18 Ιουν 2009

ΓΛΙΤΩΣΕ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΑΜΜΩΣ





Μικροφωτιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι πολύ κοντά στον Προφήτη Αμμω και σήμανε άμεση κινητοποίηση. Χωματουργικά μηχανήματα του δήμου, όχημα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, το μικρό πυροσβεστικό του δήμου και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής βρέθηκαν άμεσα στο σημείο και έθεσαν τις φλόγες υπό έλεγχο πριν επεκταθούν στο πανέμορφο δάσος.
Τελικά κάηκαν λίγα στρέμματα ξερά χόρτα και μία ελιά. Οι πυροσβέστες εκτιμούν ότι η φωτιά ξεκίνησε από αναμμένο τσιγάρο.
Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες η έκταση γύρω από τον Προφήτη Αμμω έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο από ασυνείδητους.
Οι επιχειρηματίες της περιοχής και οι κάτοικοι που βρέθηκαν στη φωτιά κατηγορούν τη δημοτική αρχή που εδώ και δύο χρόνια δεν έχει πάρει μέτρα και επιτρέπει σε ασυνείδητους να μετατρέπουν το Φαληράκι σε σκουπιδότοπο.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος που βρέθηκε στο σημείο μίλησε για ασυνείδητους που δεν λογαριάζουν τίποτα και μπροστά στην ευκολία τους πετάνε όπου βρουν μπάζα και σκουπίδια.
Ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνου ανέφερε ότι με τους ασυνείδητους ο δήμος έχει μετατραπεί σε "σκουπιδιάρη".

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ;



Ολοι οι φορείς της Ρόδου πανηγυρίζουν επειδή σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αεροδρομίου το πρώτο πεντάμηνο του 2009 σημειώθηκε αύξηση 5% στις αφίξεις. ξεχνάνε όμως να που ότι αυτό οφειλόταν σε κάποια ιατρικά συνέδρια που έγιναν σε μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού.
Στην περιοχή μας, σήμερα 18 Ιουνίου πάρα πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι κλειστά, ενώ άλλα (και ξενοδοχεία) έχουν χαμηλή πληρότητα.
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν 18 Ιουνίου, μεσημέρι, σε κεντρικό σημείο της παραλίας Φαληρακίου.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ=ΚΛΕΙΣΤΟΝ!



Τελικά η πληροφορία ήταν αληθινή. Μέχρι σήμερα, 18 Ιουνίου το ιατρείο Φαληρακίου είναι κλειστό, αφού δεν έχουν γίνει οι προσλήψεις προσωπικού (ιατροί - νοσηλεύτρια). Η δημοτική αρχή δικαιολογείται ότι φταίνε τα γραφειοκρατικά και ότι το υπουργείο Υγείας δεν ενέκρινε τις αιτήσεις για τις προσλήψεις. Ο δήμος Καλλιθέας δεσμεύετεται ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει λυθεί το πρόβλημα. Βέβαια τόσα χρόνια το ιατρείο ήταν ανοικτό αφού γινόταν συμβάσεις του δήμου με το προσωπικό.
Είναι απαράδεκτο σε ένα τουριστικό θέρετρο να μην υπάρχει ΑΝΟΙΚΤΟ δημοτικό ιατρείο για τις πρώτες βόήθειες.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...