18 Απρ 2011

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Σήμερα στην εφημερίδα Η ΔΡΑΣΙΣ δημοσίευσε ρεπορτάζ για τα παράπονα των επιχειρηματιών στην περιοχή Λαδικών λόγω των συνεχόμενων έργων στην Εθνική Οδό. Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες 10 ημέρες δεν είναι εφικτή η στροφή από την Ρόδου-Λίνδου προς το Λαδικό αφού ο δρόμος έχει σκαφτεί για να τοποθετηθούν δίκτυα υποδομών προκειμένου στην συνέχεια να ολοκληρωθεί η διαπλάτυνση. Το ρεπορτάζ αναφέρει τα εξής:
Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες στην περιοχή του Λαδικού, καθώς εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον υπόκεινται σε απίστευτα μεγάλη ταλαιπωρία λόγω της καθυστέρησης ολοκλήρωσης των έργων στη λεωφόρο Λίνδου. Για περίπου 12 μήνες τώρα, ο δρόμος που οδηγούσε από τα Αφάντου απευθείας στο Λαδικό έχει κλείσει λόγω των έργων που δεν ολοκληρώθηκαν ακόμη. Για το λόγο αυτό αναγκάζονται οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι τουρίστες, προκειμένου να μεταβούν από το Λαδικό στα Αφάντου, να περνούν πρώτα μέσα από το Φαληράκι και να βγαίνουν στη κεντρική λεωφόρο. Για να φθάσουν μάλιστα στο Φαληράκι πρέπει να κάνουν όλη τη διαδρομή μέσα από τον Προφήτη Άμμων.
Δεδομένου ότι η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει και τα περισσότερα ξενοδοχεία της περιοχής λειτουργούν, οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι δηλώνουν έντονα προβληματισμένοι και αναφέρουν ότι θα έπρεπε επιτέλους οι τοπικοί φορείς και ιδιαίτερα ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης να ενδιαφερθούν, καθώς αν συνεχισθεί έτσι η κατάσταση, τα προβλήματα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι πολλά.
Εκτός της ταλαιπωρίας, στην οποία υπόκεινται οι οδηγοί και επιχειρηματίες λόγω αυτής της κατάστασης, έχουν και οικονομική ζημιά, καθώς είναι αυξημένα τα κόστη μετακίνησης, δεδομένων των υψηλών τιμών των υγρών καυσίμων. Οι πολίτες ζητούν να επιληφθούν οι αρμόδιοι φορείς και να ανοίξει ο δρόμος το συντομότερο δυνατόν για να εξυπηρετούνται οι ίδιοι και οι τουρίστες. Πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότί δόθηκαν δεσμεύσεις πως μέχρι τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των έργων. Βέβαια, μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται ότι τα έργα προχωρούν, με αποτέλεσμα να επικρατεί κλίμα δυσφορίας.

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ



Οι νεαροί εθελοντές που βελτιώνουν την εικόνα παλιών σπιτιών στις Καλυθιές συνεχίζουν καθημερινά το έργο τους και υπόσχονται ότι μέχρι το Μεγάλο Σάββατο θα δουλεύουν ασταμάτητα παρ΄ότι κανείς δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για συμπαράσταση. Οπως λένε τα παιδιά πέρα από τις χορηγίες επιχειρηματιών χρειάζονται και επιπλέον... χέρια για να γίνει ακόμη καλύτερη και περισσότερη δουλειά στις γειτονιές του χωριού.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...