18 Μαρ 2011

ΔΩΡΕΑ ΟΜΟΓΕΝΗ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ





Με την ευγενική χορηγία του συμπατριώτη μας Μιχάλη Χατζηνικόλα (Μίχαλος) που ζει και εργάζεται στον Καναδά έγιναν απαραίτητες εργασίες βελτίωσης της εικόνας στην πάνω πλευρά του νεκροταφείου.
Το χωμάτινο προαύλιο στρώθηκε με πλάκες και κυβόλιθους ενώ τοποθετήθηκε νέα μεταλλική πόρτα ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια του χώρου και να μην μπαίνουν άτομα στο κοιμητήριο τις βραδινές ώρες αφού στο παρελθόν είχαν καταγγελθεί βανδαλισμοί σε μνήματα.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

Δύο μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Καλλιθέας και δύο μέλη του συλλόγου ενοικιαζόμενων δωματίων θα εκπροσωπήσουν την περιοχή μας στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης που προβλέπεται από το σχέδιο Καλλικράτης.
Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης που προβλέπεται από άρθρο 76 Ν. 3852/2010. (Καλλικράτης) είναι ένα σημαντικό θεσμοθετημένο όργανο μέσω του οποίου μπορεί να σφυρηλατείται η ενότητα στους στόχους και στη λύση των προβλημάτων του Δήμου Ρόδου. Δίνει ένα βήμα στους κοινωνικούς εταίρους, στους φορείς αλλά και στους απλούς δημότες, για να μπορoύν από κοινού με τη Δημοτική Αρχή να καταγράφουν και να δρομολογούν λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.
Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης:
α) Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.
β) Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο.
γ) Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.
δ) Δύναται να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ..
Η διατύπωση γνώμης από τη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης δεν αποκλείει την παράλληλη ηλεκτρονική διαβούλευση με τους πολίτες, μέσω διαδικτύου. Οι προτάσεις της ηλεκτρονικής διαβούλευσης συγκεντρώνονται και συστηματοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και παρουσιάζονται από τον πρόεδρο της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης κατά την αντίστοιχη συνεδρίασή της.
Από το τοπικό συμβούλιο Νέων Καλλιθέας θα μετέχει στην επιτροπή ο Σάββας Αργυρού με αναπληρωματικό τον Μιχάλη Αντωνίου.
Από την ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων μετέχει ο κ. Παναγιώτης Τοκούζης με αναπληρωτή τον κ Γιάννη Αγγελινιό.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ

Από www.dimokratiki.gr

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες των μικρών τουριστικών καταλυμάτων (ενοικιαζόμενων δωματίων) έθεσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Τοκούζης στο δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά. Ο κλάδος δεν πάει καθόλου καλά αφού τα τελευταία πέντε χρόνια, έκλεισαν 600 με 700 μικρά καταλύματα.
Στη διάρκεια της συνάντησης οι ιδιοκτήτες των Μικρών Τουριστικών Καταλυμάτων, ζήτησαν από το Δήμαρχο Ρόδου να συνδράμει, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα που είναι σε εξέλιξη και κυρίως να τελειώσει η διαπλάτυνση της εθνικής οδού Ρόδου - Λίνδου. Ειδικά για το Φαληράκι, επισημάνθηκε πως η περιοχή έχει υποβαθμιστεί πολύ, γεγονός που επισημαίνεται και από τους ξένους επισκέπτες. Ο κ Τοκούζης προσκόμισε μάλιστα στο δήμαρχο Ρόδου και τα σχόλια που έκαναν οι αλλοδαποί για την συγκεκριμένη περιοχή, το καλοκαίρι του 2009 και του 2010.
Τονίστηκε επίσης ότι πρέπει να αναδειχθούν οι ειδικές μορφές τουρισμού, προκειμένου να έρθουν περισσότεροι επισκέπτες για να μείνουν και στα μικρά καταλύματα.
«Μπορούμε να αναπτύξουμε τον αναρριχητικό και τις ειδικές μορφές τουρισμού, στο Λαδικό και σε άλλες περιοχές του νησιού», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων κ. Παναγιώτης Τοκούζης μετά τη συνάντηση του με το δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά.
Οι επιχειρηματίες ζητούν να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, στην καθαριότητα και να πέσει άπλετο φως στη λειτουργία των επιχειρήσεων που είχαν την ευθύνη για τον τομέα αυτό .
«Δεν είναι δυνατό να λέμε, ότι δεν διαθέτουμε χρήματα για την καθαριότητα. Να εξεταστεί η λειτουργία των επιχειρήσεων καθαριότητας που διέθεταν οι Δήμοι, τη στιγμή που τώρα ζητάμε τη συνδρομή των πολιτών για τον καθαρισμό των παραλιών», είπε ο κ. Τοκούζης.
Οι ιδιοκτήτες των μικρών καταλυμάτων ζητούν ακόμη να βελτιωθούν τα δρομολόγια της ΡΟΔΑ και του ΚΤΕΛ, στο βόρειο τρίγωνο του νησιού, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.
«Θέλουμε να υπάρχουν σωστά δρομολόγια και για το Φαληράκι και να λυθεί το πρόβλημα της σύνδεσης της περιοχής με το αεροδρόμιο», τόνισε ο κ. Τοκούζης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων τα θετικά μηνύματα από τις τουριστικές εκθέσει του εξωτερικού δεν έχουν απήχηση στον κλάδο που τα τελευταία χρόνια είναι σε αδιέξοδο.
«Ο κλάδος μας από το 2003 έχει τεράστιο πρόβλημα. Η σεζόν έχει πλέον πολύ μικρή διάρκεια. Δεν μπορεί μια επιχείρηση να επιβιώσει μόνο με 40 ημέρες λειτουργίας», υπογράμμισε ο κ. Παναγιώτης Τοκούζης.
«Η λύση για μας είναι η βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουμε. Σε κάποιες περιοχές επιδιώκουμε να κάνουμε διάφορες συνενώσεις. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να υπάρχουν και οι σωστές υποδομές για τις οποίες επιβάλλεται να μεριμνήσει η δημοτική αρχή», είπε ο κ. Τοκούζης.
Η περιοχή του Φαληρακίου φιλοξενεί κυρίως τουρίστες από την Αγγλία και τις ανατολικές χώρες.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...