6 Απρ 2012

ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΤΩΝ ΒΑΓΙΩΝ

Ο πάτερ Ελευθέριος και η Χρυσάνθη Σταυρή εξηγούν στο blog το έθιμο με την κατασκευή Σταυρών από φύλλα βαγιών. Την Κυριακή των Βαϊων οι σταυροί θα μοιραστούν στις εκκλησίες και οι πιστοί θα τους τοποθετήσουν στα εικονοστάσιά τους.

Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ

Τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες θα παρουσιάσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλυθιών στην ημερίδα με θέμα τα τοπικά προϊόντα της Ρόδου που φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Ρόδος Παλάς. Το Σάββατο από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 7.00 το απόγευμα όσοιβρεθούν στην ημερίδα στο Ρόδος Παλάς θα δουν, μεταξύ των άλλων, την συνεργασία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλυθιών με ξένες εταιρείες σχετικά με την παραγωγή προϊόντων καθαρισμού με βάση τον ελαιοπυρήνα. Οι εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων και θα προσπαθήσουν να τους πείσουν πως είναι και οικολογικά και συμφέροντα.

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ-ΒΟΔΙ

Οπως ανακοινώθηκε επίσημα προχωράει η κατασκευή του βιολογικού Αρχάγγελος-Βόδι αφού εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου. Πλέον τα λύματα από Αρχάγγελο και Αφάντου θα φτάνουν μέχρι την Καλλιθέα. Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση: ΕΝΤΑΞΗ ΠΡΑΞΗΣ 38,5 ΕΚΑΤ. €, ΤΗΣ ΔΕΥΑΡ ΣΤΟ ΕΠΠΕΡΑΑ-Με την υπ’ αριθ. 118052/04-04-2012 Απόφαση του Ειδικού Γραμματέα υδάτων κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη" (ΕΠΠΕΡΑΑ) του ΥΠΕΚΑ, με κωδικό MIS 340152, η Πράξη "ΑΥΞΗΣΗ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕEΛ ΡΟΔΟΥ / ΑΓΩΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ-ΑΦΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΟΛΥΜΠΙΩΝ" της ΔΕΥΑΡ. Α. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΑΞΗΣ Η πράξη περιλαμβάνει συνοπτικά τα παρακάτω μέρη: Ι. Την κατασκευή της Β’ Φάσης του Έργου Αρχάγγελος-Βόδι, που ξεκινά από το Αντλιοστάσιο Α/Σ1 στην Αρχάγγελο και τελειώνει στο Αντλιοστάσιο Α/Σ5 στην Τραουνού. Στα πλαίσια της Πράξης το έργο αυτό θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 11.064.613,00€, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. ΙΙΙ. Με βάση την προηγούμενη μελέτη, θα κατασκευασθούν δύο έργα: α. Ο κεντρικός συλλεκτήρας και ο δίδυμος καταθλιπτικός αγωγός μεταφοράς λυμάτων (με τα αναγκαία αντλιοστάσια) του οικισμού των Κολυμπίων μέχρι το σημείο σύνδεσής του στον Αγωγό Αρχάγγελος – Βόδι. Το έργο αυτό χρηματοδοτείται με το ποσό των 2.766.133,00€, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. β. Τα δευτερεύοντα δίκτυα ακαθάρτων, μαζί με τις τριτεύουσες διακλαδώσεις (συνδέσεις) των ακινήτων σ’ αυτά. Το έργο αυτό θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΡ. IV. Τη σύνταξη της Τεχνικής Προμελέτης, της ΜΠΕ και των Τευχών Δημοπράτησης του Έργου «Αύξηση Δυναμικότητας της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Ρόδου», στη θέση Βόδι, κατά 100.000 ισοδ.κατοίκους. Η μελέτη αυτή θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 698.910,83€, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. V. Την κατασκευή του Έργου «Αύξηση Δυναμικότητας της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Ρόδου», στη θέση Βόδι, κατά 100.000 ισοδ.κατοίκους. Στα πλαίσια της Πράξης το έργο αυτό θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 23.200.000,00€, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. VI. Την παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την υποστήριξη της ΔΕΥΑΡ στην διαχείριση των διαδικασιών κατασκευής και ολοκλήρωσης του προηγούμενου έργου. Η παροχή της υπηρεσίας αυτής, θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 553.057,20€, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Ο συνολική προθεσμία υλοποίησης της Πράξης, είναι 39,68 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα έργα, πρέπει να ολοκληρωθούν έως τον Ιούλιο του 2015.

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού της περιοχής Φαληρακίου. Η εκστρατεία καθαρισμού θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο με σημείο συνάντησης την εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στις 11.00 το πρωί. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες και θα καθαρίσουν τα πεζοδρόμια σε διάφορα σημεία της τουριστικής περιοχής. Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζομένων δωματίων να έχουν μαζί τους εργαλεία και μηχανήματα που θα βοηθήσουν την εκστρατεία καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων.

ΓΕΜΙΣΕ ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ



 

 Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλυθιών και οι μπόμπιρες του 2ου-3ου Νηπιαγωγείου Καλυθιών είπαν σήμερα τα κάλαντα του Λαζάρου φέρνοντας σε όλους το μήνυμα πως φτάνει η Μεγάλη και Αγία Εβδομάδα της Χριστιανοσύνης. Τα μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και οι εκπαιδευτικοί φρόντισαν και φέτος να αναβιώσει το παλιό έθιμο. Σε κάθε σπίτι και μαγαζί τα παιδιά έπαιρναν ως ανταμοιβή χρήματα, κουλούρια, αυγά και καραμέλες.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...