10 Ιαν 2010

ΝΕΑ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ



Σε ντέρμπι με τα… όλα του εξελίχθηκε η αναμέτρηση του γηπέδου Καλυθιών με τον πρωτοπόρο και πρωταθλητή χειμώνα Ηρακλή Λάρδου να πανηγυρίζει άλλη μία πολύτιμη νίκη και τον Απόλλωνα Καλυθιών να παραμένει χαμηλά με την ολοκλήρωση του Α’ γύρου.
Ο Ηρακλής Λάρδου προηγήθηκε στο 1ο ημίχρονο και άντεξε στην επανάληψη παρότι αγωνίστηκε για 44’ με παίκτη λιγότερο.
Ο Απόλλων έχοντας νέο προπονητή (Κώστας Παπαστεργίου αντί Νίκου Ταχραμάνη) προσπάθησε να κερδίσει το βαθμό ψυχολογίας, αλλά για άλλο ένα παιχνίδι του έλειπε η ουσία.
Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Απόλλων είχε την κατοχή και απείλησε την αντίπαλη εστία με προσπάθειες του Αντώνη Μπρισνόβαλη τις οποίες εξουδετέρωσε ο έμπειρος Διαγόρας Μουστάκας.
Ο Ηρακλής ήταν επικίνδυνος στην κόντρα με κάθετες μπαλιές και πέτυχε το γκολ που έμελε να κρίνει την αναμέτρηση στο 26’ όταν η μπαλιά του Χατζησταμάτη βρήκε τον Σ. Ευαγγελίδη που παρότι βρισκόταν απέναντι από τον Κούτρη σιγούρεψε το γκολ πασάροντας στον αμαρκάριστο Πέρρο που την έστειλε στα δίκτυα.
Ένα λεπτό πριν το 0-1 ο Κούτρης έπεσε στα πόδια του Σ. Ευαγγελίδη και έσωσε την εστία της ομάδας του.
Η επανάληψη ξεκίνησε με αποβολή του Παπαϊωάννου (46’) με 2η κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα.
Με παίκτη παραπάνω ο Απόλλων κράτησε την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά ελάχιστες φορές δημιούργησε φάσεις απειλητικές για την εστία του Μουστάκα.
Ο Ηρακλής έπαιξε έξυπνα, προσπάθησε να πετύχει γκολ με φαρμακερές αντεπιθέσεις, αλλά οι προσπάθειες των παικτών του σταματούσαν κυρίως στον Κούτρη.
Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε σε κλίμα έντασης αφού ακυρώθηκε γκολ του Απόλλωνα στο 88’. Ηταν φάση παρόμοια με το γκολ του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ το οποίο τελικά μέτρηση μετά από… σύσκεψη, κάτι που δεν έγινε στις Καλυθιές.
Η σέντρα που επιχείρησε ο Λαζαρίδης κατέληξε στα δίκτυα του Ηρακλή, αλλά ο 1ος βοηθός Ασημακόπουλος υπέδειξε οφσάιντ την προσπάθεια του Κισσανάκη να κινηθεί προς την μπάλα (έβαλε το κεφάλι του αλλά δεν την βρήκε).
Ο Απόλλων διαμαρτυρήθηκε έντονα και στο 63’ όταν τιμωρήθηκε με κίτρινη κτύπημα του Χατζησταμάτη στο πρόσωπο του Μπρισνόβαλη. Οι Καλυθενοί ζήτησαν αποβολή.
Από τον Ηρακλή Λάρδου ζητήθηκε, αλλά δε δόθηκε, αποβολή του Βασίλη Βιτσέντζου στο 75’ για δυνατό μαρκάρισμα και ενώ είχε ήδη κίτρινη κάρτα.
Διαιτητές: Πατσιόπουλος-Ασημακόπουλος-Τονίδης.
Οι συνθέσεις:
ΑΠΟΛΛΩΝ: Κούτρης, Θάνος, Β. Βιτσέντζος, Ερλαντ, Χατζηδημητρίου (75’ Γ. Βιτσέντζος), Τσοπάνογλου, Δημητριάδης, Κόκα (65’ Κοσμάς), Μπρισνόβαλης, Γκεοργκίεφ (50’ Λαζαρίδης), Κισσανάκης.
ΗΡΑΚΛΗΣ: Μουστάκας, Παπασταματίου, Διακολουκάς, Διακογεωργίου (80’ Κοντός), Παπαϊωάννου, Ι. Ευαγγελίδης (60’ Νικολής), Πέρρος, Β. Χαρίτος, Σ. Ευαγγελίδης (88’ Καντιμοίρης), Χατζησταμάτης, Ε. Χαρίτος.
* Η αναμέτρηση ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση λόγω αργοπορημένης άφιξης του 1ου βοηθού Ασημακόπουλου.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...