζουν, από νεαρή ηλικία, με ποιο σύστημα θα εισαχθούν στα πανεπιστήμια.
Αντίθετα στην Ελλάδα μας η εκπαιδευτική πολιτική αλλάζει συχνά - πυκνά ανάλογα τις ορέξεις των πολιτικών με αποτέλεσμα γονείς και μαθητές να... χάνονται στον κυκεώνα των νέων συστημάτων.
Επίσης σε χώρες όπως Καναδάς, Αυστραλία, Αμερική η λέξη φρονιστήριο είναι άγνωστη για γονείς και μαθητές. Τα μαθήματα εντός σχολικής αίθουσας είναι συστηματικά και εντατικά με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην χρειάζονται έξτρα διδασκαλία. Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς δεν ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο για τη σωστή εκπαίδευση των παιδιών του...

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΨΙΝΘΟ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ

Ξεκινάει αύριο Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου το τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και ο αγαπημένος μας Απόλλων την 1η αγωνιστική θα αντιμετωπίσει στη γειτονική Ψίνθο την τοπική Δόξα (ώρα έναρξης 5.00 μ.μ.).
Το παιχνίδι της πρεμιέρας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς τα τελευταία δύο χρόνια οι αγώνες Απόλλων-Δόξα είναι εντυπωσιακοί με πολλά γκολ και ένταση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Φέτος οι δύο διοικήσεις συνεργάστηκαν στον μεταγραφικό τομέα με τον Απόλλωνα να δανείζει ποδοσφαιριστές στη Δόξα και εκφράζεται αισιοδοξία πως ο αγώνας της πρεμιέρας θα κυλήσει χωρίς παρατράγουδα.
Προπονητής στη Δόξα είναι ο Κώστας Καμπούρης, μέχρι πέρσι προπονητής στην εφηβική ομάδα του Απόλλωνα Καλυθιών.
Ο Απόλλων στα φιλικά παιχνίδια δεν έδειξε καλό πρόσωπο κυρίως στον χώρο του κέντρου όπου υπάρχει κενό μετά την αποχώρηση του Μάκη Συμεωνίδη.
Ο προπονητής Δημήτρης Δογιάμας και οι ποδοσφαιριστές του είναι πάντως αισιόδοξοι πως θα ξεκινήσουν το φετινό πρωτάθλημα με νίκη στη δύσκολη έδρα της Ψίνθου.
Το ρόστερ του Απόλλωνα αποτελούν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές:
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Μιχάλης Χατζηνικόλας, Κώστας Παπαγεωργίου, Γιώργος Κουφάλης, Παναγιώτης Φωτεινής
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Χρήστος Κίτσος, Μιχάλης Φυλακούρης, Βασίλης Βιτσέντζος, Μανώλης Αλαχούζος, Μανώλης Μοσχιδιού, Δημήτρης Στάθης, Μανώλης Βαγιανός
ΜΕΣΟΙ: Γιάννης Αρχοντούλης, Εριόν Μουτσοντέμι, Στέργος Σταυρής, Μιχάλης Κυριαζής, Μιχάλης Κόκα, Χρήστος Αγγελίδης
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Λευτέρης Μαυρομούστακος, Δημήτρης Δημητράς, Γιάννης Ορφανός, Ανδρέας Ορφανός, Ηλίας Γενημαχλέλης, Στέλιος Δεληγιάννης (Κεϊτά)

*Οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος είναι δύσκολοι για όσους εργάζονται στον τουριστικό τομέα... Ειδικά φέτος με το κράτος να καραδοκεί να αρπάξει όλα τα έσοδα εργαζομένων και επιχειρηματιών δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρότητα και διαλείμματα. Το blog ζητάει συγνώμη, κυρίως από τους φίλους στο εξωτερικό, για την έλλειψη θεμάτων τις προηγούμενες εβδομάδες. Σταδιακά τις επόμενες ημέρες η αγαπημένη σας σελίδα θα επιστρέψει σε καθημερινή ροή ενημέρωσης για όσα συμβαίνουν στον μικρό μας τόπο...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...