2 Μαρ 2011

ΝΕΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΙΩΝ
Ο Δήμος Ρόδου, σε συνεργασία με τον χωρικό Αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνου Αθηνόδωρο, το Γραφείο Εθελοντισμού και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών, διοργανώνει :
Εθελοντικό καθαρισμό από την περιοχή «Καστρί» έως το «Λαδικό»την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011
Αναγνωρίζοντας τη σημασία των φημισμένων ακτών μας και το πόσο σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης και ευημερίας καθίσταται για τον τόπο μας θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να διαφυλάξουμε τις παραλίες του νησιού μας καθαρές και υγιείς.
Η προσπάθεια για τον καθαρισμό των παραλιών όπως και το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος ήταν και είναι για μας ζήτημα πρώτης προτεραιότητας, όχι στα λόγια αλλά στα έργα.
Σημείο συνάντησης : Κέντρο παραλίας Φαληρακίου, από τις 9.00΄έως και τις 13.00΄
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στους :
Σταυρή Μιχαήλ, Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών : 6946250046
Πολυχρόνη Σάκη, Αντιπρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών : 6932266868
Από τα υλικά που θα μαζευτούν τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν οικολογικές κατασκευές συνδυάζοντας την προσφορά με την οικολογική δράση.
θα ήταν μεγάλη μας χαρά, να ενώσετε τις δυνάμεις σας με τις δικές μας!

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ

To 2010 ο πρώτην δήμος Καλλιθέας και η ΔΕΥΑΚ έβγαζαν ανακοινώσεις και καλούσαν τον κόσμο να προσέλθει και να πληρώσει προκειμένου να συνδεθούν οι οικίες και τα καταστήματα με το αποχετευτικό. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε και πλήρωσε τα τέλη. Ομως πέρασαν 11 μήνες και η ΔΕΥΑΚ δεν έχει προχωρήσει σε συνδέσεις σε πολλές οικίες. Οι δημότες διαμαρτύρονται και ρωτάνε γιατί προπλήρωσαν μία υπηρεσία την οποία αδυνατεί ο δήμος και η ΔΕΥΑΚ να τους την προσφέρει; Που πήγαν τα χρήματα που πλήρωσαν οι καταναλωτές και γιατί δεν υπάρχουν τα συνεργεία να κάνουν τις συνδέσεις; Ο σχεδιασμός για τις συνδέσεις ήταν σωστός ή έγιναν ανακοινώσεις για πληρωμή τελών χωρίς να έχει εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό; Που θα βρουν το δίκιο τους οι δημότες και τι θα γίνει με τα χρήματα που πλήρωσαν πριν 11 μήνες;
* Σε γραφείο του δήμου στο χωριό άκουσα υπαλλήλους να συζητάνε το αίτημα ενός πολίτη. Γυρνάει μία υπάλληλος και λέει με... αυταρχικό ύφος "τι τον πέρασαν το δήμο; Φιλανθρωπικό ίδρυμα να κάνει όλα τα χατήριά τους";
Με το πρώτο άκουσμα σκέφτηκα "μπράβο η υπάλληλος, υπερασπίζεται το δημόσιο χρήμα και δεν συναινεί σε ρουσφιέτια".
Μετά όμως γέλασα πονηρά και είπα "Αν ο δήμος δεν λειτουργούσε ως φιλανθρωπικό ίδρυμα η συγκεκριμένη υπάλληλος και πολλοί άλλοι δεν θα είχαν προσληφθεί κατά παράβαση διαδικασιών του ΑΣΕΠ. Τελικά κυρία μου ο δήμος ήταν φιλανθρωπικό ίδρυμα".

ΣΠΑΜΕ... ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ!


Συνεργείο του δήμου Ροδίων αντικατέστησε σπασμένες πλάκες και στην περιοχή της εκκλησίας Καλυθιών. Τελικά θα απολογηθεί κάποιος για τα χρήματα που πετάχτηκαν σε αυτό το έργο;

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ "ΑΔΕΙΑΣΕ" ΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ




Χωρίς να γίνει αντιληπτό ο στρατός τις τελευταίες εβδομάδες "εγκατέλειψε" το φυλάκιο πυρομαχικών που επί πάρα πολλά χρόνια βρισκόταν σε κοντινή απόσταση πίσω από το στρατόπεδο 294 ΤΕ στο μοναστήρι της Παναγίας Ελεούσας. Το κτίριο που κοιμόταν οι φαντάροι είναι έτοιμο για κατεδάφιση ενώ και οι αποθήκες στις οποίες υπήρχαν πυρομαχικά παραμένουν άδειες και έτοιμες για... πλιάτσικο.
Το θέμα είναι τι θα γίνει τώρα με τον χώρο. Θα επιστρέψει στην εκκλησιαστική επιτροπή Καλυθιών, θα αξιοποιηθεί με κάποιον τρόπο ως χώρος κατασκηνώσεων ή θα παραμείνει ως έχει χωρίς η τοπική κοινωνία να ενδιαφέρεται για την τύχη του;
Οταν τη δεκαετία του '80 ο στρατός έφυγε από την περιοχή του Προφήτη Αμμώ έγιναν πολλές συσκέψεις και προτάσεις για την αξιοποίησή του. Από τότε πέρασαν τριάντα χρόνια και το μόνο που καταφέραμε να φτιάξουμε είναι ένα εστιατόριο... Από λόγια έχουμε χορτάσει... Οι πράξεις που υλοποιούνται απουσιάζουν.
Το blog θυμίζει ότι πριν μερικά χρόνια ο στρατός εγκατέλειψε και το φυλάκιο Ψαλίδι που βρίσκεται 500 μέτρα μετά το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου και κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για την συντήρηση του κτιρίου. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν σκέψεις στον ΦΑΡΟ να αξιοποιηθεί το πρώην φυλάκιο στο Ψαλίδι για να γίνει ζωντανή Χριστουγεννιάτικη Φάτνη.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του blog ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε σε πρόσφατη επιστολή του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών. Ο υπουργός στην απάντησή του ανέφερε ότι η τοπική κοινωνία άργησε να ενδιαφερθεί για την τύχη της μονάδας 294 ΤΕ και επειδή έχει ήδη γίνει ο σχεδιασμός το στρατόπεδο δεν θα κλείσει αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί ως φυλάκιο με ελάχιστο προσωπικό 20-30 ατόμων.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...