30 Ιουλ 2012

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ!

Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Καλυθιών "Ο ΦΑΡΟΣ" σας καλεί να γιορτάσουμε όλοι μαζί την παραμονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, την Κυριακή 05.08.2012.
Ο καθένας μπορεί να φέρει το δικό του ταψί φαγητού ή γλυκού ώστε να φτιάξουμε έναν μπουφέ και μαζί με μουσική και χορό να διασκεδάσουμε στον προαύλιο χόρο της εκκλησίας μας, μετά το πέρας του εσπερινού.

Για όσους δεν γνωρίζουν η εκκλησία μας εδώ στις Καλυθιές ονομάζεται Μεταμόρφωση του Σωτήρος αλλά όταν γινόταν εργασίες επέκτασής της βρέθηκε ένας σταυρός στα θεμέλια με αποτέλεσμα να καθιερωθεί το μεγάλο πανηγύρι του Σεπτεμβρίου για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.
Η ταινία της Τετάρτης στο θερινό σινεμά έξω από το Λαογραφικό Μουσείο Καλυθιών....... ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!
Με τους: Στάθη Ψάλτη, Πάνο Μιχαλόπουλο, Σταμάτη Γαρδέλη, Σοφία Αλιμπέρτη, Καίτη Φίνου, Ρένα Παγκράτη!

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗ

Την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για την άμεση εξεύρεση λύσεως για την αντιμετώπιση των επιβλαβών για την υγεία των πολιτών και για την ποιότητα του περιβάλλοντος συνεπειών της ανεξέλεγκτης - παράνομης- απόρριψης επί σειράν ετών ακατέργαστης λυματολάσπης σε χωματερές στ' Αφάντου, στην Κάμειρο, στη Νότια Ρόδο και στον Αρχάγγελο και μετά τη διακοπή της λειτουργίας τους στην περιοχή «Λούκα» στην Καλλιθέα θα ζητήσει από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο όπως έγραψε στο κυριακάτικό της φύλλο η τοπική εφημερίδα Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ.
Ο επικεφαλής της παράταξης κ. Γ. Χατζημάρκος κατέστησε χθες σαφές ότι δεν προτίθεται να συνδράμει με κανένα τρόπο στη συνέχιση της σκανδαλώδους διαχείρισης του επικίνδυνου αποβλήτου του βιολογικού από τη δημοτική αρχή ενώ καταδίκασε το γεγονός ότι χρησιμοποιείται ως άλλοθι το γεγονός ότι την ίδια παράνομη τακτική είχαν ακολουθήσει δήμαρχοι πρώην καποδιστριακών δήμων.
«Δεν μπορούμε και ούτε πρέπει να εθελοτυφλούμε, πρόκειται για ένα φλέγον θέμα το οποίο πρέπει να έλθει στην επιφάνεια. Πρέπει επιτέλους να βρεθεί λύση προτού οι αρνητικές συνέπειες καταστούν μη αναστρέψιμες» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος που θα συγκαλέσει για το λόγο αυτό σε συνεδρίαση την παράταξη.
Θυμίζουμε ότι τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την απόδοση ποινικών ευθυνών κατά παντός υπευθύνου της ΔΕΥΑΡ και του Βιολογικού στο «Βόδι» παρήγγειλε η Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Αιμιλία - Σοφία Μαίρη μετά τις αποκαλύψεις γύρω από το θέμα.
Η δημοτική αρχή από την άλλη μετά το θόρυβο που προκλήθηκε μέσω του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕYΑΡ κ. Παναγιώτη Κυριακούλη ανακοίνωσε ότι έχουν προχωρήσει μελέτες για τη λειτουργία ξηραντηρίου για την επεξεργασία της λυματολάσπης.
«Το πρόβλημα με τη λυματολάσπη δεν είναι καινούριο. Ήδη όμως βρίσκεται στο τελικό στάδιο η παραχώρηση ενός κτήματος του Δημοσίου 15 στρεμμάτων από την ΚΥΔ. Παράλληλα δε έχουν προχωρήσει οι μελέτες για το ξηραντήριο. Μόλις είμαστε έτοιμοι θα δημοπρατηθεί το έργο. Συνεπώς ευελπιστούμε να προχωρήσουμε στην ξήρανση της λυματολάσπης. Αυτή θα είναι και η οριστική λύση. Μετά την ξήρανση της λυματολάσπης, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να τη διαχειρισθούμε. Εξετάζουμε όλους αυτούς τους τρόπους αναλυτικά. Πιθανόν να τη χρησιμοποιήσουμε και για λίπανση δέντρων. Αυτό όμως που έχει μεγάλη σημασία για εμάς είναι η ξήρανσή της. Περιμένουμε λοιπόν την οριστική παραχώρηση του κτήματος για να ενταχθεί το έργο σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ή άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Πρέπει να πούμε ότι ο χώρος που θα επιλεγεί δεν θα επηρεάσει τις γύρω δραστηριότητες» δήλωσε ο κ. Κυριακούλης.
Η ΔΕΥΑΡ επεξεργάζεται εξάλλου και άλλο σχέδιο για τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων του βιολογικού.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...