7 Ιουλ 2009

ΟΙ ΚΟΛΟΚΥΘΕΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ



Σήμερα ανέβηκα στο εστιατόριο ΜΙΜΑΚΟΣ για επαγγελματικούς λόγους. Εκεί, αντίκρισα, δύο τεράστιες εκπλήξεις. Ο κ. Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου είχε μπροστά του δύο τεράστιες κολοκύθες, δικής του παραγωγής.
Η κάθε μία ζυγίζει 37 κιλά!
Οπως εξήγησε, εδώ και πέντε χρόνια καλλιεργεί κολοκύθες, αλλά πρώτη φορά του βγήκαν τόσο μεγάλες, χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το γιατί.
Η καλλιέργειά τους γίνεται με παραδοσιακό τρόπο, χωρίς φυτοφάρμακα και χωρίς ορμόνες.
Οι τεράστιες κολοκύθες μάλιστα, τις επόμενες ημέρες, θα γίνουν θέμα και σε πανελλήνια τηλεοπτικά δίκτυα.
Οσο για την... τύχη τους. Οσοι τον προσεχή χειμώνα πάτε στο γνωστό εστιατόριο τότε θα απολαύσετε, μετά το γεύμα σας, γλυκό του κουταλιού κολοκύθα!

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
Αποστάσεις από τη δημοτική αρχή του Δήμου Καλλιθέας παίρνει εμφανιζόμενος ως συντασσόμενος με απόψεις της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χ. Κόκκινος, που χθες είχε κατ' ιδίαν συνάντηση στο ιδιαίτερο γραφείο του με τον επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Γ. Κώστα και τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Β. Λεβέντη, Στ. Κυριαζή και Τ. Αναστασά.
Ο κ Κόκκινος παρήγγειλε μάλιστα την διενέργεια εφ΄όλης της ύλης έρευνας γύρω από καταγγελίες της μειοψηφίας για κακοδιοίκηση και κακοδιαχείρηση στο Δήμο Καλλιθέας ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν την συνάντηση ήταν η μείωση της δύναμης της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή σε ποσοστό 17% περίπου.
Ο κ. Κώστας απέδωσε ευθέως την μείωση της εκλογικής δύναμης του κυβερνώντος κόμματος στην πολιτική της δημοτικής αρχής.
Στον κ. Κόκκινο καταγγέλθηκε συγκεκριμένα χθες η μη είσπραξη λατομικών τελών από τον δήμο, η μη λήψη μέτρων σε βάρος ξενοδόχου που έχει διαμορφώσει ιδιωτική παραλία στην ξενοδοχειακή του μονάδα, η μη λήψη μέτρων σε βάρος αυθαιρετούντων καταστηματαρχών κυρίως στο Φαληράκι αλλά και επιλεκτική ευαισθησία έναντι των ιδιοκτητών καντίνων που λειτουργούν στο θαλάσσιο μέτωπο του δήμου.
Με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας συζητήθηκε παραπέρα η λήψη μέτρων για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων του Φαληρακίου με την ένταξη τους σε νέο σχέδιο πόλεως ενώ δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε χώρους του δήμου συνοδευόμενος από τον κ. Κώστα προκειμένου να εξασφαλίσει ιδίαν άποψη γύρω από τα καταγγελλόμενα.
Ο κ. Κόκκινος γνώρισε και επισήμως στους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας ότι έχει παραγγείλει ήδη τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τον καταλογισμό πειθαρχικών ευθυνών στον αντιδήμαρχο κ Αθην. Κωνσταντίνου ο οποίος καταγγέλθηκε ότι χορήγησε την υπ αρ 1479/29-5-2007 ψευδή βεβαίωση με την οποία βεβαιώνεται ότι ο αδελφός του Κων. Κωνσταντίνου, είχε κτίσμα στην παραλία των γυμνιστών, προ του 1955.
Η ενέργειά του αυτή είχε, σύμφωνα με την καταγγελία, σκοπό την ηλεκτροδότηση και νομιμοποίηση παρανόμου κτίσματος που πρόσφατα αναγέρθηκε επί της παραλίας.
Ο κ. Κόκκινος απέρριψε εξάλλου προσφυγή την οποία υπέβαλε ο αδελφός του αντιδημάρχου για την αναστολή της απόφασης του δήμου Καλλιθέας για την οριστική σφράγιση της συγκεκριμένης καντίνας.
H πολιτική αυτή στάση του κ. Κόκκινου έναντι του χρισσμένου δημάρχου του Δήμου Καλλιθέας κ. Ι. Ιατρίδη και της παράταξης του προκαλεί στο μεταξύ ερωτηματικά με ορισμένους να την αποδίδουν σε προσπάθεια ανάπτυξης συμμαχιών ενόψει των προσεχών βουλευτικών εκλογών μετά και το θόρυβο που έχουν προκαλέσει πληροφορίες που θέλουν τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να πολιτεύεται στα Δωδεκάνησα.
Το δεδομένο αυτό σε συνδυασμό με την κατηγορηματική δήλωση του κ. Ιατρίδη ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος δημιουργεί οπωσδήποτε μια νέα κατάσταση πραγμάτων στα δημοτικά πράγματα της περιοχής ενώ θα πρέπει να αναμένονται και αντιδράσεις από το περιβάλλον Ιατρίδη.

"ΠΑΤΕΝΤΑ" ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ...


Επειδή στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ένας υποψήφιος χρησιμοποίησε το αυτοκίνητό του για να διαφημιστεί και λίγο έλειψε να... καταλήξει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, φίλος του blog βρήκε έναν φοβερό τρόπο διαφήμισης για τους υποψήφιους του 2010. Ο τρόπος αυτός πέρα από πρωτότυπος είναι και οικονομικός μια και δεν είναι εποχές για πολλά έξοδα.
Στο κενό μπαίνει η φωτογραφία και το όνομα του υποψηφίου...

ΦΟΒΕΡΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ










Η νέα τάση παγκοσμίως είναι να διακοσμούνται πεζόδρομοι και πεζοδρόμια με εκπληκτικές τρισδιάστατες ζωγραφιές που αναγκάζουν τους πεζούς να χαζεύουν με τις ώρες (3D PAINTING).
Φανταστείται να γίνει κάτι παρόμοιο στα μέρη μας. Πόσο όμορφες θα γίνουν οι γειτονιές μας...

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ φύλλο 113


Κυκλοφορεί και σήμερα Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ, η ανεξάρτητη εβδομαδιαία εφημερίδα για τους δημότες Καλλιθέας.
Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ βρίσκεται στα περίπτερα Καλυθιών (πλατεία), Κοσκινού (δίπλα από το νηπιαγωγείο), Ψίνθου (πρακτορείο ΠΡΟΠΟ) και Φαληρακίου (Πλάτανος - πίσω από Αγιο Νεκτάριο - 13ο χλμ - απέναντι από ΑΒ).
Οποιος επιθυμεί να γίνει συνδρομητής ας επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 2241087948 και 6941544485 ή email otoposmas@hotmail.com

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...