25 Οκτ 2010

ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΓΟΥΡΙ!


Για άλλη μία φορά οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου ΜΙΜΑΚΟΣ έδειξαν ότι βρίσκονται κοντά στα νέα παιδιά του χωριού μας. Οι παίκτες της εφηβικής ομάδας του Απόλλωνα Καλυθιών βρέθηκαν στο εστιατόριο ΜΙΜΑΚΟΣ και απόλαυσαν ένα λουκούλειο γεύμα. Μάλιστα το τραπέζι στον ΜΙΜΑΚΟ έφερε γούρι αφού την 3η αγωνιστική η εφηβική ομάδα του Απόλλωνα υπό την καθοδήγηση του Κώστα Καμπούρη νίκησε 3-1 τον Αρη Αρχαγγέλου. Ηταν η πρώτη νίκη της ομάδας μας στο φετινό πρωτάθλημα
Οι παίκτες της εφηβικής ομάδας του Απόλλωνα, ο προπονητής και η διοίκηση ευχαριστούν το εστιατόριο ΜΙΜΑΚΟΣ που και φέτος τους φιλοξένησε.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΕΛΕΟΥΣΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Προς υποψήφιους τοπικούς συμβούλος δημοτικής κοινότητας Καλυθιών

Φίλες και φίλοι συνυποψήφιοι για το τοπικό δημοτικό συμβούλιο Καλυθιών,
Ήδη μπήκαμε για τα καλά στο κυνήγι της ψήφου. Μέχρι σήμερα όλοι κάνουμε έντιμο και πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα. Πιστεύω ότι έτσι θα τον τελειώσουμε.
Μετά τις εκλογές οι εκλεγμένοι θα είναι οι αρμόδιοι για επίλυση των προβλημάτων καθημερινότητας του χωριού μας.
Ένα από τα προβλήματα είναι το κλείσιμο του στρατοπέδου 294 ΤΕ στην Παναγία Ελεούσα.
Το στρατόπεδο ήδη λειτουργεί με 20 άτομα περίπου. Φημολογείται ότι στο τέλος Φεβρουαρίου 2011 θα κλείσει οριστικά.
Επειδή κατά τη γνώμη μου, ο στρατός στην περιοχή δίνει ανάσα στην οικονομική ζωή,
Σαν ηλικιακά μεγαλύτερος, σας καλώ
Την Τετάρτη 27-10-2010 και ώρα 11.00 π.μ. να βρεθούμε στο γραφείο του δημάρχου, όπου θα δεσμευτούμε ότι θα ενεργήσουμε για να αποφευχθεί το κλείσιμο του στρατοπέδου κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες, εάν χρειαστεί δυναμικές.
Επίσης να δεσμευτούμε για την συνέχιση του έντιμου και πολιτισμένου προεκλογικού αγώνα.

Καλυθιές 25-10-2010.
Ο προσκαλών
Στέργος Σαββιού
Υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Καλυθιών

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΡΓΟ ΣΑΒΒΙΟΥ


Επιστολή από τον υποψήφιο στο τοπικό συμβούλιο Καλυθιών (παράταξη Χατζημάρκου) Στέργο Σαββιού.
Συγχωριανές, συγχωριανοί, συνδημότισες και συνδημότες.
Είμαι ο Στέργος Σαββιού. Οι περισσότερες και περισσότεροι με γνωρίζετε. Με πολλούς έχω συζητήσει και ξέρουν τις ιδέες μου. Δεν είναι εύκολο όμως να συζητήσω με τον καθένα σας ξεχωριστά. Γι΄ αυτό αποφάσισα να απευθυνθώ σε όλους σας, μέσω www.kalithies.blogspot.com που απευθύνεται κυρίως στους κατοίκους του χωριού μας. Ευθέως δηλώνω ότι είμαι υποψήφιος τοπικός δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές που θα γίνουν στις 7 Νοεμβρίου με τον συνδυασμό του Γιώργου Χατζημάρκου «Η Ρόδος μπροστά» Ο σπουδαιότερος λόγος που συμμετέχω στον συνδυασμό αυτό είναι το ότι ο Γιώργος Χατζημάρκος από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, δηλώνει ότι είναι ανεξάρτητος και ότι δεν θέλει κανένα πολιτικό κόμμα στην πλάτη του, δεν θέλει κομματική στήριξη παρά μόνο την στήριξη του κόσμου.
Φίλες και φίλοι. Εφέτος τα ψηφοδέλτια των δημοτικών εκλογών θα έχουν τρείς ενότητες. Στην πρώτη θα είναι τα ονόματα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων περιφέρειας Δήμου Καλλιθέας. Στη δεύτερη θα είναι τα ονόματα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων λοιπών περιφερειών νήσου Ρόδου και στην τρίτη θα είναι τα ονόματα των υποψήφιων τοπικών δημοτικών συμβούλων δημοτικής κοινότητας Καλυθιών. Αποφάσισα χωρίς σκέψη να είμαι στην τρίτη ενότητα, δηλαδή στην ενότητα των τοπικών δημοτικών συμβούλων του χωριού μας. Πήρα αυτή την απόφαση, επειδή επιθυμία μου είναι να προσφέρω στο χωριό μου. Στο χωριό που γεννήθηκα, φοίτησα στο δημοτικό του σχολείο (γυμνάσιο και λύκειο τότε δεν υπήρχε), στις αλάνες του που έπαιξα, τους δρόμους του και τις γειτονιές του που περπάτησα και ανελλιπώς περπατώ.
Επειδή κάποιοι παραταξιακοί αντίπαλοι ή κάποιοι που για δικούς τους λόγους δεν επιθυμούν την εκλογή μου, ίσως πουν πού ήταν αυτός τόσα χρόνια; Μόνο παραμονές των εκλογών βγαίνει στην επιφάνεια; (ήδη μου το είπαν μέσω του kalithies blog). Για τον λόγο αυτό θα αναφέρω κάποιες ενέργειες που έχω κάνει κατά καιρούς και που αποδεικνύουν την ενασχόλησή μου με τα κοινά.
1) 25/2/1998Με αφορμή σεισμική δόνηση που το επίκεντρο της ήταν κοντά στην Κρεμαστή έστειλα επιστολή στην κοινότητα Καλυθιών και στον Δήμο Ροδίων με ερώτημα αν μετά από κάποια σεισμική δόνηση που το επίκεντρο της θα είναι κοντά στις Καλυθιές υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων ή δημιουργίας ρηγμάτων λόγω των πολλών γεωτρήσεων γύρω από το χωριό. Ο Δήμος Ροδίων μου απάντησε ότι «η μελέτη που εξεπόνησε το Πανεπιστήμιο Αθηνών για λογαριασμό του Δήμου Ροδίων δεν επεκτείνεται πέραν των Διοικητικών μας ορίων και συνεπώς δεν έχουμε στοιχεία να σας γνωρίσουμε» Η κοινότητα Καλυθιών έστειλε την επιστολή μου στην Νομαρχία και εκείνη με την σειρά της στον Οργανισμό αντισεισμικού σχεδιασμού και προστασίας στην Αθήνα που η απάντησή του ήταν « 1.Η κυκλοφορία του υδροφόρου ορίζοντα γίνεται μέσα στους πόρους των πετρωμάτων ή σε καρστικούς αγωγούς, η δομή των οποίων παραμένει αναλλοίωτη, εκτός εάν ο υδροφόρος ορίζοντας αναπτύσσεται σε μη συνεκτικά αμμώδη εδάφη. Κατά συνέπεια, η άντληση των υπογείων υδάτων δεν ενέχει κανένα κίνδυνο δημιουργίας κενών στο υπέδαφος ή επικίνδυνων καθιζήσεων. 2)……..3)……» Άποψη μου είναι ότι οι πολλές γεωτρήσεις επηρέασαν τα υδροφόρα στρώματα της περιοχής γι΄ αυτό και έχουν στερέψει οι πηγές που έδιναν νερό στις περιοχές Πίσω, ΄Αη Γιάννη, Σουλουντράνια, Αγριοσυκιά κ.λπ. Για το λόγο αυτό πρέπει πάση θυσία να προχωρήσει το έργο μεταφοράς νερού από το φράγμα του «Γαδουρά».
2) 28/12/1998 και Φεβρουάριος 1999Ζήτησα από την ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου και Δήμο Καλλιθέας την απ’ ευθείας τηλεοπτική μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή ο κάτοικος Κοσκινού και Ψίνθου θα ήτο δύσκολο να την παρακολουθήσει λόγω της απόστασης. Τώρα με τον ένα δήμο σε όλο το νησί είναι πιο επιτακτική η ανάγκη μετάδοσης των συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου νήσου Ρόδου.
3) 18/8/2000Άρχισε η αντιπαράθεση Δημάρχων Καλλιθέας, Αφάντου και Αρχαγγέλου επειδή ο κ. Ιατρίδης δεν συναινούσε στην μεταφορά λυμάτων δήμων Αφάντου και Αρχαγγέλου στο εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού ΔΕΥΑΡ στην περιοχή «Βόδι» Καλλιθέας.
Ζήτησα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας αυτά που αναφέρονται στις παραγράφους 1 και 2 αλλά και τη μεταφορά των λυμάτων Καλυθιών και Φαληρακίου σε εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας βιολογισμού καθαρισμού λυμάτων ιδιοκτησίας δήμου Καλλιθέας που θα γινόταν στο Φραγκοβούναρο όπου το επεξεργασμένο νερό θα διατίθετο για άρδρευση της ομώνυμης περιοχής.
4) 16/8/2001Ο ΟΤΕ σκάβει το χωριό για τις υπόγειες καλωδιώσεις του. Κάθε μέρα πολύωρες διακοπές νερού. Βλάβη π.χ. στου Τσίτση όλο το χωριό χωρίς νερό. Ζητώ από τον δήμο εφόσον δεν υπάρχουν βάνες κατά περιοχή, να εντάξει στο πρόγραμμά του έργο τοποθέτησης στο δίκτυο ύδρευσης βανών με ταυτόχρονη αντικατάσταση των αμιαντένιων σωλήνων όπου υπάρχουν.
5) 4/8/2006 Ανταλλαγή επιστολών κ.κ. Ιατρίδη, Διακομανώλη με θέμα τις γεωτρήσεις και μεταφορά λυμάτων στο βόδι. Ζήτησα ξανά τα πιο πάνω.
6) Οκτώβριος 2006 Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δύναμη αλλαγής και Προόδου»
7) 19/10/2007Ζητώ από την ΔΕΥΑΚ πληροφορίες για την ποιότητα του νερού και εάν έχουν αντικατασταθεί οι αμιαντοσωλήνες στο δίκτυο ύδρευσης του χωριού.
8) 27/8/2009Πήρα υπογραφές από 36 Καλυθενές-Καλυθενούς για να γίνουν ενέργειες ούτως ώστε να αποτραπεί το φημολογούμενο κλείσιμο του στρατοπέδου στην Παναγιά. Ουδεμία απάντηση από τους αρμοδίους.
9) 2/12/2009Επανέρχομαι με νέα μου αίτηση στο προηγούμενο θέμα, που τελικά συζητείται από το δημοτικό συμβούλιο στις 27/1/2010 και αποφασίζεται να γίνουν έγγραφα στους αρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες. ΄Ηδη είχε παρθεί απόφαση από την πολιτική ηγεσία για το κλείσιμο του στρατοπέδου και να παραμείνει (δεν ξέρουμε μέχρι πότε) σαν φυλάκιο.
Φίλες και φίλοι, κάποιοι που ενοχλούνται από την ενεργό παρουσία μου, μου επισυνάπτουν κατηγορίες δήθεν σαν απόμακρος των προβλημάτων του τόπου απόμακρος του Απόλλωνα κ.λπ. Σ’ αυτούς απαντώ ότι πάντοτε νοιαζόμουν και νοιάζομαι για τον τόπο μου για δε τον Απόλλωνα τον υπηρέτησα και τον υπηρετώ μέχρι σήμερα φορώντας την φανέλα του και λέγοντας με υπερηφάνεια ότι είμαι παλαίμαχος του. Σαν προσφορά εκτός αυτή του ποδοσφαιριστή, του πρόσφερα το 1970 μία εβδομάδα νοσηλείας μου στο νοσοκομείο με βαριάς μορφής εγκεφαλική διάσειση.
Τελειώνοντας δηλώνω και πάλι ότι συμμετέχω στην παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου επειδή ο ίδιος αλλά και όλα τα στελέχη δηλώνουν ότι είναι ανεξάρτητος συνδυασμός χωρίς κομματική χροιά, πράγμα που συμπίπτει απόλυτα με τις ιδέες μου όσον αφορά την αυτοδιοίκηση.
Ζητώ λοιπόν την ψήφο σας για να προσπαθήσω μέσα από το τοπικό δημοτικό συμβούλιο να γίνουν τα πιο πάνω και για να υπηρετήσω τον τόπο μου αλλά και εσάς. Στείλτε τη φωνή σας στο τοπικό δημοτικό συμβούλιο και δια μέσου αυτού στο δημοτικό συμβούλιο του ενιαίου πια Δήμου νήσου Ρόδου.
Σας ευχαριστώ
Στέργος Σαββιού
Υποψήφιος τοπικός δημοτικός σύμβουλος
Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών
με την παράταξη "ΡΟΔΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ",
υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Χατζημάρκος

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...